Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Εθνικός Κλειδιού 1-2

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Θεοδόση Περηφανόπουλου στο 89′, ο Εθνικός Κλειδιού πήρε πολύτιμη νίκη στην έδρα του Απόλλωνα και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά, οι “πράσινοι” έχασαν σημαντικό έδαφος καθώς η διαφορά από τον 12ο Αχιλλέα Νεοκάστρου αυξήθηκε στος 4 βαθμούς.

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από την δύναμη και τις πολλές προσωπικές μονομαχίες, με την ομάδα του Βασίλη Βαμβακίδη να παρουσιάζεται πιο αποτελεσματική και με καλύτερη φυσική κατάσταση στα 90 λεπτά της αναμέτρησης. Ειδικά στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα νωθροί και παρά την χρησιμοποίηση του γρήγορου Πήκου στην κορυφή από πλευράς Σάκη Παπαδίνα, δεν κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στα αντίπαλα καρέ. Εντούτους, ο Εθνικός στην πρώτη φάση του αγώνα κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ και συγκεκριμένα στο 7′ όταν ο Περηφανόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Κώστας Φιρινίδης πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν στη συνέχεια να διευρύνουν το υπέρ τους προβάδισμα, αλλά οι Τίμος Καϊμακαμίδης (δις) και Σάκης Κεχαγιάς απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες για την ομάδα τους.

Στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλων εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος και με στόχο να πιέσει για την ισοφάριση. Οι παίκτες του Σάκη Παπαδίνα (πέρασε στο 42′ στη θέση του τραυματία Τρούπκου) πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 62′ ήρθε η ισοφάριση από τον παίκτη – προπονητή των “πρασίνων”, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στο 68′ ο Απόλλων ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Πήκου από τον Λεφάκη, καθώς όπως υποστηρίζουν, ο επιθετικός “τσίμπησε” τη μπάλα στη γωνία της μεγάλης περιοχής και ο υψηλόσωμος γκολκίπερ του Εθνικού έπεσε πάνω του. Ο ρέφερι κ. Μελτζανίδης έδειξε “παίζετε”, με τους γηπεδούχους να “πέφτουν” πάνω και στον βοηθό κ. Βαράγκα, θεωρώντας πως θα μπορούσε να υποδείξει την παράβαση.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό, πολλές ήταν και οι διακοπές για φάουλ ή παρατηρήσεις, για να φτάσουμε στο 88ο λεπτό, όταν και έγινε η φάση του αγώνα. Ο Κεχαγιάς μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα και βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή της συνάντησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Ακολούθησε…πανζουρλισμός, ενώ στους διαπληκτισμούς που ακολούθησαν αποβλήθηκαν οι Δημήτρης Καλυβιώτης από τον Εθνικό και Βουτσικίδης, Καρολίδης από τους γηπεδούχους, με τον ρέφερι σύμφωνα με πληροφορίες να αναγράφει στο φύλλο αγώνος για χτύπημα στον ίδιο και εξύβριση.

Μετά από 10λεπτη περίπου διακοπή, το πέναλτι εκτέλεσε ο Θεοδόσης Περηφανόπουλος στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και τον ίδιο στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Το τελικό σφύριγμα του κ. Μελτζανίδη, βρήκε τους φιλοξενούμενους να γίνονται ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς και τους “πράσινους” να διαμαρτύρονται προς το διαιτητικό τρίο.

Συνθέσεις

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Σίμος, Τρούπκος (42′ λ.τ. Παπαδίνας), Μιχαηλίδης, Δεβετζίδης (80′ Βουτσικίδης), Μπαξεβάνης Δ.Ν., Τσιότσιος, Τσουλχάι, Σπυριδωνίδης, Ορφανίδης (55′ Καρολίδης), Μουχτάρης, Πήκος.

Εθνικός Κλειδιού : Λεφάκης, Καλυβιώτης Δ., Βαρδαλής, Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Καλυβιώτης Α., Κεχαγιάς (89′ Καϊμακαμίδης Α.), Καϊμακαμίδης Τ (75′ Κακατάτσιος), Φιρινίδης (60′ Σερέτης), Κιρκιλιανίδης, Τοπούζης.

φωτ. από το blog του Εθνικού

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected