Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Άτλας Ζερβοχωρίου 4-2

Εντυπωσιακό παιχνίδι παρακολούθησαν οι 50 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο του Νεοκάστρου. Η ομάδα του Αντώνη Νησελίτη, έχοντας πολύ μεγάλο κίνητρο για τον σημερινό αγώνα, επικράτησαν με 4-2 του Άτλα Ζερβοχωρίου και έκανε σημαντικό βήμα για τη σωτηρία. Οι “ασπρόμαυροι” ήταν εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου και κάνοντας πολύ δυνατό ξεκίνημα, πήραν από το πρώτο λεπτό τα ηνία του αγώνα.

Με τη νίκη του αυτή ο Αχιλλέας “έπιασε” στην 11η θέση τον Φίλιππο Μέσης, που αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου και έκανε σημαντικό βήμα προς τη σωτηρία. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Νίκου Ξανθόπουλου εξασφάλισε μαθηματικά την αποφυγή της 13ης θέσης και στα επόμενα ματς θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς ώστε να μην μπει σε περιπέτειες σε ενδεχόμενο υποβιβασμό ομάδας του νομού από τη Γ Εθνική ή τον μη προβιβασμό του πρωταθλητή μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Ο Αχιλλέας ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξε τον σκορ με τον Ισαάκ Τεπετό, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Γαϊτανίδη. Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί, πίεσαν την αντίπαλη άμυνα και μέσα σε δέκα λεπτά, σημάδεψαν δύο φορές το δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Αρχικά ο Δημήτρης Κατσιγιαννόπουλος και στη συνέχεια ο Βαλάντης Τοπαλίδης δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, κάτι που έκανε τελικά ο μεγάλος πρωταγωνιστικής της αναμέτρησης, Ισαάκ Τεπετός στο 22′, μετά από ασίστ του Παναγιώτη Καλφούντζου.

Ο αιφνιδιασμός για τους φιλοξενούμενους ήταν εμφανής, ωστόσο σταδιακά πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που επέτρεψαν και οι γηπεδούχοι που με το υπέρ τους 2-0 ένιωθαν πλέον πιο ασφαλείς. Εντούτοις, λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος, ο Κώστας Ντέλλας έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι και βρίσκοντας τη μπάλα όσο χρειαζόταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Κώστα Παπαδόπουλου, έκανε το 2-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με εμφανή πρόθεση των φιλοξενούμενων να ρισκάρουν περισσότερο για την ισοφάριση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι “ασπρόμαυροι” και κατάφεραν στο 52′ να πάρουν εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων, με γκολ-καρμπόν όπως το δεύτερο, με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Το γκολ αυτό έδωσε νέα τροπή στην αναμέτρηση, το παιχνίδι έγινε πιο ανοιχτό και αρκετές ήταν οι φορές που αμφότερες οι ομάδες έφτασαν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Το πιο καθοριστικό όμως σημείο του αγώνα ήταν με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού όταν ο Τεπετός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Δημήτρη Πρόιο και ο Φρέντυ Πήχας (παρθενικό του τέρμα στο πρωτάθλημα) ευστόχησε για το 4-1.

Πλέον τα περιθώρια για τους φιλοξενούμενους είχαν στενέψει σημαντικά και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν περισσότερο το σκορ και συγκεκριμένα στο 85′, όταν στην αντεπίθεση ο Ντέλλας έδωσε πάσα “πάρε-βάλε” στον Σταύρο Παπαδόπουλο και αυτός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα ο Άτλας θα μπορούσε να κάνει και το 4-3 στο 90′ όταν ο Χρήστος Δημόπουλος έκανε λάθος πάσα βγάζοντας τετ-α-τετ τον Σταύρο Παπαδόπουλο, το σουτ όμως που επιχείρησε ο τελευταίος απέκρουσε στα όρια της περιοχής ο πορτιέρο του Αχιλλέα. Στη φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στον ρέφερι κ. Παρασίου, υποστηρίζοντας πως έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής, κάτι που επέσυρε και την κόκκινη κάρτα.

Βοηθοί του κ. Παρασίου οι κ.κ. Καραϊωσήφ και Αργυρίου.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δημόπουλος, Κοτζαχρήστος, Αράπος (67′ Ματράκας), Μηλιώτης, Σίμος, Πήχας, Φασίδης, Καλφούντζος, Τοπαλίδης, Τεπετός, Κατσιγιαννόπουλος.

Άτλας Ζερβοχωρίου : Γαϊτανίδης, Κολοκοτρώνης (82′ Δαυίδης), Ντέλλας, Διαμαντίδης (60′ Δημητρούσης), Κοτσαγκόγκος, Πρόιος, Παπαδόπουλος Κ., Ισλαμίδης, Παπαδόπουλος Σ., Παπαδόπουλος Χ. (65′ Σιδηρόπουλος), Αλμαλιώτης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected