Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Θρυλικές στιγμές Μουντιάλ – Η καλύτερη απόκρουση στην ιστορία! (vid)

banks2Έχω βάλει περισσότερα από 1.000 γκολ, αλλά όλοι θυμούνται αυτό που δεν πέτυχα”. Κάποιος έτσι περιέγραψε ο ίδιος ο Πελέ τη φάση που σημάδεψε όχι μόνο την καριέρα του Γκόρντον Μπανκς αλλά και την ίδια την ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, καθώς θεωρείται ως η μεγαλύτερη απόκρουση όλων των εποχών!

Μεσημέρι 7ης Ιούνη του 1970, στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικό. Το Μουντιάλ βρίσκεται ακόμα στη φάση των ομίλων και για την 2η αγωνιστική του 3ου, αγωνίζονται στο Estadio Jalisco η Βραζιλία με την Αγγλία. Η Σελεσάο από την αρχή της αναμέτρησης πιέζει την εστία των λιονταριών έχοντας μπει στο γήπεδο με φόρα από το άνετο 4-1 επί της Τσεχοσλοβακίας στην πρεμιέρα της.

Σε μία από τις πολλές επιθέσεις της ο Κάρλος Αλμπέρτο βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Ζαϊρζίνιο ο οποίος αφού νικάει στον σπριντ τον Τέρι Κούπερ μπαίνει από δεξιά στην αγγλική περιοχή. Η δυνατή του σέντρα θα πάει συστημένη στον Πελέ που πιάνει την καρφωτή κεφαλιά φωνάζοντας “γκολ” αφού είχε σημαδέψει τη γωνία που ήταν αδύνατον να προλάβει να βρεθεί ο Μπανκς.

Αδύνατον; “Ο κόσμος δεν με θυμάται για το Μουντιάλ που κέρδισα το 1966 αλλά γι’ αυτή την απόκρουση. Οποιον συναντάω στον δρόμο, θέλει να του πω μόνο για εκείνη την απόκρουση“, λέει σήμερα ο 76χρονος ψηλόλιγνος τύπος από το Σέφιλντ.

Και όπως βλέπετε και από την καρέ-καρέ ανάλυση δεν έχει άδικο!

 

 

Για την ιστορία η Βραζιλία νίκησε με 1-0 σε εκείνο τον αγώνα, με ένα γκολ του Ζαϊρζίνιο στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει στη συνέχεια μέχρι την κατάκτηση του Μουντιάλ. Όσον αφορά την Αγγλία, αποκλείστηκε στους “8” από την Γερμανία χάνοντας με 3-2 στην παράταση, αν και στο 49′ ήταν μπροστά με 0-2.

Απίστευτες αποκρούσεις

Με την ευκαιρία της 44ης επετείου της συγκλονιστικής απόκρουσης του Μπανκς, απολαύστε ένα βίντεο με 10 κορυφαίες στιγμές πορτιέρε! Φυσικά ο Άγγλος είναι στο Νο1:

Όσον αφορά τα δικά μας χωράφια, η τριπλή επέμβαση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στο Τορίνο κόντρα στην Γιουβέντους για τα προημιτελικά του Champions League το 1998, θεωρείται μία από τις κορυφαίες Έλληνα τερματοφύλακα.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected