Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μέσης – Φίλιππος Μελίκης 0-1

DSCN4998Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με λιγοστές φάσεις στις δύο εστίες, ο Φίλιππος Μελίκης πήρε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς με αντίπαλο τον έτερο Φίλιππο της Μέσης και θα υποδεχτεί σε μία εβδομάδα τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας χωρίς απώλειες. Στο σημερινό παιχνίδι και καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου φάνηκε ξεκάθαρα πως όποιος πετύχαινε το γκολ θα έπαιρνε και το παιχνίδι, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν συγκριτικά καλύτεροι των φιλοξενούμενων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου.

Παρουσία μόλις 25 περίπου θεατών(!), οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με περίσσιο άγχος και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να φανερώσουν το καλό τους πρόσωπο. Οι γηπεδούχοι έχουν περιέλθει σε δύσκολη κατάσταση μετά τα τελευταία αποτελέσματα και η νίκη στο σημερινό παιχνίδι ήταν επιτακτική. Ο Ανδρέας Καλτσάς, παρά τα προβλήματα που ενέσκηψαν την περίοδο των εορτών και τις λιγοστές προπονήσεις, προσπάθησε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών και να τους επιστήσει την προσοχή ενόψει του σημερινού αγώνα.

Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Παυλόπουλος χρειάστηκε να πεταχτεί πολλές φορές από τη θέση του βάζοντας τις φωνές στους παίκτες του, οι οποίοι εμφανίστηκαν σαφώς επηρεασμένοι από την μεγάλη αποχή λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος. Ωστόσο, κατάφεραν να πάρουν το “ροζ φύλλο” αγώνα με τέρμα του…συνήθη ύποπτου στα τελευταία παιχνίδια Θοδωρή Πέτγαζλη και παρά το γεγονός πως έμειναν με 10 παίκτες στο 83′ λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Αλέκου Χαραλαμπίδη, κράτησαν την πολύτιμη νίκη και έφτασαν τους 43 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Λεπτό προς λεπτό 

8′ Αντεπίθεση για τον Φίλιππο Μέσης, ο Ντόγος βγαίνει μόνος τους απέναντι από τον Ιωακειμίδη, χάνει όμως τον βηματισμό του και ο πορτιέρο των “ερυθρολεύκων” απομακρύνει.

20′ Εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου, η μπάλα παίρνει επικίνδυνο φάλτσο, διώχνουν όμως οι αμυντικοί σε κόρνερ.

25′ Ατομική ενέργεια του Θοδωρή Δημούλτση, κρατά τη μπάλα από αριστερά, δίνει τη μπάλα στον Χρήστο Μπρέγκου, το σουτ όμως του τελευταίου απομακρύνει με προβολή ο Χαραλαμπίδης.

28′ Σέντρα του Τσιούπρου από δεξιά, ο Πέτγαζλης σε πλεονεκτική θέση, η κεφαλιά του όμως περνά άουτ.

39′ Πάσα του Ντόγου στον επερχόμενο Τζιβάρα, σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

41′ Σέντρα του Μπούφι, ο Πέτγαζλης κατεβάζει ωραία τη μπάλα, δίνει δίπλα του στον Παπαδόπουλο, σουτ του τελευταίου πάνω στον Γιάννου.

67′ Σουτ του Δημούλτση από δεξιά, μπλοκάρει ο Ιωακειμίδης.

68′ Κερδίζει τις κόντρες ο Τσιούπρος, σουτάρει δυνατά και ο Θεοδωρίδης αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

73′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Τσάκαλου, αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή, η μπάλα δεν απομακρύνεται και ο Πέτγαζλης θα εκμεταλλευτεί τη σύγχυση  ανοίγοντας το σκορ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς (0-1)

83′ Ο Κακαγιάννης κερδίζει το φάουλ από την προβολή του Γιάννου και ο Χαραλαμπίδης στη συνέχεια λογομαχεί με τον παίκτη των γηπεδούχων. Ο διαιτητής κ. Παρασίου αποβάλλει τον αμυντικό των φιλοξενούμενων και δείχνει την κίτρινη κάρτα στον Γιάννου.

88′ Εκτέλεση κόρνερ του Τσάκαλου, στο δεύτερο δοκάρι ο Τεγούσης, σουτ άουτ.

90′ Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Μέσης να ισοφαρίσει! Ο Γιάννου πασάρει στον Βοργιατζίδη, αυτός “φάτσα” με το τέρμα δεν θα καταφέρει να βρει τη μπάλα, η οποία περνά δίπλα από το δοκάρι του Ιωακειμίδη, που ήταν εκτός θέσης.

90+1′ Ο Πέτγαζλης πετυχαίνει γκολ, όμως ο ακυρώνεται ως off-side.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Γιάντση και Βαράγκα.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μέσης : Θεοδωρίδης, Μουρατίδης, Τζιβάρας, Γκαντζίδης, Γιάννου, Παππάς, Βοργιατζίδης, Ντόγος, Δημούλτσης, Μπρέγκου, Γατόπουλος.

Φίλιππος Μελίκης : Ιωακειμίδης, Ζέρης, Χαραλαμπίδης, Κακαγιάννης, Καραγκιζόπουλος, Τενεκετζή, Μπούφι, Παπαδόπουλος (69′ Τσάκαλος), Τεγούσης (90+3′ Μπιτόπουλος), Τσιούπρος, Πέτγαζλης (90+2′ Τάτσης).

*Δεν προχώρησε σε αλλαγές ο προπονητής των γηπεδούχων, παρά το γεγονός πως στον πάγκο ήταν οι Ρόκκο, Μυλωνάς, Μπαλτζής Δ. και Μπαλτζής Γ.

** Την παραίτηση του υπέβαλλε μετά το τέλος του αγώνα ο αντιπρόεδρος του Φίλιππου Μέσης, Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο ίδιος δήλωσε στο Imathia Sports News : “Για προσωπικούς λόγους αποφάσισα να παραιτηθώ της θέσης μου. Θα συνεχίζω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον σύλλογο τόσο ηθικά όσο και οικονομικά. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους…”

Για το Imathia Sports News, Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected