Κατηγορίες
Super League 1

Λεβαδειακός – Εργοτέλης 2-0

5ca825c584b43952f21914c0f6d19b42_LΟ Βαγγέλης Μάντζιος πήρε από το… χέρι τον Λεβαδειακό και με δύο προσωπικά τέρματα έδωσε… ανάσα στους «πράσινους» με τη νίκη 2-0 επί του Εργοτέλη.

Η ομάδα της Βοιωτίας «καιγόταν» για τους βαθμούς της νίκης, καθώς ήταν στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και με ποδόσφαιρο ουσίας, ήτοι μετέτρεψε σε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε, πανηγύρισε το πρώτο «τρίποντο» για το 2014 και «έπιασε» τους Κρητικούς στην 12η θέση με 20 βαθμούς. Από την άλλη, το «συγκρότημα» του Ηρακλείου έδειξε πως παραμένει υπό κρίση και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο του για τη συνέχεια.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν για ένα γρήγορο τέρμα, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο και όπου ξενοδόχος μπορείτε να βάλετε τον Πρζιρόφσκι, ο οποίος κράτησε το… μηδέν για την ομάδα του σε δύο περιπτώσεις, αρχικά στο 10’ μπλοκάροντας το σουτ του Πίτσου και εν συνεχεία έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Μπουχαλάκη στο 14’.

Από την στιγμή που ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να μετατρέψει την υπεροχή που είχε στον αγωνιστικό χώρο σε κάποιο τέρμα και να πάρει το προβάδισμα, ο Λεβαδειακός «χτύπησε» με τον Βαγγέλη Μάντζιο, κόντρα στην ροή του αγώνα, μια και στο 26’ ο Έλληνας φορ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Ροτζέριο στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ νίκησε τον Καβουσάκη για το 1-0.

Μάλιστα, πριν προλάβουν οι «κιτρινόμαυροι» να αντιδράσουν, ο Μάντζιος «χτύπησε» και πάλι, σε μία φάση με μεγάλη ευθύνη του πορτιέρο του Εργοτέλη. Στο 31’ ο Ροτζέριο έκανε την μπαλιά στον επιθετικό των «πράσινων», αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο τερματοφύλακας των Κρητικών δεν κατάφερε να μπλοκάρει, η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στο γκολ που θα τους… έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση κάποιου θετικού αποτελέσματος, αλλά στο 53’ ο Διαμαντάκος με ανάποδο… ψαλιδάκι δεν κατάφερε να βρει… στόχο και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 71’ το σουτ του Αναστασάκου δεν ανησύχησε τον Πρζιρόφσκι.

Ο Λεβαδειακός στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να πετύχει ένα ακόμα τέρμα για να… ξεμπερδέψει με τη νίκη, αλλά στο 79’ ο Λυκογιάννης έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 81’ ο Ρομάνο δεν κατάφερε να βάλει και πάλι στο… κόπλο τον Εργοτέλη, καθώς η κεφαλιά του βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Λεβαδειακός : Πζιρόβσκι, Γεωργίου, Μάγκας, Κώτσιος, Λυκογιάννης, Νικολακάκης, Κονέ, Μανόλο (10′ Πετράτσι), Ροτζέριο, Μάντζιος (93′ Ιωαννίδης), Βασιλείου (81′ Καπό).

Εργοτέλης : Καβουσάκης, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Πίτσος (46′ Χαντί), Καρντόσο, Μπουχαλάκης (83′ Κούτρης), Μπαντιμπανγκά, Ρομάνο, Αναστασάκος, Διαμαντάκος (72′ Βερπακόφσκις).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected