Super League 1

Βέροια – SKODA Ξάνθη 3-2

164824Αν η Βέροια θέλει να ελπίζει σε παραμονή, πρέπει πάση θυσία να πάρει τους «τελικούς» στην έδρα της. Στον πρώτο από αυτούς, η μακεδονική ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πήρε την πολύτιμη νίκη με 3-2 επί της SKODA Ξάνθη.

Για να έρθει, όμως, αυτό το τρίποντο, χρειάστηκε οι φιλοξενούμενοι να μείνουν με δέκα παίκτες στο 42ο λεπτό, λόγω αποβολής του Βασιλακάκη με τουλάχιστον αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Σπάθα. Οι ακρίτες διαμαρτύρονται επίσης και για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 49’ σε χέρι αμυντικού της Βέροιας.

Η «βασίλισσα», παρότι αγωνιζόταν χωρίς τα… 14 γκολ του πρώτου σκόρερ της, Μοχάμεντ Μπεν, κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές με τους Όστοϊτς (5’), Μπαργκάν (58’) και Παυλίδη (70’) και να πάρει τη νίκη, με την οποία έφτασε τους 31 βαθμούς, όσους έχει και ο Πλατανιάς, αφήνοντας στην προτελευταία θέση τον Απόλλωνα, ο οποίος αγωνίζεται αύριο. Οι ακρίτες, που είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Βασιλακάκη (33’) και μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Νάκα, έμειναν στους 35 βαθμούς και δεν μπορούν να αισθάνονται 100% σίγουροι, αφού απομένουν άλλες τρεις στροφές πριν το φινάλε.

To ματς

Με το… καλημέρα, η Βέροια έδειξε τις διαθέσεις της και στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ του Όστοϊτς. Μετά την επίτευξη του γκολ, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν ψυχολογικά και πίεσαν για ένα δεύτερο τέρμα. Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι περιορίζονταν στα αμυντικά τους καθήκοντα και οι όποιες προσπάθειες να βγουν μπροστά, γίνονταν με αντεπιθέσεις.

Όσο περνούσε η ώρα, η SKODA Ξάνθη έβγαινε δειλά-δειλά στην επίθεση, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει τον Καντιμοίρη. Όμως, στην πρώτη αντεπίθεση στο 33ο λεπτό, έφερε το ματς στα ίσια με τον Βασιλακάκη, που μπήκε στην περιοχή και με πλασέ, έκανε το 1-1. Η ισοφάριση προκάλεσε εκνευρισμό στους γηπεδούχους, αλλά τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ήρθε μια τουλάχιστον αυστηρή απόφαση του Σπάθα για να ανατρέψει την αριθμητική ισορροπία. Ο Πειραιώτης διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βασιλακάκη και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες.

Στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η αριθμητική διαφορά δεν ήταν εμφανής. Μάλιστα, αυτή που είχε την σπουδαία ευκαιρία ήταν στο 51’ η Ξάνθη, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Καντιμοίρης απέκρουσε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Δύο λεπτά νωρίτερα, οι ακρίτες διαμαρτυρήθηκαν και για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι, σε χέρι αμυντικού των γηπεδούχων.

Η Βέροια προσπαθούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Στην πρώτη φορά που το έκανε, πέτυχε το δεύτερο γκολ, μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Μπαργκάν στο 58ο λεπτό. Μετά το 2-1, οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν και με δεδομένο ότι έπαιζαν και με παίκτη λιγότερο, ήταν πιο ευάλωτοι. Σε μια αντεπίθεση στο 70ο λεπτό, η «βασίλισσα» πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Παυλίδη, που έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από συνδυασμό Γκονσάλβες-Ζεζίνιο, και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο, αυτό που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ. Ο Νάκας με κοντινή κεφαλιά μείωσε και αμέσως μετά ο Ηλίας Σπάθας σφύριξε τη λήξη, που βρήκε τη Βέροια να είναι η μεγάλη νικήτρια με σκορ 3-2.

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (84’ Τραπ), Όστοϊτς, Παυλίδης, Βεργώνης, Καλτσάς (66’ Σισοκό), Μπαργκάν, Γκονζάλβες (79’ Κομόλοφ).

SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Μπέρτος, Σολάρι (75’ Νάκας), Μάρτινς, Μάνταλος (75’ Μαρίν), Χοσέμι, Τριάδης (61’ Κάλβο), Σολτάνι. *sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected