Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το pre game της 29ης αγωνιστικής και οι ισοβαθμίες

pregame

 

“Μία και καμία” όπως λένε χαρακτηριστικά οι φαντάροι λίγο πριν απολυθούν, κάτι που ταιριάζει…γάντι στην περίπτωση της Α1 Ερασιτεχνικής, καθώς το Σάββατο 5/3 διεξάγεται η 29η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μοναδική πλέον εκκρεμότητα το ποια ομάδα θα τερματίσει στη 12η θέση της κατάταξης, που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην Α2 της νέας χρονιάς (μη άνοδος του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας μέσω των μπαράζ και υποβιβασμός ομάδας από τη Γ Εθνική).

Για τη θέση αυτή…ερίζουν αρκετές ομάδες ενώ υπάρχει και ένα πραγματικά απίστευτο σενάριο πενταπλής ισοβαθμίας, κάτι το οποίο ανέκυψε μετά το χαρακτηριστικό άρθρο του Imathia Sports News και που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις (εκτός των άλλων ήταν από τις τοπ δημοσιεύσεις σε επισκεψιμότητα στους 22 μήνες της ιστοσελίδας!). Ας δούμε αναλυτικά τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας αλλά και όλες τις ισοβαθμίες μεταξύ των ομάδων που κινδυνεύουν :

Άτλας Ζερβοχωρίου – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Πολύ μεγάλης σημασίας παιχνίδι για τους “κυανόλευκους”. Με νίκη εξασφαλίζουν οριστικά την παραμονή τους και οι 44 βαθμοί δίνουν…μαξιλάρι στην ομάδα του Νίκου Ξανθόπουλου. Θετικό αποτέλεσμα θεωρείται και η ισοπαλία, ωστόσο σ’ αυτή την περίπτωση επιθυμεί “γκέλες” των ομάδων που ακολουθούν ώστε να παραμείνει στην 9η θέση. Από την άλλη πλευρά, τις δάφνες του πρωταθλητή απολαμβάνει εδώ και μία εβδομάδα η ομάδα του Σάκη Παγγούρα και πλέον ξεκινά η προετοιμασία για τη μεγάλη πρόκληση των μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική.

Ισοβαθμίες Άτλα : Με Σκυλίτσι (0-1 στον πρώτο γύρο, τον αντιμετωπίζει την 3οη αγωνιστική εκτός), με Κλειδί υπερτερεί (2-2, 3-1), με Μέση μειονεκτεί (1-1, 1-3), με Νεόκαστρο υπερτερεί (6-3, 2-4)

ΑΕ Χαρίεσσας – Αχιλλέας Νάουσας  : Ντέρμπι για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νάουσας, χωρίς όμως την αίγλη παλαιότερων αγώνων λόγω της μη ύπαρξης στόχων για αμφότερες τις ομάδες. Η ομάδα του Μερκούρη Καραλιόπουλου θέλει έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση ενώ από την άλλη πλευρά, οι “κιτρινόμαυροι” του Δημήτρη Χαλκιά δίνουν τη μάχη για την κατάληψη της έκτης.

δείτε στιγμιότυπα από το περσινό παιχνίδι (3/2/2013) :

ΑΕ Καψόχωρας – Φίλιππος Μέσης : Μονόπλευρο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση της Καψόχωρας, με τους φιλοξενούμενους να “καίγονται” για τη νίκη κόντρα στους Κυπελλούχους Ημαθίας. Οι “βυσσινί” βρίσκονται στη 10η θέση με 39 βαθμούς και παλεύουν για τέσσερις βαθμούς στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια, που θα τους εξασφαλίσουν την παραμονή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μπλέκουν στα πολλά σενάρια που αναφέραμε με τα αποτελέσματα σε περίπτωση ισοβαθμιών να είναι τα εξής :

Ισοβαθμίες Φίλιππου : με Σκυλίτσι μπαράζ (1-1, 0-0), με Ζερβοχώρι υπερτερεί (1-1, 3-1), με Κλειδί μειονεκτεί (2-2, 1-3), με Νεόκαστρο μειονεκτεί (2-1, 2-7)

Ατρόμητος Διαβατού – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Με 41 βαθμούς συγκομιδή και με την εξαιρετική φόρμα των τελευταίων αγώνων, μεταβαίνει ο Άρης στο γειτονικό Διαβατό όπου έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή κατακτώντας έναν τουλάχιστον βαθμό. Η ομάδα του Γιάννη Νούσιου κατάφερε με τις τελευταίες της εμφανίσεις να βρεθεί πολύ κοντά στον στόχο της και παρά τις αντίθετες προβλέψεις, ανανεώνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την παρουσία της στην Α1 Ερασιτεχνική για ακόμη ένα χρόνο.

Ισοβαθμίες Άρη : με Ζερβοχώρι (1-0 πρώτος γύρος, τον αντιμετωπίζει την 3οη αγωνιστική εντός), με Μέση μπαράζ (1-1, 0-0), με Κλειδί μπαράζ (1-0, 1-2), με Νεόκαστρο υπερτερεί (3-0, 2-1)

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Ανοιχτό παιχνίδι στον Άγιο Γεώργιο, με τους γηπεδούχους πλέον να περιμένουν καρτερικά τη λήξη της φετινής σεζόν για να δουν αν παραμείνουν στην κατηγορία. Αυτό θα γίνει βέβαια μόνο στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας κερδίσει την άνοδο του μέσω των μπαράζ αλλά και δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Γ Εθνική. Από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Γιώργου Ντάμτσιου μεταβαίνει στον Άγιο Γεώργιο με στόχο τη νίκη που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ελπίζουν σε καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

Νηρέας Βέροιας – Εθνικός Κλειδιού : Μόνο τη νίκη επιζητούν οι “κυανόλευκοι” στο αυριανό παιχνίδι, που ουσιαστικά τους εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία για έναν ακόμη χρόνο. Οι σίγουροι τρεις βαθμοί την τελευταία αγωνιστική με την ΑΕ Αλεξάνδρειας, τους δίνουν τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν από αύριο την παραμονή, απέναντι σε μία ομάδα από την οποία αποχώρησε ο προπονητής της, Γερμανός Σιαφαρίκας που συμφώνησε να συνεχίσει στον πάγκο του Μακροχωρίου.

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Νέα Γενεά Νικομήδειας : Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη για τους “ασπρόμαυρους”. Ωστόσο δεν φτάνει μόνο αυτό για την ομάδα του Αντώνη Νησελίτη καθώς ελπίζει και σε “γκέλες” των προπορευόμενων ομάδων, ώστε να μπορέσει την τελευταία αγωνιστική να παλέψει για την αποφυγή της 12ης θέσης, έχοντας όμως αβαντάζ με δύο από τις τέσσερις ομάδες.

Ισοβαθμίες Αχιλλέα : Με Σκυλίτσι μειονεκτεί (0-3, 1-2), με Ζερβοχώρι μειονεκτεί (3-6, 4-2), με Μέση υπερτερεί (1-2, 7-2), με Κλειδί υπερτερεί (4-0, 1-1).

Ας δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 16.30 (μέσα στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων  (2-5)

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Νέα Γενεά Νικομήδειας  (3-1)

ΑΕ Καψόχωρας – Φίλιππος Μέσης  (0-0)

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Φίλιππος Μελίκης  (0-3)

Άτλας Ζερβοχωρίου – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  (0-4)

Νηρέας Βέροιας – Εθνικός Κλειδιού  (0-0)

Ατρόμητος Διαβατού – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου  (1-1)

ΑΕ Χαρίεσσας – Αχιλλέας Νάουσας  (0-1)

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της κατηγορίας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected