Α ΕΠΣ Ημαθίας

Εθνικός Κλειδιού – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου 2-1

1391259767208Καθοριστικής σημασίας νίκη για τον Εθνικό, ο οποίος με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε του “ανταγωνιστή” Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου, κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή. Η ομάδα του Βασίλη Βαμβακίδη, αν και δεν σκόραρε ποτέ (τα γκολ σημειώθηκαν με αυτογκόλ των αμυντικών των φιλοξενούμενων!), κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Άρη και να φτάσει τους 29 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, οι “κιτρινόμαυροι” του Γιάννη Νούσιου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον άτυχοι, καθώς παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν και σε γενικές γραμμές έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, έφυγαν ηττημένοι από το Κλειδί και παρέμειναν στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι 30 περίπου φίλαθλοι που αψήφισαν το κρύο και βρέθηκαν στο γήπεδο του Κλειδιού, παρακολούθησαν ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Λιόλιου. Το πρώτο μέρος ήταν πολύ μέτριο, με λιγοστές φάσεις στις δύο εστίες και πολλά λάθη κυρίως στο χώρο του κέντρου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Μυλωνά και παρά τις προσπάθειες των “κυανολεύκων” να παίξουν είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια, δεν απείλησαν την “κιτρινόμαυρη” εστία.

Μάλιστα, στο 40′ ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί, όταν ο Πολυζόπουλος έκανε τη σέντρα και ο νεοαποκτηθείς Φίλιππος Στυλίδης με γυριστό σουτ νίκησε τον Λεφάκη. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου (0-1).

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, προσέχοντας περισσότερο τα νώτα τους. Οι “κυανόλευκοι” ανέβασαν σταδιακά την απόδοση τους και στο 59′ σε πλασέ του Σερέτη και ενώ ο Μυλωνάς φάνηκε να ελέγχει την πορεία της μπάλας, μπήκε στην πορεία της μπάλας ο Γρηγόρης Πατρίκας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 65′ μάλιστα οι γηπεδούχοι έκαναν την ολική ανατροπή, με τη βοήθεια και πάλι αντίπαλου αμυντικού! Στην αντεπίθεση για τον Εθνικό (και ενώ είχε προηγηθεί off-side μετά από εκτέλεση φάουλ του Άρη, για το οποίο οι “κιτρινόμαυροι” διαμαρτυρήθηκαν στον βοηθό) ο Κιρκιλιανίδης έκανε τη σέντρα και ο Δημήτρης Μωραϊτης τη βρήκε με το καλάμι στέλνοντας τη μπάλα στο “Γ” της εστίας του συμπαίκτη του!

Από το σημείο αυτό και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Λιόλιου το παιχνίδι έγινε “γκραν-γκινιόλ”. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να σημειωθεί η μεγάλη φάση εκτός από ένα ωραίο γυριστό σουτ του Κιρκιλιανίδη που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μυλωνάς.

Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Ανδρέου του Άρη δέχτηκε την κόκκινη κάρτα, με τον ρέφερι της συνάντησης να σημειώνει στο φύλλο αγώνος πως εξύβρισε τον δεύτερο βοηθό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Λιόλιος, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Μοσχόπουλο Δ.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Λεφάκης, Καλυβιώτης Δ., Βαρδαλής, Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Φιρινίδης (85′ Τσακίρης), Κεχαγιάς (90′ Δημητριάδης), Καϊμακαμίδης Τιμ., Σερέτης, Κιρκιλιανίδης, Κακατάσιος (55′ Τοπούζης).

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Μυλωνάς, Κουτσιάδης (85′ Αναστασόπουλος), Πατρίκας, Πετικόπουλος, Μωραϊτης Δ. (67′ Παπαδόπουλος Σ.), Νούσιος (79′ Τσίπης Χ.Α.), Μωραϊτης Γ., Στυλίδης Φ., Παπαδόπουλος Κ., Πολυζόπουλος, Ανδρέου

*φωτ. από ethnikoskleidiou.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected