Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – Λαμία 0-2

14569-mayro

Μία (ακόμη) μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΦΑΣ Νάουσα γράφτηκε χθες στο ΔΑΚ της πόλης, με τους “κυανόλευκους” του νομού μας να αποχαιρετούν οριστικά τη Γ Εθνική και από τη νέα χρονιά θα αγωνίζονται στην Α1 Ερασιτεχνική της Ημαθίας. Οι παίκτες του Βασίλη Αργυρίου, όπως συνέβη άλλωστε και καθ’ όλη τη φετινή χρονιά, πάλεψαν στο χθεσινό παιχνίδι όμως η πρωταθλήτρια πλέον ομάδα της Λαμίας πήρε τη νίκη και ταυτόχρονα την άνοδο στη Football League.

Οι 300 περίπου (ηρωϊκοί) φίλαθλοι της Νάουσας, κάτω από πραγματικά αντίξοες καιρικές συνθήκες (απίστευτη αλλαγή του καιρού, με δυνατό αέρα και χαλαζόπτωση στην αρχή του αγώνα!) και με αδημονία για την επικράτηση της ομάδας και της ανανέωσης των ελπίδων για παραμονή, είδαν τελικά την ομάδα τους να αποχωρεί από το γήπεδο ηττημένη και συνάμα οριστικά υποβιβασμένη στα τοπικά πρωταθλήματα, μετά το 2006, χρονιά που ανέλαβε πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Τασιώνας.

Μία χρονιά πραγματικός “γολγοθάς” για την ιστορική ομάδα της Ημαθίας, τόσο όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της ομάδας όσο και το μικρό ρόστερ που δεν της επέτρεψε να έχει τις επιλογές ώστε να βγει εις πέρας η φετινή προσπάθεια στον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής. Σημαντικό ρόλο έπαιξε επίσης και η αλλαγή προπονητή πριν από 3 μήνες περίπου, με τον Γιάννη Κερλίδη να αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας αλλά και την επιστροφή τελικά του Βασίλη Αργυρίου δύο εβδομάδες πριν. Ωστόσο, θα πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές, για την τιτάνια προσπάθεια τους, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, “τράβηξαν κουπί” για περίπου 10 μήνες. Πλέον, ο καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του και όσοι παραμείνουν στο τιμόνι της ομάδας, να δώσουν και πάλι ελπίδα στον φίλαθλο κόσμο της Νάουσας που παρά τα χίλια μύρια προβλήματα της εποχής μας, βοήθησε και στήριξε την ομάδα.

Η αναμέτρηση

Το χειμωνιάτικο τοπίο της πόλης της Νάουσας και ο γκρίζος ουρανός, ήταν ουσιαστικά το προμήνυμα για το τι θα επακολουθούσε… Η αναμέτρηση θύμισε πολύ το ματς με την Κύμη δύο αγωνιστικές πριν, όταν ο ΦΑΣ πάλεψε για τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους όμως να είναι πιο ουσιαστικοί και πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση. Η ποιότητα άλλωστε της ομάδας του Τίμου Καβακά είναι αδιαμφισβήτητη και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως παίκτες όπως ο Λεμά, ο Κυπτίου και ο Φιρινίδης βρισκόταν χθες στον πάγκο! Η ομάδα της Φθιώτιδας κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και να κερδίζει τελικά την πολυπόθητη άνοδο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας, μία επιτυχία που πανηγυρίστηκε δεόντως τόσο από τους 50 περίπου φιλάθλους που ταξίδεψαν στην Ημαθία όσο και στην πόλη της Φθιώτιδας που…φωταγωγήθηκε κυριολεκτικά για τη μεγάλη επιτυχία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, με πρωταγωνιστή τον δυνατό αέρα που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και αποτέλεσε τον παράγοντα εκείνο που δεν επέτρεψε το οργανωμένο παιχνίδι από αμφότερες τις ομάδες. Μοναδική καλή στιγμή για τις δύο ομάδες ένα σουτ του Μάρκους Μοκάκε στο 37′ για τη Λαμία, σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν πρόσφερε συγκινήσεις και παρέτεινε την αγωνία των φιλάθλων.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ρίσκαραν περισσότερο για τη νίκη ωστόσο η Λαμία κατάφερε με τη συμπλήρωση 10 λεπτών να πάρει “κεφάλι” στο σκορ. Ο Διαμαντίδης εκτέλεσε το κόρνερ, επικράτησε σύγχυση στην άμυνα του ΦΑΣ και ο Μοκάκε που έγινε αποδέκτης της μπάλας, με ψύχραιμο σουτ έκανε το 0-1. Ένα τέρμα που έβαζε σε πολύ δύσκολη θέση τη Νάουσα, που πλέον έπρεπε να κάνει την υπέρβαση για να πάρει τη νίκη.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Αργυρίου έριξε στο παιχνίδι και τον Σάκη Παπαδή, στην προσπάθεια του να “γεμίσει” την αντίπαλη περιοχή, ο ΦΑΣ πίεσε περισσότερο για την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ. Στον αγώνα πέρασε και ο Νίκου στο 74′ και παρά την υπερπροσπάθεια των παικτών της Νάουσας, η Λαμία κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα με τον Ζόραν Ζλατκόφσκι, δίνοντας τη χαριστική βολή στους γηπεδούχους και το εισιτήριο ανόδου στην ομάδα του για τη Football League.

Το τελικό σφύριγμα του ρέφερι της συνάντησης, βρήκε τους γηπεδούχους να αποχωρούν περίλυποι από τον αγωνιστικό χώρο και τους φιλοξενούμενους, να πανηγυρίζουν την επίτευξη του στόχου τους. Εκ διαμέτρου αντίθετες οι αντιδράσεις, κάτι που βεβαίως συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο…Το πιο σημαντικό όμως είναι η διαχείριση της επιτυχίας ή της αποτυχίας αντίστοιχα, χαρακτηριστικό άλλωστε που πρέπει να έχει μία μεγάλη (αν θέλει βεβαίως να λέγεται) μεγάλη ομάδα. Το μέλλον θα δείξει!

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Κύρου, Ζούρκος, Μουρίκι (57 Παπαδής), Πέϊκος, Μουσικάκης (88 Χατζηγεωργίου), Κεφαλάς (74 Νίκου), Συμπεθέρης, Αβραμόπουλος, Μπενίσκος, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος.

Λαμία : Πουρής, Θωμόπουλος, Κοντοχρήστος, Μικριτσιάν, Παπαδήμας, Αντωνόπουλος, Ευσταθίου (86 Αντωνίου), Ζλατκόφσκι, Διαμαντίδης (61 Σπυριδάκης), Μοκάκε, Μπαλής (46 Κίπτιου).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected