Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Τρίκαλα – Δωτιέας Αγιάς 2-0

trikala agia 1

Οι «ερυθρόλευκοι» της Αγιάς εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου, για αυτόν τον λόγο γνώρισαν την ήττα με 2-0 από το σύνολο του πρώην τεχνικού της ΑΕΛ, Τίμου Καβακά. Τα γκολ για τους Τρικαλινούς, πέτυχαν οι Καραγιάννης (20΄) και Πέντσας (72΄).

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στα Τρίκαλα, ο Δωτιέας Αγιάς εμφάνισε ένα κακό πρόσωπο κι αυτό τον «ανάγκασε» να αρκεστεί σε παθητικό ρόλο. H πρώτη υποψία ευκαιρίας, ήρθε μόλις στο 1΄ όταν ο Τσατσαλίδης πήρε την πάσα από τον Γούτο, ωστόσο ο τελευταίος επιχείρησε ένα σουτ που κατέληξε πολύ εκτός στόχου. Από κει και έπειτα οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» κι έτσι δημιουργούσαν ρήγματα στην περιοχή του Μάλτζαρη. Σε ένα από αυτά στο 20΄ ο πρώην άσος του Τυρνάβου, Χρήστος Καραγιάννης, «έγραψε» το 1-0.

Συγκεκριμένα, μετά από λάθος του Πετρουζέλη στο χώρο του κέντρου, ο Καραγιάννης πήρε τη μπάλα, πλάσαρε η μπάλα όμως βρήκε στο κάθετο δοκάρι των «ερυθρόλευκων», στην επαναφορά η άμυνα του Δωτιέα δεν έδιωξε σωστά και ο Χαλιμπάκης με παράλληλη πάσα, βρήκε εκ νέου τον Καραγιάννη, για να σκοράρει μπροστά από την εστία με πλασέ. Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, είχαμε μόνο μία φάση και αυτή για τα Τρίκαλα με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Χαλιμπάκης, «έβγαλε» τετ-α-τετ τον Καραγιάννη, εκείνος πλάσαρε τον Μάλτζαρη αλλά ο νεαρός κίπερ, απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα Τρίκαλα παρέμειναν σε ηγετικό ρόλο, αλλά η Αγιά, εμφανίστηκε πιο συγκεντρωμένα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει κάποιες φάσεις. Στο 59΄ ο Λώττας, πάσαρε προς τον Τσατσαλίδη, εκείνος πέρασε έναν αντίπαλο του και πριν σουτάρει, κόπηκε από τους αμυνόμενους. Τρία λεπτά αργότερα, ο Δωτιέας δημιούργησε την πιο σημαντική ευκαιρία του, μέχρι τότε, με τον Τσιρογιάννη να σουτάρει από καλό σημείο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πήγε άουτ.

Στο 65΄ ο Μάλτζαρης έκανε μία ακόμη απόκρουση σε σουτ του Πέντσα και έτσι «κράτησε» την Αγιά στο παιχνίδι… Στο 70΄ οι «ερυθρόλευκοι» εάν ο Λώττας έκανε μία πιο ώριμη σκέψη θα μπορούσε να ισοφαρίσει, πιο συγκεκριμένα, ο Κατσίκης, πέρασε τη μπάλα στον Τσατσαλίδη, εκείνος προσπάθησε να περάσει τον Ψωμιάδη που εν τέλει απομάκρυνε, αλλά στην επαναφορά η μπάλα κατέληξε στον Λώττα, που επιχείρησε σε κενή εστία ένα άψυχο πλασέ, με αποτέλεσμα να προλάβουν οι αμυντικοί πριν τη γραμμή τέρματος. Κάπως έτσι, εφαρμόστηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου, με τον Πέντσα ύστερα από ασίστ του Μυργιώτη, με πλασέ, να «κλειδώνει» τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Έπειτα το 2-0, το σύνολο του Σωτήρη Αντωνίου, έχασε μία σπουδαία ευκαιρία, για να μπει εκ νέου στην διεκδίκηση βαθμών… Στο 76΄ ο Λώττας από φάουλ έδωσε στον Πετρουζέλη, εκείνος εξ επαφής σούταρε αλλά ο Ψωμιάδης εκτινάχθηκε, πραγματοποιώντας την απόκρουση του ματς… Μέχρι τη λήξη δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο από τις δύο ομάδες, με το τελικό 2-0 να αντικατοπτρίζει πλήρως την υπεροχή των Τρικάλων.

Συνθέσεις

Τρίκαλα : Ψωμιάδης, Ηλίας, Κάλφας (76΄ Φουρτούνης), Λουϊζίδης, Πάτρας, Στάμος, Χαλιμπάκης (90΄ Ιωαννίδης), Μπόντε, Καραγιάννης, Τεντολούρης Α (56΄ Μυργιώτης), Πέντσας.

Δωτιέας Αγιάς : Μάλτζαρης, Ριζούλης, Γούτος, Τσιανάκας, Καρλιάμπας (46΄ Κατσίκης), Πετρουζέλης, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Λούγκος (34΄ Λώττας), Τσιρογιάννης (66΄ Νταγιάντας), Τσιλούλης

*Κυριάκος Αποστόλου, rockngoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected