Κατηγορίες
Αθλήματα

Αυστραλιανό Όπεν – Το ζευγάρι του τελικού γυναικών (vid)

pegasus_LARGE_t_1041_106177056_type11291Βγήκε το ζευγάρι του τελικού του πρώτου Grand Slam της χρονιάς και το αποτελούν οι Να Λι και Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα που θα κονταροχτυπηθούν στην Rod Laver Arena της Μελβούρνης για την κορυφή του Αυστραλιανού Οπεν!

Η Κινέζα απέκλεισε την Ευγενί Μπουσάρ και η Σλοβάκα την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα! Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

Η Να Λι προκρίθηκε στον δεύτερο συνεχόμενο και τρίτο συνολικά τελικό της στο Αυστραλιανό Οπεν, η οποία στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης την Πέμπτη, έβαλε τέλος στην πορεία της Ευγενί Μπουσάρ και με 2-0 σετ επί της 19χρονης Καναδής, έβαλε πλώρη για το δεύτερο Major της καριέρας της!

Το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, αντιπαρέταξε την εμπειρία της απέναντι στον ενθουσιασμό της Ευγενί Μπουσάρ και με straight sets νίκη προκρίθηκε στον τρίτο της τελικό στη Μελβούρνη τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Πέρυσι, η Να Λι είχε ηττηθεί από τη Βικτόρια Αζαρένκα στον αλήστου μνήμης τελικό, ενώ το 2011 είχε δει την Κιμ Κλάιστερς να σηκώνει το τρόπαιο στον αέρα. Το 2012 είχε χάσει πάλι απ’την Κλάιστερς, αλλά στον 4ο γύρο.

Η Κινέζα επικράτησε με 6-2, 6-4 της εξαιρετικής Μπουσάρ και το Σάββατο θα διεκδικήσει το δεύτερο Grand Slam της καριέρας της, απέναντι στη Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα που έκανε την έκπληξη στο δεύτερο ημιτελικό κερδίζοντας με 6-1, 6-2 την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα!

http://youtu.be/DuFkjhNJOE8

Η 24χρονη τενίστρια, έγινε η πρώτη Σλοβάκα που προκρίνεται σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης, μετά την φανταστική της εμφάνιση στο δεύτερο ημιτελικό του Αυστραλιανού Οπεν!

Η Τσιμπούλκοβα δεν άφησε την Πολωνή να πάρει ανάσα και με το απίστευτο 6-1, 6-2 την έστειλε σπίτι της, λίγες ώρες μετά την τεράστια νίκη που είχε σημειώσει επί της κατόχου του τίτλου, Βικτόρια Αζαρένκα, στα προημιτελικά και φάνταζε ως ακλόνητο φαβορί!

http://youtu.be/WXMqBZpZ4wU

*sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected