Super League 1

Απόλλων Σμύρνης – SKODA Ξάνθη 2-0

beb09e6fc268940d33c90802604dd80a_L

Με σφραγίδα… Λόρι Σάντσεζ και Θανάση Παντελιάδη η νίκη του Απόλλωνα επί της Ξάνθης στη Ριζούπολη. Το βρετανικό στιλ που θέλει να περάσει ο Βορειοϊρλανδός προπονητής επιτάσσει εκτελέσεις πλαγίων όπως αυτές του ακραίου μπακ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Ο Παντελιάδης εκτέλεσε δυο φορές πλάγιο από αριστερά σαν να ήταν… κόρνερ, με τους Μίνγκα και Πετρόπουλο να πιάνουν «στον ύπνο» την άμυνα της Ξάνθης και να σκοράρουν για να «καθαρίσουν» το κρίσιμο ματς για την ομάδα τους που επέστρεψε στις νίκες.

Ο Απόλλων κατάφερε να «εξαργυρώσει», με τρίποντο αυτή τη φορά, τη μαχητικότητα και τη βελτίωση που έχει δείξει το τελευταίο διάστημα, χαρακτηριστικά που είχε και σε ματς όπως αυτά που έχασε απέναντι σε Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης στη Ριζούπολη ή αυτά που κατάφερε να «τσιμπήσει» βαθμό κόντρα σε Καλλονή στο ΟΑΚΑ και Λεβαδειακό στη Βοιωτία. Αυτή τη φορά η ομάδα του Σάντσεζ κατάφερε να «κλείσει» την άμυνά της, το «μηδέν» διατηρήθηκε από τον Τζόρβα και από τη μέση και μπροστά μπόρεσε να αξιοποιήσει τις καλύτερες φάσεις της στο ματς για να πάρει τη νίκη.

Το προβάδισμα για τον Απόλλωνα ήρθε στο 8’, με τον Παντελιάδη να εκτελεί πλάγιο και την άμυνα της Ξάνθης να χάνει τον Μίνγκα που στο δεύτερο δοκάρι με δυνατό σουτ νίκησε τον Τσέμα για να βάλει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Στα επόμενα λεπτά ο Απόλλων εμφανίστηκε πολύ επιθετικός, είχε ευκαιρίες και δυο δοκάρια με τον Αντώνη Πετρόπουλο ο οποίος τελικά κατάφερε στο 68’ να διπλασιάσει τα τέρματα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Με τον ίδιο, μάλιστα, τρόπο. Ο Παντελιάδης εκτέλεσε πλάγιο, ο Πετρόπουλος σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά κατάφερε τελικά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέμα.

Αυτή η νίκη έφερε τον Απόλλωνα στους 25 βαθμούς και πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με την Ξάνθη να μένει στους 26 και να έχει… μπλεξίματα, καθώς αγνοεί τη νίκη εδώ κι οκτώ αγωνιστικές. Όχι και το καλύτερο ντεμπούτο για τον Κεχαγιά, που είχε να αντιμετωπίσει και την… ανταρσία του Γκαρσία μια ημέρα πριν το ματς, αλλά και το βαρύ κλίμα που υπήρχε στην Ξάνθη μετά το ατύχημα που είχε ο Χρήστος Πανόπουλος. Αυτά λίγο απασχόλησαν τον Απόλλωνα που κατάφερε να πάρει την έκτη νίκη του στο πρωτάθλημα και παράλληλα μια «βαθιά ανάσα» στη βαθμολογία!

Απόλλων Σμύρνης : Τζόρβας, Άλβαρες, Αργυρόπουλος (46′ Σόντερμπεργκ), Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Μίνγκας, Αμπρόουζ (86′ Γκουέλα), Λουσέρο, Πετρόπουλος (83′ Κόρμπος), Ντάλμπεργκ.

Skoda Ξάνθη : Τσέμα, Κομεσίδης (57′ Μπέρτος), Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν (57΄Σουάρες), Σολάρι, Μαρίν, Μάνταλος, Σολτάνι (67′ Τριάδης).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected