Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – ΑΟ Χαλκίς 2-2

Σε ένα τοπίο που θύμιζε…χιονοδρομικό κέντρο και σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ΦΑΣ Νάουσα και ΑΟ Χαλκίς μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες, καθώς οι μεν “κυανόλευκοι” έχασαν μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στην 7η θέση μετά τα σημερινά αποτελέσματα, οι δε Ευβοιώτες παρέμειναν στη 12η θέση.

Το εντυπωσιακό τοπίο και οι επιλογές των δύο προπονητών

Το Imathia Sports News βρέθηκε από τις 13.30 στο ΔΑΚ της Νάουσας και μέχρι εκείνη τη στιγμή η μικρή χιονόπτωση αλλά και το τσουχτερό κρύο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που από νωρίς το πρωί εμφανίστηκαν στην πόλη της Νάουσας. Λίγα λεπτά όμως μετά έκανε την εμφάνιση της η πυκνή ομίχλη, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο :

Η εικόνα αυτή παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και σε συνδυασμό με τη συνεχή χιονόπτωση, δυσχέραινε το έργο μας και τα πλάνα που εξασφαλίσαμε από το θεαματικό σημερινό παιχνίδι, επηρεάστηκαν από την πολύ μικρή ορατότητα.

Η αποστολή του ΑΟΧ, που διανυκτέρευσε στον Άγιο Νικόλαο το προηγούμενο βράδυ, κατέφθασε στο γήπεδο στις 13.45 και οι παίκτες βγήκαν για την καθιερωμένη προθέρμανση. Ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Τοκπασίδης αντιμετώπιζε τις απουσίες των Ταυταρίδη, Τσάλμα (τιμωρημένοι) και Πέτση (τραυματίας), επιλέγοντας τελικά τους Αυλωνίτη, Κωνσταντάγκα και Μπαλαμπάνη για το αρχικό σχήμα.

Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλης Αργυρίου δεν είχε στη διάθεση του τον Βαγγέλη Αβραμόπουλο, που θα απουσιάσει και από το ματς της 16ης αγωνιστικής με αντίπαλο τα Τρίκαλα, ενώ επέστρεφε μετά από πολύ καιρό ο Στέλιος Ρέτζια, που το γραφειοκρατικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε λύθηκε μέσα στην εβδομάδα. Οι επιλογές του για το αρχικό σχήμα δεν επεφύλασσαν εκπλήξεις, ενώ στην αποστολή βρέθηκε και ο Πασχάλης Αργυρίου, που έμελλε αργότερα να χρησιμοποιηθεί μετά από μεγάλο διάστημα αποχής από την ομάδα.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση και το…101′!

Πολλά ήταν τα σημεία στα οποία μπορούμε να σταθούμε στον σημερινό αγώνα. Καταρχήν, η πυκνή ομίχλη ήταν ανασταλτικός παράγοντας για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης και οι δύο διακοπές των 4 και 6.5 λεπτών, διέκοψαν τη ροή του αγώνα και “πάγωσαν” τους ποδοσφαιριστές. Πολύ καθοριστικό ήταν το χαμένο πέναλτι του Γασπαράτου στο 9ο λεπτό, με τον σταθερό σήμερα Ντουμάνη να αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του. Δεύτερο σημαντικό στοιχείο το πέναλτι και η αποβολή του Μουσικάκη στο 26′ και η ευστοχία του Ευσταθίου στη συνέχεια, έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Τα δύο τέρματα του ΦΑΣ μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών στα μισά του δευτέρου μέρους, έφεραν τη μεγάλη ανατροπή για τους γηπεδούχους, όμως ακόμη ένα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Περηφανόπουλος στο 87′, έφερε το ματς στα ίσια και μοίρασε από έναν βαθμό στους δύο αντιπάλους. Μάλιστα το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 11 λεπτά καθυστέρηση, λόγω της διακοπής από την πυκνή ομίχλη, τις αλλαγές των προπονητών αλλά και τα πολλά φάουλ που σφυρίχτηκαν.

Το “φιλμ” του αγώνα

1′ Ωραία κίνηση του Γκαράνη στην περιοχή, βγαίνει απέναντι από τον Κύρου και πέφτει στο έδαφος. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον κ. Δραγάτη, ζητώντας πέναλτι.

9′ Ο Νικόλτσης με πλάτη στον αντίπαλο, προσπαθεί να ξεφύγει και πέφτει στο χορτάρι. Ο ρέφερι της συνάντησης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον Καραμπά. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γασπαράτος, με τον Ντουμάνη να αποκρούει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία.

14′ Δυνατό σουτ του Γκαράνη λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

23′ Σουτ του Γκαράνη μέσα από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κύρου.

24′ Σουτ του Μπενίσκου εκτός περιοχής, μπλοκάρει ο Ντουμάνης.

26′ ΓΚΟΛ! Ολέθριο λάθος του Μουσικάκη ως τελευταίος παίκτης, ο Γκαράνης κλέβει τη μπάλα και απέναντι από τον Κύρου βρέθηκε στο έδαφος. Ο κ. Δραγάτης υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό της Νάουσας θεωρόντας πως ο επιθετικός του ΑΟΧ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ευσταθίου, ανοίγοντας το σκορ (0-1)

*Ως στόπερ πλέον ο Νίκος Περηφανόπουλος για τον ΦΑΣ

30′ “Σπάσιμο” της μπάλας από τον Γασπαράτο στον Περηφανόπουλο, σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

43′ Κίτρινη κάρτα Γκαράνης.

60′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Γασπαράτου από αριστερά, η μπάλα σκάει στο ύψος της μικρής περιοχής και με τα φάλτσα που έχει, βρέθηκε στη γωνία του Ντουμάνη που αιφνιδιάστηκε (1-1)

63′ Κίτρινη κάρτα στον Γρηγόρη Αργυρίου, που συμπλήρωσε τις 7 και θα απουσιάσει από τα επόμενα δύο παιχνίδια.

64′ ΓΚΟΛ! Γέμισμα του Κύρου από την περιοχή του, η μπάλα δεν απομακρύνεται από τους αμυντικούς, στρώνεται στον Γασπαράτο και αυτός βλέποντας τον Ντουμάνη εκτός θέσης, τον “κρεμάει” δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1)

68′ Κίτρινη κάρτα Τσατσαρώνης.

72′ Κίτρινη κάρτα Ρέτζια.

88′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Τσατσαρώνη από αριστερά, ο Περηφανόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του και ο ρέφερι υποδεικνύει το δεύτερο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Εκτελεστής ο Ναουμίδης και ισοφάριση (2-2).

90+1′ Παράλληλη πάσα του Συμπεθέρη από δεξιά, ο Μπενίσκος “τσιμπάει” τη μπάλα και ο επερχόμενος Γασπαράτος δεν καταφέρνει να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Το δια ταύτα

“Άβολη” η ισοπαλία για τους δύο αντιπάλους, σε έναν όμιλο “φωτιά”. Τα αποτελέσματα φανέρωσαν πως κανείς (πλην Πυργετού) δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του εξασφαλισμένο ή αντίστοιχα καταδικασμένο. Το σίγουρο είναι πως ο ΦΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία να αναρριχηθεί δύο θέσεις στη βαθμολογία και πλέον ισοβαθμεί με τον Μαχητή Τερψιθέας στους 18 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, ο ΑΟΧ θα μπορούσε σήμερα, δεδομένου του αριθμητικού πλεονεκτήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα να φύγει νικητής από την παγωμένη Νάουσα, ωστόσο και ο βαθμός κρίνεται ικανοποιητικός, ειδικά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Κύρου, Περηφανόπουλος, Παπατάνος (69′ Ρέτζια), Μουσικάκης, Πέικος, Αργυρίου Γ., Κεφαλάς (84′ Αργυρίου Π.), Συμπεθέρης, Κεφαλάς, Νικόλτσης, Μπενίσκος, Γασπαράτος

ΑΟ Χαλκίς : Ντουμάνης, Αυλωνίτης, Τσατσαρώνης, Καραμπάς, Ναουμίδης, Ευσταθίου (84′ Κυρήκος), Κωνσταντάγκας, Μπαλαμπάνης, Γκιόκας (90+7′ Τσουπέης), Βαλκάνος (90+4′ Νικολάου), Γκαράνης

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected