Αθλήματα

Α1 Χάντμπολ Ανδρών – Ματς…ρετρό στη Βέροια!

filippos-asedΠλησιάζει το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αφού το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η 17η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. Μια αγωνιστική που υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη και το αποτέλεσμα των αγώνων.

Η σημαντικότερη ίσως αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Βέροια, όπου ο Φίλιππος υποδέχεται τον Δούκα σε ένα ντέρμπι που κάποτε έκρινε τίτλους. Πλέον οι δύο ομάδες τραβούν διαφορετικό δρόμο με τον Φίλιππο να παλεύει για την παραμονή και τον Δούκα να προσπαθεί να παραμείνει στην τετράδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι δύο ομάδες θα έχουν από μία σημαντική απουσία με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται χωρίς τον τιμωρημένο Δημήτρη Μπαντή και τους φιλοξενούμενους να μην έχουν τον Στάθη Ζαμπούνη, που αναρρώνει από την εγχείρηση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας στην οποία υποβλήθηκε.

Το μομέντουμ στον Δούκα

Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» μετράει 7 νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία 8 παιχνίδια κόντρα στον Φίλιππο εντός και εκτός έδρας. Στα τελευταία 19 ματς των δύο ομάδων στη Βέροια, η παράδοση είναι μοιρασμένη με τις δύο ομάδες να έχουν από 9 νίκες! Τελευταία νίκη του Φιλίππου επί του Δούκα χρονολογείται από τις 12/2/2011 με 31-29 στο «Φιλίππειο».

«Κουρασμένες οι ομάδες»

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε μια καλή εμφάνιση. Οι δύο ομάδες είναι κουρασμένες από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Φαβορί λόγω θέσης και λόγω εμπειρίας είναι ο Δούκας, αλλά και εμείς θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε», σχολίασε ο τεχνικός του Φιλίππου Χρήστος Τζουβάρας, ενώ ο αρχηγός του Δούκα Νίκος Μουντζουρίδης, επεσήμανε: «Εμείς συνεχίζουμε το δύσκολο πρόγραμμα μας. Ελπίζουμε σε νίκη για να παραμείνουμε στην τετράδα. Ξέρουμε ότι ο Φίλιππος έχει ανάγκη τους βαθμούς για την παραμονή στην κατηγορία και θα παρουσιαστεί διαφορετικός. Και για τις δύο ομάδες η νίκη είναι μονόδρομος. Πιστεύω η «μάχη» της τετράδας θα κριθεί στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια, δηλαδή στο Δούκας- Ποσειδώνας και το Ποσειδώνας- ΠΑΟΚ».

Του έχει πάρει τον αέρα

Ο Κατερινιώτης προπονητής του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Λαζαρίδης και ο ΓΑΣ Κιλκίς θα υποδεχθούν τον Αρχέλαο Κατερίνης σε ένα από τα κρισιμότερα ματς της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι έχουν κερδίσει και τα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει φέτος οι δύο ομάδες για πρωτάθλημα (Κατερίνη) και Κύπελλο (Κιλκίς) και μάλιστα στο δεύτερο με μεγάλη διαφορά. Για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο Σαϊδές, ενώ τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Σαμλίδη. Ο ΓΑΣΚ ελπίζει ακόμα σε είσοδο στην τετράδα, ενώ ο Αρχέλαος είναι ουραγός και παλεύει για την παραμονή.

«Έχουμε πεισμώσει»

«Στην ομάδα επικρατεί ένα πείσμα γιατί τόσο στο ματς με την ΑΕΚ, όσο και κόντρα στον Φοίβο, χάσαμε τις νίκες στις λεπτομέρειες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας στηρίζει σε κάθε αγώνα. Ο ΓΑΣ Κιλκίς συνεχίζει να στοχεύει πάντα ψηλά», τόνισε ο Γιάννης Λαζαρίδης, ενώ ο Σωκράτης Σκούφας από την πλευρά του Αρχελάου είπε: «Έχουμε ελπίδες και ουσιαστικά και μαθηματικά για την παραμονή. Δεν ξέρουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος τι μπορεί να προκύψει, όλα είναι ανοιχτά. Το πρόβλημα είναι με τους τραυματισμούς. Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουν, τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε καλά. Έχουμε ακόμα περιθώρια. Αυτό φάνηκε στον πρώτο γύρο που κάναμε καλά αποτέλεσμα, όταν η ομάδα έπαιξε πλήρης. Κόντρα στο Κιλκίς πρέπει να βρούμε το ρυθμό μας και να παίξουμε καλά στην άμυνα».

Μεγάλα φαβορί οι «δικέφαλοι»

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Φοίβο και θέλει να ξεχάσει γρήγορα την βαριά ήττα από την ΑΕΚ και να επιστρέψει ξανά στις επιτυχίες, κόντρα σε μία ομάδα που χωρίς αμφιβολία συγκαταλέγεται στις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Η πρώτη και αήττητη ΑΕΚ την Κυριακή ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τη ΧΑΝΘ που βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας και «καίγεται» για βαθμούς. Ο προπονητής της «Ένωσης» Γιάννης Αρβανίτης επεσήμανε για αυτό το ματς: «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και θα πάμε στη Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες προδιαγραφές. Βέβαια η ΧΑΝΘ είναι μια ομάδα που δεν μας ταιριάζει και σε αυτό το γήπεδο συνήθως δυσκολευόμαστε πάντα, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί».

Αποδεκατισμένη η Αναγέννηση Βύρωνα!

Υπό άλλες συνθήκες το παιχνίδι της Κυριακής μεταξύ Αναγέννησης και Ποσειδώνα Λουτρακίου στο κλειστό του Βύρωνα θα θεωρούνταν ντέρμπι. Ωστόσο οι βασικές απουσίες των γηπεδούχων δίνουν τον τίτλου του φαβορί στον Ποσειδώνα, που έτσι και αλλιώς βρίσκεται σε φόρμα και από την προηγούμενη εβδομάδα στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Παναγιώτη Ιατρούδη θα παραταχθεί χωρίς τους Γεωργίου, Λεωνίδα, Στούμπη Π., Στούμπη Δ., ενώ ο Αργυράκης είναι ιδιαίτερα αμφίβολος, αφού έχει πρόβλημα στη γάμπα!

Σαββάτο 8/3/2014

Α1 Ανδρών (17η αγωνιστική)

Μίκρας 16:00, ΠΑΟΚ – Φοίβος Συκεών (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Καζαντζίδης)
ΔΑΚ Κιλκίς 18:00, ΓΑΣ Κιλκίς – Αρχέλαος Κατερίνης (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Χατζηγεωργίου)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους – Αερωπός Έδεσσας (Τσάκωνας- Χασκής, Νικολίτσας)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας – ΑΣΕ Δούκα (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)

Κυριακή 9/3/2014

Α1 Ανδρών (17η αγωνιστική)

Βύρωνα 14:00, Αναγέννηση Βύρωνα – Ποσειδών Λουτρακίου (Βήτας- Σκλαβενίτης, Αντωνόπουλος)
ΧΑΝΘ 15:00, ΧΑΝΘ – ΑΕΚ (Δέλογλου- Στεφανίδης, Μεϊμαρίδης)

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected