Γ Εθνική / Τοπικά

Εθνικός Φιλιππιάδας – Κοζάνη 0-1

13-14-15h-fil-koz-endekada-kozani-640x360Μεγάλη νίκη πήρε η Κοζάνη μέσα στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας απέναντι στον ισχυρό Εθνικό στην αυλαία του πρώτου γύρου του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η νίκη της Κοζάνης αποκτά ακόμα μεγαλύτερο «βάρος» μια και οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν με πολλές ελλείψεις βασικών παικτών καθώς απουσίαζαν οι τραυματίες Τραυλός, Προβίδας, Γιάννης Τσικόπουλος, Χαματάϊ και ο τιμωρημένος Κάλφας.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο τρίτος στη βαθμολογία Εθνικός προέρχονταν από δύο επιτυχή αποτελέσματα απέναντι στις δύο πρώτες ομάδες του ομίλου καθώς είχε επιβληθεί της πρωτοπόρου Λάρισας με 1-0 στη Φιλιππιάδα ενώ στη συνέχεια είχε αποσπάσει ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της δεύτερης Τσαριτσάνης.

Βέβαια η Κοζάνη στάθηκε τυχερή στο σημερινό παιχνίδι καθώς μέσα στο ίδιο λεπτό (31’) αποβλήθηκαν δύο παίκτες του Εθνικού (ο αρχηγός Μούτας και ο τερματοφύλακας Μπαντής) κι έτσι οι ερυθρόλευκοι είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα δύο παικτών για μία περίπου ώρα.

Ντεμπούτο για την Κοζάνη έκανε ο 25χρονος Κοζανίτης μέσος Νίκος Ματούλας που επέστρεψε στην Κοζάνη στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, μετά από τεσσεράμιση χρόνια.

Το παιχνίδι στον «βούρκο» του γηπέδου Φιλιππιάδας είχε μεγάλη ένταση, ειδικά μετά την διπλή αποβολή στο 31’, διεκόπη δύο φορές, ενώ πέρα από τις δύο κόκκινες ο διαιτητής έδειξε έξι κίτρινες στην Κοζάνη κι άλλες πέντε στην Φιλιππιάδα.

Η Κοζάνη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε κάποιες καλές ευκαιρίες στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο κι έδειξε ότι παρά τις απουσίες της θα κυνηγούσε το αποτέλεσμα.

Στον 1’ μπαλιά του Κουτσομήτρου στον Πιπινίκα που μόνος απέναντι στον Μπαντή πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Στο 22’ σέντρα του Στεργιόπουλου, κεφαλιά του Πιπινίκα πέρασε λίγο  πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 31’ έγινε η φάση που άλλαξε την ροή του αγώνα όταν ο Κερκυραίος διαιτητής Μουχλιανίτης απέβαλε με δύο συνεχόμενες κίτρινες τον αρχηγό της Φιλιππιάδας Βασίλη Μούτα για διαμαρτυρία. Ο τερματοφύλακας Μπαντής επιτέθηκε στον διαιτητή, τον χτύπησε με κεφαλιά στο πρόσωπο και αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη. Στην ένταση που δημιουργήθηκε ο διαιτητής απέβαλε και τον προπονητή της Φιλιππιάδας Γιώργο Γιάννο ενώ στη συνέχεια διέκοψε τον αγώνα για 10’ καθώς, όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα, ο τερματοφύλακας και ο προπονητής αρνούνταν να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο 41’ μπαλιά του Ταφαρλή στον Ματούλα που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Βασιλείου απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 43’ φάουλ έξω από την περιοχή του Γατσέλου, ο Αμπατζίδης έχασε τη μπάλα, σουτ του Παναγιωτόπουλου απέκρουσε στη γραμμή ο Μπουλγκουρίδης, οι παίκτες του Εθνικού ισχυρίστηκαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή αλλά ο διαιτητής ήδη είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα της Κοζάνης προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Στη διάρκεια του ημιχρόνου, κι ενώ ο δύο ομάδες βρισκόταν στα αποδυτήρια, έγινε ισχυρός σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός από όλους και προκάλεσε μία σχετική ανησυχία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή και παίζοντας από τα πλάγια με τους Στεργιόπουλο-Κουτσομήτρο από δεξιά και Μπουλγκουρίδη-Ματούλα από αριστερά προσπάθησε να ανοίξει την πολυπρόσωπη άμυνα του Εθνικού.

Στο 62’ ωραία σέντρα του Ταφαρλή στον Σίμο Ντεμιράϊ που από κοντά έκανε το 0-1.

Στο 71’ σουτ του Βασιλίεβιτς από καλή θέση έδιωξε σωτήρια ο τερματοφύλακας Βασιλείου.

Στο 74’ πάσα του Βασιλίεβιτς στον Πιπινίκα που μόνος απέναντι στον Βασιλείου προσπάθησε να τον τριπλάρει αλλά ο τερματοφύλακας του Εθνικού του έκλεψε τη μπάλα.

Στο 75’ είχαμε νέα πεντάλεπτη διακοπή  γιατί, όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα,  φίλαθλοι του Εθνικού έφτυναν κατ’ εξακολούθηση τον ένα βοηθό.

Στο 87′ σουτ του Ματούλα απέκρουσε ο Βασιλείου.

Στα τελευταία λεπτά και στις καθυστερήσεις ο Εθνικός, αν και με εννιά, πίεσε την Κοζάνη που τελικά κατάφερε «δια πυρός και σιδήρου» να κρατήσει το πολύτιμο 0-1.

Στο 89’ δυνατό φάουλ του Γατσέλου έξω από την περιοχή έδιωξε σωτήρια ο Αμπατζίδης.

Στο 93’ παράλληλη επικίνδυνη σέντρα του Κολιάκη πέρασε από όλους χωρίς να προλάβει κάποιος παίκτης της Φιλιππιάδας να την προωθήσει στα δίχτυα.

Για την Κοζάνη την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ταφαρλής (χάνει το επόμενο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό), Στεργιόπουλος, Ματούλας, Ντεμιράϊ, Μπουλγκουρίδης και Μαλούτας ενώ για τον Εθνικό οι Σιαπέρας, Παπαβασιλείου, Δάρδας, Γατσέλος και Κολιάκης.

Εθνικός Φιλιππιάδας : Μπαντής, Μούτας, Σιαπέρας, Παπαβασιλείου (78’ Τσιφλίδης), Δάρδας, Γατσέλος, Κολιάκης, Σαπανίδης (31’ Βασιλείου – τερματοφύλακας), Παναγιωτόπουλος, Γεωργίου, Θεοδώρου (60’ Τσακανίκας).

Κοζάνη : Αμπατζίδης, Στεργιόπουλος, Μπουλγκουρίδης, Βασιλίεβιτς, Ηλίας Τσικόπουλος, Καραμπατζάκης, Ματούλας (92’ Ιωαννίδης), Ντεμιράϊ (89’ Μαλούτας), Πιπινίκας (80’ Σαμαράς), Ταφαρλής, Κουτσομήτρος.

*fckozani.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected