Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – Λαμία 1-0

γ εθνικη 1Με…κρότο επέστρεψε στις νίκες η ομάδα του Μακροχωρίου, επικρατώντας το απόγευμα της πρωτοπόρου και φαβορί για το πρωτάθλημα Λαμίας με 1-0, χάρη σε ένα τέρμα του Αντώνη Ηλιάδη στο 70ο λεπτό. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη αγωνίστηκε με αστείρευτο πάθος και κατάφερε να μπλοκάρει τα ατού των φιλοξενούμενων, που βρέθηκαν σε πολύ μέτρια μέρα. Στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του Τίμου Καβακά, οι παίκτες του ΠΑΣ παρουσιάστηκαν νωθροί και μάλιστα δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την πολύ μεγάλη φάση στα καρέ του Σταματέλου, δείγμα της εξαιρετικής παρουσίας των γηπεδούχων αλλά και της μέτριας δικής τους.

Οι 300 φίλοι του ποδοσφαίρου (60 των φιλοξενούμενων, που ταξίδεψαν από την Φθιώτιδα), παρακολούθησαν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με πολλές προσωπικές μονομαχίες και με ελάχιστο θέαμα, κυρίως στο δεύτερο μέρος. Ο σκοπός άλλωστε αγιάζει τα μέσα και φάνηκε από την αρχή πως όποιος πετύχαινε το γκολ, θα είχε σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη.

Για ακόμη ένα παιχνίδι, ο προπονητών των γηπεδούχων έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην λειτουργία της μεσοεπιθετικής γραμμής και με ενισχυμένο κέντρο, προσπάθησε να εγκλωβίσει τους ποιοτικότατους αντίπαλους επιθετικούς. Οι “ασπρόμαυροι” μπορεί να μην απείλησαν εκτός του τέρματος του Αντώνη Ηλιάδη, ωστόσο από τη ροή του αγώνα αλλά και την απόδοση των φιλοξενούμενων, φάνηκε πως ήταν ικανοί να πάρουν την πολύτιμη νίκη. Από την άλλη πλευρά, ο Τίμος Καβακάς επέλεξε τους Μπαλή και Μοκάκε στο αρχικό σχήμα, αφήνοντας εκτός τους Κυπτίου και Λεμά.

Εκτός των άλλων, δεν έλειψε και η ένταση στον σημερινό αγώνα, κυρίως μεταξύ των δύο πάγκων αλλά και των παικτών. Χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι των δύο προπονητών (σε έντονο ύφος τις περισσότερες φορές), ενώ στο τέλος της αναμέτρησης αρκετοί ήταν οι διαξιφισμοί, που μεταφέρθηκαν και στην κερκίδα του γηπέδου. Ωστόσο επικράτησε η λογική και η αποστολή της ομάδας αναχώρησε αμέσως μόλις συντάχθηκε το φύλλο αγώνα.

Το φιλμ της αναμέτρησης

4′ Πάσα του Θωμόπουλου στον Ευσταθίου, ο Σαλέπης παρεμβαίνει και διώχνει σε κόρνερ. Εκτελεί ο Μοκάκε, κεφαλιά του Μπαλή άουτ.

11′ Πολλές κόντρες στο ύψος της περιοχής, ο Διαμαντίδης επωφελείται το σουτ όμως που επιχειρεί περνά άουτ.

16′ Εκτέλεση φάουλ του Διαμαντίδη, μπλοκάρει ο Σταματέλος.

22′ Κάθετη πάσα του Ελευθεριάδη στον Αντώνη Ηλιάδη, ο τελευταίος ανοίγει το κοντρόλ και τον προλαβαίνουν οι αμυντικοί.

24′ Γύρισμα του Θωμόπουλου στον Μοκάκε, σουτ του τελευταίου άουτ.

27′ Ξεφεύγει ωραία ο Κόλεφ από δεξιά, βγαίνει απέναντι από τον Σταματέλο αλλά ο Τζεϊρανίδης σωτήρια κάνει την προβολή.

47′ Σέντρα του Γεωργίου από αριστερά, αποδέκτης της μπάλας ο Αντώνης Ηλιάδης σουτ στα χέρια του Φιρινίδη.

56′ Κίνηση του Παπαστέργιου από δεξιά, κόντρα του Σαλέπη και κόρνερ.

64′ Κάθετη του Κόλεφ στον Διαμαντίδη, βγαίνει έγκαιρα ο Σταματέλος και μπλοκάρει

68′ Μακρινό σουτ του Ελευθεριάδη, μπλοκάρει ο Φιρινίδης.

70′ ΓΚΟΛ! Πάσα του Τσακαλίδη αριστερά στον Αντώνη Ηλιάδη, αυτός κατά μέτωπο με τον Φιρινίδη βάζει την προβολή την κατάλληλη στιγμή και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς (1-0)

79′ Σουτ του Παπαστέργιου από δεξιά, σε κόρνερ ο Σταματέλος.

85′ Πάσα του Αντώνη Ηλιάδη στον Βούλγαρη, ξεμαρκάριστος αυτός μέσα στην περιοχή, καθυστερεί όμως και απομακρύνουν οι αμυντικοί.

90+4′ Δυνατό σουτ του Μκρτσιάν, πάνω στους αμυντικούς.

90+5′ Εκτέλεση φάουλ του Κυπτίου, κεφαλιά του Λεμά άουτ.

Το δια ταύτα

Η νίκη των γηπεδούχων ουσιαστικά σημαίνει και αποφυγή οποιασδήποτε αρνητικής…σκέψης. Οι 32 βαθμοί είναι μία ικανοποιητική συγκομιδή και με τη στοιχειώδη διαχείριση στα επόμενα παιχνίδια, η ομάδα της Ημαθίας μπορεί να διατηρήσει αλλά και να βελτιώσει τη θέση της στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Φθιώτιδας απώλεσε σημαντική ευκαιρία να ξεφύγει 7 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα και πλέον στο “κόλπο” είναι εκτός της Κύμης και ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας.

Κίτρινες κάρτες : 27΄Μκρτσιάν / 31′ Ελευθεριάδης, 58′ Τζεϊρανίδης, 89′ Τσακαλίδης, 909+4′ Σαλέπης

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Συμεωνίδης, Μαυριδόγλου, Τζεϊρανίδης, Σαλέπης, Ελευθεριάδης, Ηλιάδης Α. (90+4′ Αργυρόπουλος), Πιέτρα (63′ Ηλιάδης Γ.), Καφές (63′ Βούλγαρης), Τσακαλίδης, Γεωργίου.

Λαμία : Φιρινίδης, Παπαστεργίου, Θωμόπουλος, Μκρτσιαν, Γόγολος (46′ Παπαδήμας), Αντωνόπουλος, Ευσταθίου, Μπαλής (67′ Κυπτίου), Κόλεφ, Μοκάκε, Διαμαντίδης (67′ Λεμά).

*Επίθεση από τους γηπεδούχους οπαδούς κατήγγειλαν οι φιλοξενούμενοι, που ταξίδεψαν στο Μακροχώρι. Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα του onsports.gr, φαίνεται πως υπάρχει και ένας τραυματίας, ενώ εκφράζονται παράπονα και για την αστυνομική δύναμη. Τέλος, τονίζουν την πικρία για τους παίκτες της ομάδας τους, που δεν πήγαν προς το μέρος τους στο τέλος του αγώνα, για να τους χειροκροτήσουν και να τους ευχαριστήσουν που βρέθηκαν σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι δίπλα τους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected