Κατηγορίες

ΑΕ Καψόχωρας – Μέγας Αλέξανδρος Βαφειοχωρίου 2-0

Ένα παιχνίδι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της ΑΕ Καψόχωρας παρακολούθησαν σήμερα όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο της Καψόχωρας. Η κυπελλούχος ομάδα του νομού μας επικράτησε με 2-0 του Μέγα Αλέξανδρου Βαφειοχωρίου από το Κιλκίς και προκρίθηκε στη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, που θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τετάρτη 27/3 τη Θύελλα Φιλώτα από τη Φλώρινα, που επικράτησε του Ορφέα Ριζαρίου με 2-0 (19′ Μακρόπουλος, 30′ Ζηνόβιος).

Η ομάδα του Χρήστου Τερζίδη δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο ήταν αποτελεσματική και με ξεκάθαρο στόχο να μην απειληθεί, πήρε την πρόκριση με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Αντίθετα, η κυπελλούχος ομάδα από το Κιλκίς προσπάθησε εξ αρχής να αναχαιτίσει τους αντίπαλους επιθετικούς και παίζοντας με αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του Κυριάκου Καρασαββίδη.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων, που κυκλοφόρησαν τη μπάλα και παρά τον σκληρό αγωνιστικό χώρο εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος με τα μπεκ που δεν επέτρεψε το πότισμα πριν την αναμέτρηση, έφτασε με αξιώσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία ωστόσο είχαν οι παίκτες του Μάκη Γρηγοράκη, όταν ο Ρωμανίδης βρέθηκε απέναντι από τον Καρασαββίδη, με τον έμπειρο πορτιέρο της ΑΕΚ να αποκρούει σωτήρια.

Στο 3ο” ήρθε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οΒλάχος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Δημήτρης Μπενίσκος πήδηξε πιο ψηλά απ” όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Τζάικο μέσα σε αποθέωση.

Το τέρμα αυτό άλλαζε εκ των πραγμάτων τις ισορροπίες και με δεδομένο πως ο νικητής και μόνο έπαιρνε την πρόκριση, οι φιλοξενούμενοι ήταν αναγκασμένοι να ρισκάρουν. Ωστόσο, οι «κίτρινοι» συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και χωρίς να απειληθούν, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το υπέρ τους αλλά παράλληλα ρευστό 1-0.

Στην επανάληψη ο τεχνικός των φιλοξενούμενων ρίσκαρε περισσότερο και στο 53′ ο Μέγας Αλέξανδρος είχε τη δεύτερη καλή στιγμή στο παιχνίδι, ωστόσο ο Κέλτσος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Καρασαββίδη. Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε η σειρά τουΔιονύση Κωστόπουλου να βρεθεί σε θέση τετ-α-τετ, ο επιθετικός όμως των γηπεδούχων απώλεσε την ευκαιρία να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στο 68′ ο Κώστας Χαλβατζής «ζύγισε» το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, για να έρθει το 75ο λεπτό που έγινε η φάση που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Πιπιλιάρης έκανε την κάθετη πάσα με στόχο τον Κωστόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Χρήστου Παπαδόπουλου. Ο ρέφερι κ. Καρατέρπος έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον αρχηγό του Μέγα Αλέξανδρου.

Ο Στέλιος Διτσόλας δεν αστόχησε και το 2-0 ήταν γεγονός, σε ένα χρονικό σημείο που ουσιαστικά «κλείδωνε» τη νίκη για την ομάδα του. Μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή από την Κοζάνη δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο και η πρόκριση κατέληξε σε «κιτρινόμαυρα» χέρια, με τους παίκτες του Χρήστου Τερζίδη να γίνονται ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς.

Συνθέσεις

ΑΕ Καψόχωρας : Καρασαββίδης, Παναγιωτίδης (80′ Σωτηρόπουλος), Μαγγανάρης, Μόσχος, Γρηγοριάδης, Βλάχος, Μπενίσκος (65′ Πιπιλιάρης), Διτσόλας, Χαλβατζής, Κωστόπουλος (70′ Κωτούλας), Νικολόπουλος.

Μέγας Αλέξανδρος Βαφειοχωρίου : Τζάικος, Παπαδόπουλος Θ. (65′ Χαραλαμπίδης), Ηλιάδης, Παπαδόπουλος Χ., Ευθυμιάδης, Κόλα, Κυπαρίσσης, Παπαδόπουλος Τ. (60′ Αναστασιάδης), Παπαδόπουλος Σ. (85′ Δροσαλάκης), Κέλτσος, Ρωμανίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected