Κατηγορίες
Super League 1

Πανιώνιος – Εργοτέλης 0-1

f6fe5412ed19cee3521331d97b908c7f_LΠαλικαρίσιο «διπλό» για τον Εργοτέλη, ο οποίος αγωνιζόμενος με 9 ποδοσφαιριστές, πήρε τη νίκη 1-0 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με τέρμα του Διαμαντάκου στο 86’.

Οι Κρητικοί στο δεύτερο ημίχρονο έμειναν με εννέα παίκτες, ελέω των δύο κόκκινων καρτών σε Μεχία (66’) και Ρέντζα (74’) – αμφότερες τις… κέρδισε ο Αραβίδης – αλλά με… χτύπημα λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, πήραν το «τρίποντο» που τους δίνει μεγάλη βαθμολογική… ανάσα στην προσπάθειά τους για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το «συγκρότημα» του Ηρακλείου με τη νίκη έφτασε τους 24 βαθμούς, όσους έχει και ο Ιστορικός, ο οποίος έχασε σωρεία ευκαιριών να ανοίξει το σκορ, πριν το γκολ του Διαμαντάκου, αλλά και στη συνέχεια να φέρει το ματς στα ίσια με τον Αραβίδη, που στο 91’ σημάδεψε το δοκάρι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στα πρώτα λεπτά η αναμέτρηση κινήθηκε σε χαμηλό… τέμπο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν περισσότερη διάθεση να διαφυλάξουν την εστία τους. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Πανιωνίου, με τον Παντίδο στο 17’ αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό και χάθηκε η ευκαιρία, ενώ η… απάντηση του Εργοτέλη ήρθε στο 22’ με τον Διαμαντάκο, που σούταρε, αλλά στην γραμμή, οι αμυντικοί του Ιστορικού έδιωξαν.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να πετύχουν ένα τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος, αλλά στο 57’ ο Αραβίδης δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και χάθηκε η ευκαιρία, ενώ εννέα λεπτά αργότερα, ο Μεχία αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Αραβίδη.

Μάλιστα, στο 73’ οι Κρητικοί έμειναν με εννέα ποδοσφαιριστές, καθώς ο Ρέντζας ανέτρεψε τον Αραβίδη στην μεσαία γραμμή και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη, κόκκινη κάρτα. Ο Πανιώνιος θέλησε να πιέσει περισσότερο, αλλά άφησε κενά στην άμυνά του, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Διαμαντάκος στο 86’ ο οποίος έφυγε στην κόντρα και απέναντι στον Γιαννακόπουλο, έκανε το 1-0.

Ο Ιστορικός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά στο 91’ ο Αραβίδης στάθηκε άτυχος, καθώς το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή, χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Στοΐκοβιτς, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, με τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίζουν το δεύτερο «διπλό» στην φετινή σεζόν.

Πανιώνιος : Παπαδόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης (76′ Ντούνης), Αυλωνίτης, Κούρος, Παντίδος, Λάσνικ, Κολοβός (87′ Παναγιωτούδης), Αραβίδης, Γιάννου.

Εργοτέλης : Στοΐκοβιτς, Ρέντζας, Μεχία, Σαρρής, Πίτσος, Ιμπραΐμ, Καρντσόσο, Χαντί, Μπαντιμπανγκά (76′ Κοζορώνης), Κούμπικ (70′ Γιοβάνοβιτς), Διαμαντάκος (92′ Μπουχαλάκης).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected