Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Over στο τέλος!

a3a5ce52e18ec28859f3669002719be7_LΤις νίκες της διπλασίασε η Μπαρτσελόνα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας αυτή τη φορά 2-1 για να προκριθεί στα προημιτελικά.

Σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης είχε πάρει η Μπαρτσελόνα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι καθώς στο πρώτο παιχνίδι ο Καταλανοί είχαν επιβληθεί 2-0 με αποτέλεσμα να χρειάζεται μία… αυτοκτονία για να μείνουν εκτός.

Στη ρεβάνς, οι «πολίτες» δεν ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν την προσπάθεια και παρατάχθηκαν με σκοπό να φτάσουν σε ένα γκολ και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν από το παιχνίδι. Το τελικό 2-1 υπέρ των Καταλανών όμως, έδωσε το εισιτήριο στην Μπαρτσελόνα.

Στο πρώτο μέρος οι «μπλαουγκράνα» διαμαρτύρονται δικαίως για πέναλτι που δεν τους δόθηκε, αλλά και για λανθασμένα ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ. Στην επανάληψη η Σίτι ανέβασε ρυθμούς και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Η απάντηση από τους γηπεδούχους ήρθε στο 52’ όταν ο Μέσι  έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι. Στο 67’ όμως, ο Αργεντινός διεθνής βρέθηκε απέναντι στον Χαρτ και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 78΄ ήταν η σειρά της ομάδας του Μάνουελ Πελεγκρίνι να διαμαρτυρηθεί δικαίως για πέναλτι με τον Ζαμπαλέτα, να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω της έντονης διαμαρτυρίας του.

Ακόμα και έτσι όμως, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στην ισοφάριση στο 89’ με τέρμα του Κομπανί με κοντινή προβολή, χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Βαλντές. Στη συνέχεια, η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάνι Άλβες διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Μπαρτσελόνα : Βαλντές, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Φάμπρεγκας (86’ Ρομπέρτο), Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Μέσι, Νεϊμάρ (80’ Αλέξις).
Μάντσεστερ Σίτι : Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κολάροφ, Μίλνερ, Νασρί (75’ Χέσους Νάβας), Σίλβα (72’ Νεγρέδο), Φερναντίνιο, Τουρέ, Αγκουέρο (46’ Τζέκο).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected