Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νάουσας 5-1

DSCN6704Μεγάλη πρόκριση, που τον φέρνει στον τελικό της 5ης Μαρτίου πέτυχε ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, επικρατώντας με το ευρύ 5-1 του Αχιλλέα Νάουσας. Η αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, καλύφθηκε LIVE μέσω του Facebook από το Imathia Sports News, ενώ μπορείτε να δείτε αργότερα σε βίντεο όλα τα γκολ της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα ήταν καταιγιστική στο δεύτερο μέρος, ωστόσο ο Αχιλλέας ήταν αυτός που ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση. Στα πρώτα 20 λεπτά μάλιστα είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στη συνέχεια την απόδοση τους και να φτάνουν στο εντυπωσιακό 5-1.

Η προσέλευση και οι ρέφερι

Αρκετός ο κόσμος που βρέθηκε σήμερα στο ΔΑΚ της Αλεξάνδρειας, καθώς 200 περίπου θεατές έδωσαν το παρόν για να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας. Στις 14.20 οι δύο ομάδες βγήκαν για την καθιερωμένη προθέρμανση, ενώ την ίδια ώρα κατέφθασε το διαιτητικό τρίο που ορίστηκε από την ΕΠΣ (Δημήτρης Μαλούτας, Στέφανος Παρασίου και Θανάσης Παπαδάκης).

Οι επιλογές από τους πάγκους

Ο Σάκης Παγγούρας ξεκίνησε με τον Μπάμπη Βρεττό κάτω από τα δοκάρια, καθώς ο έμπειρος πορτιέρο αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα. Από κει και πέρα, δεν επιφύλασσε εκπλήξεις, καθώς οι υπόλοιποι 10 της αρχικής σύνθεσης ήταν οι ποδοσφαιριστές που εμπιστεύεται ο πολυνίκης τεχνικός. Από την άλλη πλευρά, ο Μερκούρης Καραλιόπουλος παρέμεινε στον πάγκο στο ξεκίνημα, ενώ στην αρχική σύνθεση ήταν και οι Δημήτρης Κακούδης και Χριστόφορος Γιάτσιος, που ξεκουράστηκαν στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Διαβατού.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Η αστοχία του Αχιλλέα στα πρώτα λεπτά και η εν γένει παρουσία του στο διάστημα 1′-20′ (θύμισε αρκετά το αντίστοιχο παιχνίδι πρωταθλήματος πριν δύο εβδομάδες), συνετέλεσε ώστε στο τέλος η εικόνα της αναμέτρησης αλλά και το τελικό σκορ να πηγάζουν από το ευρύ 5-1. Οι “ασπρόμαυροι” έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι δεν συγχωρούν και όταν καταφέρνουν να σκοράρουν πρώτοι, βρίσκουν πάντα τις λύσεις για να κρατούν αλλά και να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ. Η μεγάλη ευχέρεια του Γιώργου Κίτσα αλλά και το εξαιρετικό passing game των παικτών του ΠΑΟΚ, ήταν οι κρίκοι στην…αλυσίδα της νίκης, που φέρνει τον “δικέφαλο” της Αλεξάνδρειας ένα βήμα πριν την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Λεπτό προς λεπτό

1′ Ψιλοκρεμαστό σουτ του Παραστατίδη, διώχνουν οι αμυντικοί σε κόρνερ

2′ Εκτέλεση κόρνερ του Σύγγα, ο Μπράτσης πιάνει την κεφαλιά αποκρούει ο Βρεττός.

10′ Σουτ του Παραστατίδη, σε ετοιμότητα ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ.

22′ Σέντρα του Σύγγα, ο Ορδουλίδης πιάνει το δυνατό σουτ λίγο άουτ.

23′ Εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Κίτσα, μπλοκάρει ο Ηλιάδης.

25′ Ένα δύο Ζωγράφου-Γιώργου Κίτσα, σουτ του τελευταίου μπλοκάρει ο Ηλιάδης.

26′ Κίτρινη κάρτα Γιάτσιος.

32′ ΓΚΟΛ! Ψιλοκρεμαστή πάσα του Παναγιώτη Κίτσα, σε πλεονεκτική θέση ο Γιώργος Κίτσας στέλνει τη μπάλα πάνω από τον Ηλιάδη (1-0)

34′ Εκτέλεση φάουλ του Τουμαρά, με υπερένταση ο Βρεττός αποκρούει.

37′ Κίτρινη κάρτα Ορδουλίδης.

42′ Μόνος του ο Γιώργος Κίτσας από αριστερά, ξεφεύγει από τον Ηλιάδη και σε κενό τέρμα στέλνει τη μπάλα σύρριζα από το δοκάρι.

45′ Πέναλτι κερδίζουν οι γηπεδούχοι, σε ανατροπή του Γιώργου Κίτσα από τον Μάκη Ορδουλίδη. Στις διαμαρτυρίες ο Ηλιάδης δέχεται την κίτρινη κάρτα.

45+1′ ΓΚΟΛ! Εύστοχος ο Γιώργος Κίτσας, διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του αλλά και τα προσωπικά του (2-0)

49′ Δυνατό σουτ του Τουμαρά, αποκρούει ο Βρεττός.

55′ ΓΚΟΛ! Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Θανάση Κίτσα στην πλάτη της άμυνας, ο Κυριάκος Βρεττός απέναντι από τον Ηλιάδη κάνει το 3-0

59′ Αντεπίθεση για ΠΑΟΚ, ο Ζωγράφος πέφτει στο έδαφος. Διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γιάτσιο.

67′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Θανάση Κίτσα, κεφαλιά ο Παναγιώτης και η μπάλα στα δίχτυα του Ηλιάδη (4-0)

68′ Σύγκρουση του Παναγιώτη Κίτσα με αντίπαλο του, αποσύρεται από τον αγωνιστικό χώρο αιμόφυρτος

73′ Κίτρινη κάρτα Ζωγράφος.

75′ ΓΚΟΛ! Ωραία εναλλαγή της μπάλας Γιώργου Κίτσα-Ζωγράφου και Θανάση Κίτσα, πλασέ του τελευταίου και 5-0

76′ Σουτ του Παραστατίδη από δεξιά, η μπάλα μόλις άουτ.

86′ ΓΚΟΛ! Ο Νουσιόπουλος ανατρέπει τον Χάρη Παραστατίδη και ο ρέφερι της συνάντησης υποδεικνύει το πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης νικά τον Βρεττό και πετυχαίνει το γκολ της τιμής (5-1).

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Βρεττός, Μουρατίδης (80′ Κίτσας Σ.) Κίτσας Λ., Μπουκλάς, Ζωγράφος, Νουσιόπουλος, Τζέπης, Βρεττός (56′ Πατατούκας), Κίτσας Π. (69′ Λαδάς), Κίτσας Θ., Κίτσας Γ.

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Γιάτσιος (68′ Καραλιόπουλος), Τσάλμας, Παπαπέσιος, Ορδουλίδης, Τουμαράς, Θεοδοσιάδης, Μπράτσης, Σύγγας (46′ Σακελλάρης), Κακούδης (60′ Τσιάκος), Παραστατίδης

Για το Imathia Sports News, Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected