Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το Pre Game της 28ης αγωνιστικής

pre-game-a21

Τέσσερις στροφές πριν πέσει η…καρό σημαία για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής και η δραματική εξέλιξη όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία, δίνει εξαιρετικό ενδιαφέρον στη “δύση” της περιόδου 2013/2014. Όπως έχουμε επαναλάβει και σε προηγούμενα pre game, ο υποβιβασμός δεν εξαρτάται μόνο από την κατάταξη στην τελική βαθμολογία καθώς μετρά τόσο ο προβιβασμός της πρωταθλήτριας ομάδας μέσω των μπαράζ όσο και το αν υποβιβαστεί ομάδα της Ημαθίας από τη Γ Εθνική.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, οι αυριανές αναμετρήσεις σε Άγιο Γεώργιο, Μέση και Σκυλίτσι αποκτούν τεράστια σημασία και ειδικά το ματς στην έδρα του Απόλλων μπορεί να χαρακτηριστεί “φωτιά”. Ας δούμε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Ατρόμητος Διαβατού : Ντέρμπι από τα…παλιά στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, το φετινό όμως δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος λόγω της μη ύπαρξης συγκεκριμένων στόχων για αμφότερες τις ομάδες. Ο μεν “δικέφαλος” της Αλεξάνδρειας θέλει δύο βαθμούς για να κατακτήσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο αλλά και να επιστρέψει στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις. Από την άλλη πλευρά, οι “κυανόλευκοι” έχουν υποχωρήσει στην 5η θέση και θέλουν το αποτέλεσμα ώστε να βελτιώσουν την βαθμολογική τους εικόνα. Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ημαθίας, με τους “ασπρόμαυρους” να επικρατούν με 5-2. Δείτε στιγμιότυπα από το συγκεκριμένο ματς :

Φίλιππος Μελίκης – Νηρέας Βέροιας : Την ευκαιρία να φτάσουν τους 70 βαθμούς έχουν οι “ερυθρόλευκοι”, που υποδέχονται την ομάδα του Γερμανού Σιαφαρίκα. Υπάρχει ωστόσο και ένα…ακραίο σενάριο στο “φόντο” της συγκεκριμένης αναμέτρησης, καθώς σε περίπτωση γκέλας του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με αντίπαλο τον Ατρόμητο Διαβατού, ο Φίλιππος αποκτά και πάλι ελπίδες για τον τίτλο. Επιστημονικής φαντασίας μεν, σενάριο δε!

Εθνικός Κλειδιού – Αχιλλέας Νάουσας : Δύσκολη έξοδος για τον τρίτο της βαθμολογίας Αχιλλέα, που μεταβαίνει στην…άλλη άκρη της Ημαθίας για να αντιμετωπίσει τους “κυανόλευκους” του Βασίλη Βαμβακίδη. Η αναμέτρηση παρουσιάζει μονόπλευρο ενδιαφέρον, με τον Εθνικό να θέλει τυπικά του βαθμούς για να εξασφαλίσει την σωτηρία, ωστόσο ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Νηρέα και ΑΕ Αλεξάνδρειας όπου κατά 99% θα ανανεώσουν την παρουσία τους στην Α1 για ακόμη μία χρονιά.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – ΑΕ Καψόχωρας : Τοπικό ντέρμπι στο Ρουμλούκι, με τον…Ευρωπαίο Μέγα Αλέξανδρο (άρτι αφιχθείς από την Βουδαπέστη, όπου αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση την ιστορική Φερεντσβάρος) να υποδέχεται την ομάδα του Χρήστου Τερζίδη, που επιστρέφει στην…πεζή πραγματικότητα της Α1 της ΕΠΣ Ημαθίας, μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ερασιτεχνών κόντρα στη Θύελλα Φιλώτα. Το παιχνίδι αναμένεται ανοιχτό, χωρίς σκοπιμότητες και καιρού επιτρέποντος, ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο θα απολαύσει γκολ και θέαμα.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – ΑΕ Χαρίεσσας : Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση του Παλαιού Σκυλιτσίου, με την ομάδα του Γιάννη Νούσιου να επιζητεί το “τρίποντο” που θα της δώσει και την οριστική παραμονή στην κατηγορία. Οι “κιτρινόμαυροι”, που τις τελευταίες αγωνιστικές παρουσίασαν εξαιρετική αγωνιστική εικόνα, βρίσκονται μία ανάσα από τον φετινό στόχο και στο αυριανό παιχνίδι με τους επίσης “κιτρινόμαυρους” της Χαρίεσσας, θα επιδιώξουν να “κλειδώσουν” την παραμονή στην κατηγορία.

Φίλιππος Μέσης – Άτλας Ζερβοχωρίου : Ενδιαφέρον ματς και στη Μέση, όπου οι “βυσσινί” ψάχνουν το πολυπόθητο τρίποντο για να κάνουν σημαντικό βήμα για τη σωτηρία. Οι παίκτες του Φίλιππου φαίνονται αποφασισμένοι για τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι, κάτι που ισχύει και για τους “κυανόλευκους”, που παρά το γεγονός πως εξασφάλισαν την παραμονή στην κατηγορία, αναμένεται να “χτυπήσουν” επί ίσοις όροις το αυριανό παιχνίδι.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Αχιλλέας Νεοκάστρου : Το πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής. Με την πλάτη στον τοίχο ο Απόλλων, θέλει μόνο νίκη στην αυριανή συνάντησης ώστε να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα αλλά και να μην επιτρέψει στους “ασπρόμαυρους” να αποσπαστούν στην 12η θέση. Οι “πράσινοι” βρίσκονται τέσσερις βαθμούς πίσω από την ομάδα του Αντώνη Νησελίτη, η οποία “χτυπημένη” από προβλήματα (εκτός οι Ξαφέτης και Πήχας λόγω τιμωρίας και τραυματισμού αντίστοιχα), μεταβαίνει στον Άγιο Γεώργιο με μοναδικό στόχο τη νίκη ώστε να κοιτά πλέον μόνο προς τα πάνω στον βαθμολογικό πίνακα.

Ας δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 16.30 (μέσα στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Αχιλλέας Νεοκάστρου  (1-2)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – ΑΕ Καψόχωρας  (3-4)

Νέα Γενεά Νικομήδειας – ΑΕ Αλεξάνδρειας  (3-0)

Φίλιππος Μέσης – Άτλας Ζερβοχωρίου  (1-1)

Φίλιππος Μελίκης – Νηρέας Βέροιας  (5-1)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Ατρόμητος Διαβατού  (0-0)

Εθνικός Κλειδιού – Αχιλλέας Νάουσας  (0-0)

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – ΑΕ Χαρίεσσας  (1-2)

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της Α1 Ερασιτεχνικής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected