Διάφορα

Ηλίας Ατματσίδης: “Γυρίζω για να… προλάβω το Μουντιάλ”!

182643Στα 44 θα ξαναφορέσει τα γάντια του. Πέρα απ’ το τέρμα όμως, ο Ηλίας Ατματσίδης παραμένει φορμαρισμένος και στις ατάκες του. Εξηγώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ότι το κάνει για να προλάβει το Μουντιάλ!

Πέρα απ’ τις αναμφισβήτητες ικανότητές του (που τον καθιέρωσαν ως έναν απ’ τους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες όλων των εποχών) ο Ηλίας Ατματσίδης ήταν ανέκαθεν και φοβερός ατακαδόρος.

Και μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 -με αφορμή την επιστροφή του στην ενεργό δράση για λογαριασμό της ερασιτεχνικής Ομόνοιας- ο Ηλίας Ατματσίδης το επιβεβαίωσε.

Αφού δήλωσε πανέτοιμος λοιπόν να σταθεί αξιοπρεπώς στη νέα του ομάδα, εξήγησε ότι βασικός λόγος της απόφασης να επιστρέψει ήταν να… προλάβει το Μουντιάλ του καλοκαιριού και να πάρει εκδίκηση για εκείνο του ’94 στις ΗΠΑ!

Μιλώντας, δε, για τη μεγάλη του αγάπη, την ΑΕΚ, ο Ατματσίδης τόνισε ότι το μόνο που περίμενε τόσα χρόνια ήταν να την αναλάβει ξανά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Κι αφού αυτό έγινε, θεωρεί θέμα χρόνου να μπει στο νέο της γήπεδο και να ξαναγίνει πρωταθλήτρια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ατματσίδης στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου

Για το αν μπορεί ν’ ανταπεξέλθει σε αυτή την ηλικία: «Ακόμα μικροί είμαστε… Ανέκαθεν γυμναζόμουν, εξάλλου, και δεν έχω αφήσει τον εαυτό μου από τότε που σταμάτησα. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου και δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς. Είναι ό,τι χειρότερο για έναν αθλητή, μετά από τόσα χρόνια επίπονης δουλειάς να τα παρατάει τόσο απότομα. Καλό είναι, είτε με φίλους, είτε ερασιτεχνικά να συνεχίσεις να αθλείσαι».

Για το πώς πήρε την απόφαση: «Δεν ήθελα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο ενεργά. Παρόλο που είχα προτάσεις μετά τη θητεία μου στον ΠΑΟΚ από ομάδες Α’ και Β’ Εθνικής. Εγώ ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ, αλλά κάποιοι τότε δεν το ήθελαν. Τελοσπάντων, είναι πολύ διαφορετικό το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Έτσι, ξεκίνησα να παίζω με την ομάδα του χωριού μου και μάλιστα ως σέντερ-φορ! 

Έπειτα γνώρισα τα παιδιά στην Κρήτη πριν 2-3 χρόνια. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας, λοιπόν, μου είπε το καλοκαίρι να κατέβω για μερικά ματς. Του είπα να έρθω για 2-3 παιχνίδια. Τώρα όμως προέκυψε το θέμα να πάω μέχρι το τέλος της χρονιάς, μου ζήτησαν να βοηθήσω την ομάδα και είπα ναι. Άλλωστε, είναι καλή ευκαιρία, γιατί το… Μουντιάλ του καλοκαιριού είναι κοντά και θέλω να προετοιμαστώ για να πάρω τη ρεβάνς για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αμερικής το ‘94» (γέλια).

Για το αν γνωρίζει κι άλλους συνομηλίκους του που να παίζουν ακόμα: «Στο ερασιτεχνικό υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παίζουν μέχρι και τα 50. Κι αυτό συμβαίνει επειδή το επίπεδο στην επαρχία δεν έχει τα ταλέντα που είχε παλιά. Σε αυτές τις κατηγορίες λοιπόν δεν χρειάζεται να είμαι ο παλιός Ατματσίδης. Κι αφού δεν έχω αφήσει τον εαυτό μου, μπορώ να σταθώ σε υψηλό επίπεδο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Εξάλλου, στόχος δικός μου -και της ομάδας- είναι να παρακινήσουμε περισσότερα παιδιά ν’ ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Διότι ο αθλητισμός φτιάχνει δυνατούς χαρακτήρες και σωστούς ανθρώπους που μπορούν ν’ αποφεύγουν τα κακώς κείμενα της εποχής μας».

Για το αν θ’ ασχοληθεί από άλλο πόστο με το ποδόσφαιρο: «Δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση μέχρι τώρα. Αν μου γίνει στο μέλλον, μπορεί να το κάνω. Απ’ τη στιγμή που κάποιος δεν έχει ζητήσει τις υπηρεσίες μου μέχρι τώρα, δεν θα αυτο-προτεινόμουν».

Για την επιλογή των τερματοφυλάκων που θα πάνε στο Μουντιάλ: «Κακά τα ψέματα, υπάρχει ένα θέμα. Βασικός υπολογίζεται ο Καρνέζης, ο οποίος όμως δεν παίζει τώρα. Αυτό είναι πρόβλημα. Δεν υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι για ν’ αντικαταστήσουν τους παλιούς. Ο μόνος που αξίζει είναι ο Γλύκος του ΠΑΟΚ. Δείχνει τρομερή εξέλιξη και νομίζω ότι αξίζει μια θέση στην τριάδα. Θα είναι μια δύσκολη απόφαση για τον Σάντος».

Για την αντεπίθεση της ΑΕΚ: «Το πρόβλημά μας τόσα χρόνια στην ΑΕΚ ήταν ένα. Το πότε θα μπορούσε ο Μελισσανίδης να κλέψει λίγο χρόνο απ’ τις επιχειρήσεις του για ν’ ασχοληθεί. Αφού έγινε αυτό, είναι οριστικό: H ΑΕΚ άλλαξε σελίδα. Θα γίνει όπως παλιά και ακόμα καλύτερη και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Επειδή γνωρίζω τον Μελισσανίδη, το μόνο που περίμενα ήταν αυτό. Τώρα όλα θα γίνουν όπως πρέπει. ΚΑΙ το γήπεδο θα φτιαχτεί ΚΑΙ η ομάδα θα ξαναγίνει πολύ δυνατή».

Για τις ιδιαιτερότητες της Γ’ Εθνικής: «Κανένας δεν περίμενε ότι η ΑΕΚ θα παίξει σε αυτή την κατηγορία μετά από 90 χρόνια ιστορίας. Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για όλους μας και πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν για όσους είναι στην ομάδα να προσαρμοστούν σε αυτά τα δεδομένα. Είχα πει λοιπόν πως όταν περάσουν 5-6 αγωνιστικές, η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα και θα βάζει πολλά γκολ παντού. Έτυχαν κάποιες κακές εμφανίσεις, αλλά είναι φυσιολογικό κι αυτό. Υπάρχει ένας νέος προπονητής, νέοι παίκτες και χρειάζονται χρόνο».

*sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected