Κατηγορίες
Αθλήματα

Αθλητικές Ομοσπονδίες – Το…”έγκλημα” με αριθμούς

m13947525040_louketoΗ επιβεβαίωση του… εγκλήματος κατά του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού έγινε την Πέμπτη 13 Μαρτίου, με την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού των “επιχορηγήσεων” για το 2014. Όπως είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιάννης Ανδριανός, οι περικοπές στις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών είναι της τάξης του 50% και βρίσκονται σχεδόν στο 10%, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα κονδύλια, που δίνονταν προ Μνημονίου!

Στο 50% το “κόψιμο” των επιχορηγήσεων…

Συγκεκριμένα για φέτος εγκρίθηκαν μόλις 11.242.400 ευρώ, ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσό ήταν 22.268.070 ευρώ. Μάλιστα, ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, το ίδιο το υπουργείο παραδέχεται ότι ακόμη χρωστάει, από τον τακτικό προϋπολογισμό του 2013, 611.000 ευρώ σε 12 Ομοσπονδίες και αθλητικούς φορείς! Είναι προφανές ότι τα χρήματα αυτά βρίσκονται στο “πρωτογενές πλεόνασμα” του Σαμαρά!

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ορισμένα αθλήματα που δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ την φετινή χρονιά, μεταξύ των οποίων και το ολυμπιακό, αλλά και ραγδαία αναπτυσσόμενο, άθλημα του τριάθλου!

“Θα αναγκαστούμε να το κλείσουμε…”

Μετά την Ομοσπονδία της Ποδηλασίας, που έβαλε “λουκέτο” στις αγωνιστικές της δραστηριότητες, η μία μετά την άλλη οι αθλητικές Ομοσπονδίες δείχνουν με ανακοινώσεις τους την οργή τους για την απαξίωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

“Ξεπερνούν κάθε όριο οι επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών για το 2014 που ανακοινώθηκαν σήμερα. Συντασσόμαστε με όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες και ζητούμε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία για να μην σβήσει τελείως ο ελληνικός αθλητισμός” αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ομοσπονδία του βόλεϊ.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της γυμναστικής (ΕΓΟ) Σάκης Βασιλειάδης τόνισε: “Αυτό που θεωρούμε απρεπές απέναντι στους ανθρώπους του αθλητισμού είναι ότι οι επιχορηγήσεις ανακοινώθηκαν εντελώς αιφνιδιαστικά, μια μέρα πριν από τη συνάντηση, που ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να έχει με την ολομέλεια της ΕΟΕ. Η ΕΟΕ επρόκειτο να παρουσιάσει τα προβλήματα σε συνέντευξη Τύπου, η οποία αναβλήθηκε με προτροπή του Ανδριανού και με την προοπτική να συζητήσει προηγουμένως μαζί μας. Η σημερινή ανακοίνωση, όμως, μας φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων.

Στη συνάντηση είναι πλέον υποχρεωτικό να βρούμε όλοι μαζί μια λύση για το αύριο του ελληνικού αθλητισμού. Ή θα βρούμε μια διέξοδο ή θα αναγκαστούμε να το κλείσουμε. Επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω εξελίξεις”.

*avgi.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected