K20 - K17 - K15

Super League K17 – Στα πέναλτι ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ!

m13997534900_paokΣτη διαδικακασία των πέναλτι ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 5-4 του ΠΑΟΚ και θα αντιμετωπίσει τη Skoda Ξάνθη στον τελικό του Πρωταθλήματος Super League U17, τη Δευτέρα 12 Μαΐου.

Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά του, Δημήτρη Κατσιμήτρο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος Κ17 της Σούπερ Λίγκας επικρατώντας στα πέναλτι με 5-4 του ΠΑΟΚ. Ισόπαλο 1-1 το σκορ στην κανονική διάρκεια καθώς και στον επιπλέον χρόνο της παράτασης.

Ο αγώνας

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες στα πρώτα 25 λεπτά, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να δείχνουν περισσότερη προσοχή στα αμυντικά τους καθήκοντα, παρά στην επίθεσή τους. Οι “ερυθρόλευκοι” απείλησαν πρώτοι στο 9′ με το σουτ του Παπουτσίδη να το απομακρύνει ο Κουτογλίδης και τον ΠΑΟΚ να απαντάει δύο λεπτά αργότερα με το Συράκο.

Επόμενη φάση είναι το γκολ του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε την κατοχή της μπάλας και έδειχνε να έχει βρει τα πατήματά του στο γήπεδο, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είχε παθητικό ρόλο.

Στο 28′ λοιπόν, ο Παντεκίδης έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Πούφλης έκανε την κεφαλιά και με πολύ ωραίο τρόπο έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κατσιμήτρου, κάνοντας το 0-1. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεση του αναζητώντας το τέρμα της ισοφάρισης.

Η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη είχε τρεις ευκαιρίες στο 32′ με το Λάμπρου, στο 38′ με το Μεζίνι και στο 41′ με τον Πεχλιβανίδη, πριν έρθει η ισοφάριση με τη συμπλήρωση 45 λεπτών στο πρώτο μέρος. Ο Παπουτσίδης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Νικολάου στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος και την έστειλε στα δίχτυα του Κουτογλίδη, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ανήκει στον ΠΑΟΚ με τον Κατσιμήτρο να σώζει το πλασέ του Δημητριάδη στο 55’ .

Στο 62′ ο Μανθάτης για τον Ολυμπιακό πέρασε όποιον βρήκε, μπήκε στην περιοχή, αλλά τελευταία στιγμή τον πρόλαβε αμυντικός του ΠΑΟΚ και παραχώρησε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 όταν ο Παναγιωτίδης μετά από εξαιρετική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα αλλά δεν βρέθηκε κανένας συμπαίκτης του να σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία…

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Συγκεκριμένα στο 83′, ο Κώστας βρέθηκε μόνος του με τον Κατσιμήτρο, πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε την επέμβαση του ματς με τα πόδια και κράτησε το 1-1. Παρ’ όλα αυτά, ο “δικέφαλος” θα μπορούσε να πάρει τη νίκη και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Πατράλης μετά από προσπάθεια συμπαίκτη του που πέρασε και τον Κατσιμήτρο, σε κενή εστία δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα! Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση…

Εκεί, ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι καλύτερος του Ολυμπιακού και έχασε τη μοναδική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τον Κούστα να βγαίνει τετ α τετ με τον Κατσιμήτρο, ο οποίος κράτησε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Κάκκο, να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κατσιμήτρου στο 118′ και κάπου εκεί ο ημιτελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι…

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ολυμπιακός ήταν πιο εύστοχος και με πρωταγωνιστή και εκεί τον τερματοφύλακά του Κατσιμήτρο, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Συράκου, κατάφερε και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Δευτέρας (12/05) που θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη που νωρίτερα επικράτησε του Πανιωνίου στην παράταση με γκολ του Βαφειάδη.

Ολυμπιακός Κ17 : (Τοπολιάτης), Κατσιμήτρος, Νικολάου, Μακροστέργιος, Πεχιβανίδης, Τόλι, Λάμπρου (120+1′ Λανξχά), Παπανικολάου, Χαντζάρας (96′ Αμαραντίδης), Παπουτζίδης (82′ Γιαννόπουλος), Μανθάτης (77′ Κιρτζιαλίδης), Μεζίνι (65′ Αράπης)

ΠΑΟΚ Κ17 : (Θεοδωρίδης), Κουτογλίδης, Κασαπίδης (85′ Τοπαλίδης), Χατζηδίμπας, Δοδοντσάκης, Παντεκίδης, Πατράλης, Παναγιωτούδης, Κώστας, Πούφλης (72′ Κούστα), Δημητριάδης (61′ Κάκκο), Συράκος.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected