Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λαμία – Τρίκαλα 2-4

Καλύτερη η ομάδα των Τρικάλων, πέτυχε σπουδαία νίκη σήμερα μέσα στο ΔΑΚ Λαμίας, κερδίζοντας δίκαια τους πρωτοπόρους με το εντυπωσιακό 4-2 (χατ τρικ ο νεοαποκτηθείς Χρήστος Πέντσας) και συνεχίζουν το εντυπωσιακό εκτός έδρας σερί (παραμένουν αήττητοι), τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του α΄ γύρου στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Έτσι το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη, που δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του, υπέστη την πρώτη βαθμολογική απώλεια στο γήπεδό του και απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή την Κύμη που «σκόνταψε» κι αυτή στο γήπεδό της κόντρα στη Νάουσα, μένοντας στη λευκή ισοπαλία.

Το ματς ειδικά στο α’ ημίχρονο ήταν πολύ καλό και από τις δύο πλευρές με πολλές φάσεις μπροστά στις εστίες και καλό ρυθμό. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, η Λαμία έγινε πιο πιεστική, ισοφάρισε, αλλά όταν δέχτηκε ένα αστείο τέρμα, θεώρησε ότι πλέον όλα είχαν κριθεί, υπέρ των Θεσσαλών, που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.

Οι Λαμιώτες μπροστά σε 600 περίπου φίλους τους φάνηκαν να έχουν επηρεαστεί από την πολυήμερη διακοπή των προπονήσεων λόγω των γιορτών και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα δείχνοντας προβλήματα σε όλες τις γραμμές και περισσότερο στην αμυντική διάταξη που έκανε τραγικά λάθη, με αποτέλεσμα οι επιθετικοί των Τρικάλων να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας απλά και ομαδικά και εκμεταλλευόμενοι άριστα την κόντρα επίθεση. Ακόμη κι όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 κι όλα έδειχναν ότι μπορούσε να γίνει η ολική ανατροπή, ένα παιδαριώδες λάθος ήταν αυτό που έφερε τους παίκτες του Τίμου Καβακά πάλι μπροστά στο σκορ και ουσιαστικά στην εξασφάλιση της σημαντικής νίκης τους.

ΦΑΣΕΙΣ, ΓΚΟΛ…

5′ Φάουλ Κιπτίου λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ από τη συμβολή των δοκών.
7′ Ο Καραγιάννης από δεξιά βγάζει τον Τεντολούρη στ θέση μέσα δεξιά, αυτός σεντράρει συρτά για τον αμαρκάριστο Πέντσα, που πλασάρει…0-1.
9′ Μπάσιμο του Ζλατκόφσκι από αριστερά και σέντρα σουτ για τον Κόλεφ, προλαβαίνει να διώξει ο Ψωμιάδης, δυνατό σουτ από τον Διαμαντίδη νέα απόκρουση από τον τερματοφύλακα.
20′ Λάθος κεφαλιά Στάμου, ο Κόλεφ μόνος του με τον τερματοφύλακα επιχειρεί καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά σουτ από τον Ζλατκόφσκι άουτ.
31′ Κάθετη μπαλιά του Σακελλαρίδη για τον Καραγιάννη που βγαίνει τετ α τετ με τον Φιρινίδη που διώχνει με τα πόδια, νέο σουτ από τον Χαλιμπάκη άουτ.
34′ Μετά από κεφαλιά πάσα του Καραγιάννη ο Πέντσας από θέση μέσα αριστερά με άψογο διαγώνιο πλασέ…0-2.
38′ Κόρνερ εκτελεί ο Κιπτίου από δεξιά η μπάλα πέρασε από αρκετά πόδια και ο προωθημένος Γόγολος με προβολή…1-2.
43′ Προσπάθεια του Παπαστεργίου από δεξιά έβγαλε στον Διαμαντίδη μέσα στην περιοχή, αυτός σούταρε δυνατά για να μπλοκάρει ο Ψωμιάδης.
45′ Σέντρα Ζλατκόφσκι από δεξιά γυριστή κεφαλιά από τον Μκρτσιάν μπλοκάρει στη γωνία του ο Ψωμιάδης.
57′ Ο Παπαδήμας από δεξιά έβγαλε σε θεση μέσα δεξιά τον Διαμαντίδη, αυτός γύρισε για τον Κόλεφ που ήταν ένα βήμα πιο μπροστά, η μπάλα κατέληξε στον Ζλατκόφσκι που έπιασε δυνατό σουτ η μπάλα χτύπησε και στο σώμα του Στάμου και… 2-2.
61′ Επιπόλαιο γύρισμα του Ζλατκόφσκι από τη σέντρα στον Φιρινίδη, προλαβαίνει ο Πέντσας, αποφεύγει τον τερματοφύλακα και… 2-3.
64′ Ο Καραγιάννης φεύγει από ελεγχόμενη θέση οφσάϊντ βγάζει μόνο του τον Χαλιμπάκη που πλασάρει τον Φιρινίδη αλλά ο τελευταίος αποκρούει σε κόρνερ.
69′ Φάουλ εκτελεί ο Διαμαντίδης, με τον Ψωμιάδη να διώχνει με γροθιές προ του Γόγολου.
70′ Φαλτσαριστό φάουλ Ζλατκόφσκι από 25μ. στέλνει τη μπάλα ξυστά άουτ από το κάθετο δοκάρι.
73′ Ο Χαλιμπάκης φεύγει από το χώρο της μεσαίας γραμμής και παρά την πίεση του Κιπτίου μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και με διαγώνιο πλασέ… 2-4.
91′ Μόνος του ο Ιωαννίδης με τον Φιρινίδη σουτάρει πάνω στον τερματοφύλακα που μπλοκάρει.
93′ Σουτ Ιωαννίδη από ευνοϊκή θέση η μπάλα ελάχιστα άουτ.

Κίτρινες: Μκρτσιάν (16′), Γόγολος (23′), Σπυριδάκης (41′), Κιπτίου (41′), Κόλεφ (53′), Παπαστεργίου (65′), Κοντοχρήστος (67′), Κουτρομάνος (88′) – Μ. Ηλίας (32′), Σακελλαρίδης (44′), Λουϊζίδης (49′), Πέντσας (63′), Α. Ηλίας (68′).

Ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα αντί να γράψει την κάρτα του Κόλεφ στο 53′, τη χρέωσε ανεξήγητα (;) στον Ζλατκόφσκι που συμπληρώνει 4 και θα απουσιάσει από το επόμενο ματς στη Χαλκίδα, όπως και ο Κουτρομάνος που επίσης συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες. Παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Διοίκησης της Λαμίας ο διαιτητής ήταν ανένδοτος, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τον παρατηρητή διαιτησίας!

Λαμία : Φιρινίδης, Παπαδήμας, Κοντοχρήστος, Μκρτσιάν, Γόγολος (75′ Κουτρομάνος), Σπυριδάκης, Παπαστεργίου (52′ Αντωνίου), Ζλατκόφσκι, Κόλεφ, Διαμαντίδης, Κιπτίου (75′ Μαλισσόβας).

Τρίκαλα : Ψωμιάδης, Μ. Ηλίας, Κάλφας, Λουϊζίδης, Πάτρας, Στάμος, Χαλιμπάκης, Σακελλαρίδης (59′ Α. Ηλίας), Καραγιάννης, Τεντολούρης (75′ Φορτούνης), Πέντσας (84′ Ιωαννίδης).

*efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected