Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Αμπελωνιακός – Δωτιέας Αγιάς 1-1

f396f0de6779172498af36d7412c5c45_DSC07305Η λαρισινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Αμπελωνιακό και τον Δωτιέα Αγιάς παρουσίασε σίγουρα μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον στο φινάλε του πρώτου γύρου για το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, μην καταφέρνοντας ωστόσο οι 2 μονομάχοι να προσφέρουν καλό θέαμα και να ζεστάνουν με το παιχνίδι τους 150 και πλέον θεατές, οι οποίοι αψήφησαν το δριμύ ψύχος και βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο του Αμπελώνα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν ουσιαστική και δυνατή ζαριά στην υπόθεση παραμονή στην κατηγορία, δεν κατάφεραν όμως να προσπελάσουν την εξίσου δυναμική αντίσταση της φιλοξενούμενης ομάδας, που παρά τα όποια διοικητικά προβλήματα (ο Δωτιέας είχε δηλωμένους στο φ.α. 14 και όχι 18 παίχτες) έδειξαν πως έχουν ισχυρή θέληση και ποδοσφαιρικό τσαμπουκά, προσπαθώντας αγωνιστικά τουλάχιστον να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, κάτι για το οποίο αναφέρθηκε με καυστικό τρόπο, στο τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του σωματείου Σωτήρης Αντωνίου, λέγοντας πως τα περιθώρια με την υπομονή εκείνου στενεύουν και ορίζοντας ως κομβικό χρονικό σημείο την προσεχή Τετάρτη, οπότε θα λάβει τις αποφάσεις ανάλογα με τις κινήσεις που αφορούν και αντιστοιχούν στη διοίκηση του σωματείου της Αγιάς.

Αγωνιστικά οι 2 ομάδες μοιράστηκαν εντυπώσεις και απόδοση, στην προσπάθεια που κατέβαλλαν για να υπερισχύσουν ο ένας έναντι του άλλου, κυνηγώντας αμφότεροι το τρίποντο.

Παίχθηκε μέτριο παιχνίδι με πολλές διακοπές που προήλθαν από φάουλ, μικροτραυματισμούς, κάρτες και εκνευρισμό, μη μπορώντας οι 2 αντίπαλοι να δημιουργήσουν ευνοϊκές προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν να σημειωθούν περισσότερα των 2 συνολικά (από ένα για τον καθένα) τερμάτων.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 13΄ με γκολ που σημείωσε ο Τσιλούλης, σουτάροντας χλιαρά μέσα από την περιοχή και σημαδεύοντας τη δεξιά γωνία του Τρούκη (0-1). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν σχετικά γρήγορα ισοφαρίζοντας (1-1) στο 20΄ με συρτό σουτ που επιχείρησε ο Κόκκινος από τη γραμμή της περιοχής και στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μάλτζαρη.

Στο 38΄ οι παίχτες του Αμπελωνιακού είχαν ευκαιρία να περάσουν μπροστά στο σκορ, όταν καλά ζυγισμένο μακρινό σουτ του Ρόκκα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δωτιέα Αγιάς.

Τη νευρικότητα του πρώτου μέρους (σημειώθηκαν 7 συνολικά κίτρινες κάρτες) ακολούθησε η επανάληψη της αναμέτρησης, όπου ναι μεν παίχθηκε καλύτερο και πιο σοβαρό ποδόσφαιρο, υπήρξε όμως μια έντονη στιγμή στο 60΄ όταν σε φάουλ που σημειώθηκε από τον Σιμούλη πάνω στον Τζιαρτζιάνη, ο Γκαμπέτας ανέλαβε με ανορθόδοξο τρόπο να υπερασπιστεί τον συμπαίχτη του, ερχόμενος σε έντονη διένεξη μαζί του (υπήρξε και βίαιη απώθηση μεταξύ τους), οδηγώντας το διαιτητή να πάρει τη σωστή απόφαση να τους αποβάλει ταυτόχρονα, δείχνοντας στον καθένα την κόκκινη κάρτα.

Το παιχνίδι ηρέμησε κάπως στη συνέχεια, παίζοντας καλύτερα και προσπαθώντας οι 2 ομάδες να πλασαριστούν ευκολότερα μπροστά από τις αντίπαλες περιοχές, με τον Αμπελωνιακό να κινείται πιο απειλητικά στο χώρο και χάνοντας ο Κόκκινος στο 77΄μοναδική ευκαιρία να σημειώσει τέρμα, όταν ύστερα από σέντρα του Μπίκου, ο επιθετικός της γηπεδούχου ομάδας σούταρε από καλή θέση, διώχνοντας  τη μπάλα ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Μάλτζαρης.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους 2 αντίπαλους ισόπαλους με σκορ 1-1, παίρνοντας ο καθένας ότι δικαιούνταν με βάση την προσπάθεια, την επίδοση και την απόδοση που είχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η διαιτησία των κ Θεολόγου, Κεσίσογλου και Δεμερτζή (Πέλλας) ήταν αντικειμενική και κινήθηκε σε ίσες αποστάσεις ως προς τις 2 ομάδες, χωρίς ο διαιτητής να αποφύγει κάποια μικρά λάθη, τα οποία ωστόσο δικαιολογούνταν εξαιτίας της νευρικότητας και της έντασης που κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από την πλευρά των γηπεδούχων οι Ρόκκα, Πολύζος, Κομισόπουλος και Κακαβίτσης ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Λούγκος, Σιμούλης και Κατσίκης.

Στο 60΄ αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη οι Γκαμπέτας (του Αμπελωνιακού) και Σιμούλης (του Δωτιέα Αγιάς), λόγω έντονης μεταξύ τους διένεξης, η οποία κατέληξε σε αδικαιολόγητη απώθηση του ενός προς τον άλλο, οδηγώντας τον διαιτητή να προβεί, κατά την άποψή μας, στη σωστή και ενδεδειγμένη απόφαση.

*athleticlarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected