Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 2-2

Εντυπωσιακό παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο (18/1) στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου, ανάμεσα σε δύο από τις ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας. Αχιλλέας Νάουσας και Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων διαφήμισαν το ποδόσφαιρο και απέδειξαν πως δίκαια βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε με ένα τέρμα στο 90+1′ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για τη νίκη, καθώς την ίδια ώρα τα νέα ήταν…ευχάριστα από τη Μελίκη, όπου το αποτέλεσμα μέχρι το 84′ ήταν ισόπαλο. Ωστόσο, σε συνδυασμό και με τη σημερινή ισοπαλία, τα όνειρα των “κυανολεύκων” για τίτλο εξανεμίζονται.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, με το σύνολο του Γιώργου Ντάμτσιου, παρά τις πολλές απουσίες, να ξεκινά δυνατά τον αγώνα και στα πρώτα 25 λεπτά να επιβάλλει τον ρυθμό του. Στο διάστημα αυτό μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ με ένα γκολ για…highlight από τον Σάββα Αθανασιάδη, ενώ είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Δημήτρη Σούρλα για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Σταδιακά όμως, ο Αχιλλέας ανέβασε την απόδοση του, ισορρόπησε το ματς και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα με τον Παπαπέσιο, ο οποίος στο 31′ στην κεφαλιά εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Μουσκεφτάρα. Στο 41′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντάτση, με τον διαιτητή της συνάντησης κ. Μελτζανίδη να δείχνει “παίζετε”.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την πρωτοβουλία των κινήσεων από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στα στημένα, με τον Κώστα Τουμαρά να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι “κυανόλευκοι” βρέθηκαν τρεις φορές σε πλεονεκτική θέση στο διάστημα αυτό, με τους Παραστατίδη δις και Μπράτση να μην καταφέρνουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 75′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πάλι πέναλτι σε ανατροπή του Παραστατίδη, φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών των παικτών και του πάγκου των “κυανολεύκων”. Η ισοφάριση τελικά ήρθε από τον Τουμαρά με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 84′ και ενώ η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και ξεγέλασε τον Μουσκεφτάρα, ένα γκολ όμως που δεν…χάρηκαν για πολύ καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό η “χρυσή” αλλαγή για τον Μέγα Αλέξανδρο, Ανδρέας Σαράτσι έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η εξέλιξη αυτή “πάγωσε” τους γηπεδούχους, που ρίσκαραν για την ανατροπή, κατάφεραν όμως στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, με κεφαλιά του Θεοδοσιάδη και ενώ προηγήθηκε γέμισμα από την άμυνα και κεφαλιά-πάσα του Παπαπέσιου στο πρώτο δοκάρι.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Λιόλιο και Διαμαντόπουλο.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Γιάτσιος, Τσάλμας, Παπαπέσιος, Θεοδοσιάδης, Τουμαράς, Μπράτσης, Ντάτσης, Παραστατίδης, Σύγγας (46′ Καραλιόπουλος), Κακούδης.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Ντάμτσιος, Μηνούδης, Αθανασιάδης Η., Ελευθεριάδης (82′ Σαράτσι), Καρβούνης, Παπαδόπουλος (89′ Γιάντσιος), Σερμπίνης, Σούρλας Δ., Σούρλας Σ. (80′ Νικολόπουλος), Αθανασιάδης Σ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected