Super League 1

SKODA Ξάνθη – Ολυμπιακός (0-2) Για 90′ ο Βασιλακάκης

b1bdbfc514cb033716c07f2459ae3542_L

Τρένο με… ελάχιστες στάσεις μοιάζει τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε και από τα «Πηγάδια» της Ξάνθης, επικρατώντας 2-0 της Skoda.

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την 19η νίκη τους στο πρωτάθλημα της Super League, χάρις στα τέρματα του Μάικλ Ολαϊτάν στο 24’ και του Αριέλ Ιμπαγάσα στο 89’ έπειτα ασίστ του Νιγηριανού επιθετικού. Οι Πειραιώτες διατήρησαν τη διαφορά των 11 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, συνεχίζοντας την πορεία τους για την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους, ενώ αύξησαν το αήττητο εκτός έδρας σερι σε 31 παιχνίδια.

Από την άλλη, οι Ακρίτες… κοίταξαν στα… μάτια τον πρωτοπόρο, όμως, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με κυριότερη την κεφαλιά του Βάλλα στο 27’ που χτύπησε στο δοκάρι και έμειναν στους 25 βαθμούς, υποχωρώντας στην 10η θέση της βαθμολογίας. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Ντε Γκουζμάν (48’) για την Ξάνθη και του Χολέμπας (73’).

Η εξέλιξη του αγώνα

Το «συγκρότημα» του Μίτσελ ήταν αυτό που είχε την πρωτοβουλία του αγώνα στα πρώτα λεπτά και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα. Απείλησε στο 4’ με τον Ντομίνγκεζ και στο 18’ με τον Ολαϊτάν, αλλά αμφότερες οι προσπάθειες πέρασαν άουτ, ενώ οι Ακρίτες… απάντησαν στις χαμένες ευκαιρίες στο 19’ με τον Σολάρι, που θέλησε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Ρομπέρτο, αλλά το σουτ πέρασε παράλληλα με το τέρμα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου και συγκεκριμένα στο 24’ με τον Ολαϊτάν που κατάφερε να εκμεταλλευτεί την σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων και την αδυναμία των αμυντικών να απομακρύνουν.

Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 27’ η κεφαλιά του Βάλλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο και στην συνέχεια, το ματς απέκτησε εξαιρετικό ρυθμό με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη…

Στο 29’ το σουτ του Κάμπελ πέρασε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Μάνταλου στο 33’ ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Τριάδης σούταρε, η μπάλα κόντραρε, ο Ρομπέρτο δεν κατάφερε να μπλοκάρει υπό την πίεση του Σολάρι και στην συνέχεια, ο Βασιλακάκης έβαλε την… κόντρα στο διώξιμο του Μανωλά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ματς ήταν για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Τσέμα απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Μανιάτη, έξω από την περιοχή.

Skoda Ξάνθη : Τσέμα, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας (83′ Ράνος), Βασιλακάκης, Τριάδης (61′ Σολτάνι), Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι (61′ Κομεσίδης).

Ολυμπιακός : Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (77′ Μπονγκ), Ντομίνγκες (68′ Ιμπαγάσα), Φουστέρ (86′ Εντινγκά), Ολαϊτάν.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected