Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου 1-2

Πολύ μεγάλη νίκη που τον φέρνει σε θέση ισχύος έναντι του σημερινού του αντιπάλου πέτυχε ο Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου, επικρατώντας του Αχιλλέα στο Νεόκαστρο, σε μία αναμέτρηση που τα είχε όλα: τρία γκολ, πολλές ευκαιρίες, νεύρα και 10λεπτη διακοπή λίγο πριν το τέλος, συνθέτοντας ένα σκηνικό που ίσως ήταν το πιο ενδιαφέρον της σημερινής αγωνιστικής.

Η ομάδα του Γιάννη Νούσιου πήρε το πολύ σημαντικό “τρίποντο” που τη φέρνει στην 11η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς, έναντι 29 των “ασπρόμαυρων” που υποχώρησαν στην 12η. Τίποτα βεβαίως δεν έχει κριθεί ακόμη, καθώς υπάρχουν ακόμη 6 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου, ενώ θα πρέπει να ολοκληρωθούν τόσο τα μπαράζ του πρωταθλητή για την άνοδο στη Γ Εθνική, όσο και ο 3ος όμιλος της τρίτη τη τάξει Εθνικής κατηγορίας για να δούμε αν υπάρξει υποβιβασμός από τις ομάδες της Ημαθίας.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση και μόλις στο 1ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Δημήτρη Κατσιγιαννόπουλο, που πέτυχε το 12ο προσωπικό του στο πρωτάθλημα. Το ξεκίνημα του αγώνα και το γκολ από τα…αποδυτήρια, θύμισε αρκετά εκείνο της 22ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Φίλιππο Μέσης, ωστόσο ο Άρης αποδείχτηκε…σκληρό καρύδι στη συνέχεια!

Οι φιλοξενούμενοι παρά το αρχικό σοκ ισορρόπησαν σταδιακά, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν την εστία του Δημόπουλου. Οι “ασπρόμαυροι” συνέχισαν να έχουν την κατοχή και μάλιστα στο 27′ είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους όταν ο Μηλιώτης σημάδεψε το δοκάρι στη σέντρα του Καλφούντζου και στη συνέχεια οι αμυντικοί του Άρη απομάκρυναν τον κίνδυνο. Στο 37′ ήταν η σειρά του Κατσιγιαννόπουλου να έχει μια καλή στιγμή από πλάγια θέση, μετά από πάσα του Ξαφέτη.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους. Ο Πολυζόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Αράπος στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στην εστία του Δημόπουλου που αιφνιδιάστηκε.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου και το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με την ίδια εικόνα όπως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι με σφιχτή άμυνα και με αλληλοκαλύψεις, προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Μυλωνά και με αντεπιθέσεις να απειλήσουν την εστία του Δημόπουλου.

Στο 61′ ο Τεπετός είχε μια καλή ευκαιρία για τον Αχιλλέα, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε ο Μυλωνάς, για να έρθει η φάση του 75′ που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τη μπάλα μεταξύ μεγάλης περιοχής και κέντρου, ο Τσίπης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και απέναντι από τον Δημόπουλο δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-2 και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή.

Στο 86′ το παιχνίδι διακόπηκε για 10 λεπτά περίπου, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα προς το διαιτητικό τρίο και τον ρέφερι κ. Μαρόπουλο να ξεκινά την αναμέτρηση μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της συνάντησης βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν ένα πολύ σημαντικό “διπλό” σε μία δύσκολη έδρα και τους γηπεδούχους προβληματισμένους για βαθμολογική θέση μετά και τη σημερινή ήττα.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δημόπουλος, Βαλδήρ, Σίμος, Κοτζαχρήστος (46′ Τεπετός), Αράπος, Μηλιώτης, Πήχας, Καλφούντζος, Ξαφέτης, Τοπαλίδης, Κατσουγιαννόπουλος (80′ Ανδρίτσος).

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Μυλωνάς, Κουτσιάδης, Πατρίκας, Τσίπης Χ.Α., Αναστασόπουλος, Πετικόπουλος, Μωραϊτης Γ., Παπαδόπουλος Σ., Συρόπουλος, Παπαδόπουλος Κ., Πολυζόπουλος (85′ Μουρτζίλας Δ.)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected