Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Graham Peaker : “Τα στημένα είναι καρκίνος και στην Ελλάδα δεν…”

unnamed_4Ο Γιώργος Σαρρής δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι οι ύποπτοι προς χειραγώγηση αγώνες που αποστέλλονται από την UEFA στην ΕΠΟ, ούτε θα διερευνώνται από κάποιο όργανο της ομοσπονδίας, (ποδοσφαιρικός εισαγγελέας) ή της Λίγκας αλλά ούτε θα παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου για να εξεταστεί αν πρέπει να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.

Η μόνη Αρχή που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ θα διερευνά αυτούς τους αγώνες πρέπει να είναι η ποινική δικαιοσύνη.

Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης υποδηλώνει από αδυναμία έως απροθυμία και αδιαφορία για την αντιμετώπιση της μάστιγας των «στημένων αγώνων».

Επίσης αντιστρατεύεται την έως τώρα πρακτική της ΕΠΟ που το 2011 μέσω των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων της και των πειθαρχικών επιτροπών της άσκησε πειθαρχικές διαδικασίες και εξέδωσε τελεσίδικες αποφάσεις.

Το χειρότερο, όμως για τον κ. Σαρρή είναι πως σε αυτό το ευαίσθητο θέμα,  όπως αποκαλύφθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, ακολουθεί μια πολιτική η οποία αφενός δεν συμβάλλει στην διερεύνηση τέτοιων περιπτώσεων και αφετέρου συγκρούεται ευθέως  με τις οδηγίες και την τακτική της UEFA.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 22/3 ο συντονιστής πληροφοριών της UEFA για τους «στημένους αγώνες» Graham Peaker από το βήμα του συνεδρίου FootballAbout που διοργάνωσε η Super League όταν ρωτήθηκε για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι φάκελοι που στέλνει η UEFA στην Ελλάδα με ύποπτα ματς είπε: «Τα στημένα παιχνίδια είναι καρκίνος και έγκλημα κατά του ποδοσφαίρου. Πρέπει να γίνονται παράλληλες έρευνες από τα πειθαρχικά όργανα της Ομοσπονδίας και από τα ποινικά δικαστήρια. Τα πειθαρχικά όργανα της ομοσπονδίας δεν χρειάζεται να περιμένουν τα δικαστήρια και την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας, προκειμένου να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες ποινές».

Τα παραπάνω εκθέτουν τον κ. Σαρρή και αποδεικνύουν ότι στο θέμα της αντιμετώπισης των «στημένων αγώνων» δεν ακολουθεί την τακτική της UEFA, όπως πράττει σε άλλα θέματα.

Το «γιατί» είναι άλλης τάξεως θέμα…

*pieriasport.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected