Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Ηρακλής – ΠΑΟΚ 0-1

6ad8ae9940b7f0c2b17d9c69717791a0_LΟ ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο… βήμα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 1-0 του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, ωστόσο, ο «Γηραιός» έδειξε πως μπορεί να… κοιτάξει στα «μάτια» τον «Δικέφαλο».

«Χρυσός» σκόρερ για τους «ασπρόμαυρους» ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης στο 58’ με τον Γεωργιάδη να έχει δοκάρι στο 23’ όμως το «συγκρότημα» του Γκιγιέρμο Όγιος έδειξε πως η παρουσία του στους «16» της διοργάνωσης μόνο… τυχαία δεν ήταν και αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο… συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια, ίσως να είχαν περισσότερες ελπίδες στον επαναληπτικό της Τούμπας.

Ο «Γηραιός» μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για ένα τέρμα και στο 8’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Ζαχόρα, αλλά στο πρώτο σουτ, ο Γλύκος απέκρουσε και στο δεύτερο του επιθετικού του Ηρακλή, ο Ονουάτσι άθελά του… έσωσε τον ΠΑΟΚ από την παραβίαση της εστίας του.

Οι «κυανόλευκοι» απείλησαν και πάλι οκτώ λεπτά αργότερα, αυτή την φορά με τον Ονουάτσι, που με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου. Η… απάντηση από τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 23’ όταν ο Γεωργιάδης σούταρε στο δοκάρι, ενώ οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς διαμαρτυρήθηκαν για χέρι-πέναλτι αμυντικού του Ηρακλή, δευτερόλεπτα νωρίτερα σε κεφαλιά του Κατσουράνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον «Γηραιό» να πιέζει, αλλά ο ΠΑΟΚ χτύπησε σε κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, μια και στο 58’ ο Σκόνδρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αθανασιάδης στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Λίμα και με πλασέ έκανε το 1-0 για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Στην συνέχεια, ο Ηρακλής προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει άμεσα στην ισοφάριση, αλλά στο 62’ ο Γλύκος με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ την δυνατή κεφαλιά του Τάι από το ύψος του πέναλτι, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο αρχηγός του «Γηραιού» επιχείρησε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του πορτιέρο του «Δικέφαλου».

Πάντως, η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος ολοκλήρωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Σαββίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη, αποβλήθηκε από τον διαιτητή.

Ηρακλής: Κηπουρός, Κοντοδήμος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Λίμα, Πορτουλίδης (70′ Γιάρολιμ), Μπαμπά, Τάι, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης (77′ Σιατραβάνης), Ζάχορα (68′ Ματσούκας).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης (76′ Κάτσε), Λάζαρ (46′ Μαντούρο), Νίνης, Γεωργιάδης, Λούκας (71′ Ολίσε), Αθανασιάδης.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected