Εθνικές Ομάδες - Ποδόσφαιρο

Εθνική Ελλάδας – Πατάμε το…κουμπί της απογείωσης σήμερα!

1d2c6906a610d3a5490653400dc20117_LΣτο «Μινεϊράο» χτυπάει η καρδιά των Ελλήνων όπου η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Κολομβία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014!

Τον τελευταίο μήνα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δουλεύει απερίσπαστο για έναν και μοναδικό στόχο. Να εμφανιστεί έτοιμο στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Κολομβία και να θέσει τις βάσεις για να φτάσει στη νίκη που θα την κάνει φαβορί για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τις τελευταίες ημέρες η αγωνία γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη ωστόσο, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Απόψε η Εθνική μας ομάδα καλείται να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο του «Μινεϊράο» με αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές της για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

Απέναντί της, θα βρει ένα από τα φαβορί για την πρωτιά, Κολομβία. Η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν δεν θα παίξει μόνη της, καθώς θα έχει στο πλευρό τους και χιλιάδες Κολομβιανούς που ήδη έχουν κατακλύσει το Μπέλο Οριζόντε.

Η «γαλανόλευκη» έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια όμως πως δεν… μασάει από τέτοια. Όπου και να παίζει θα κάνει το δικό της παιχνίδι και θα παίξει με τον δικό της τρόπο που της δίνει όλες αυτές τις επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν στην ευχάριστη θέση να δουλέψει απερίσπαστος από τραυματισμούς τις τελευταίες ημέρες και έτσι μπορεί να επιλέξει τους καλύτερους που έχει στο μυαλό του για το αρχικό σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ορέστης Καρνέζης με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Βασίλη Τοροσίδη, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Κώστα Μανωλά και Χοσέ Χολέμπας.

Στο κέντρο και τα αμυντικά χαφ θα είναι οι Γιάννης Μανιάτης και Κώστας Κατσουράνης με τον Παναγιώτη Κονέ να έχει έναν περισσότερο δημιουργικό ρόλο. Από εκεί και πέρα, στα άκρα της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Γιώργος Σαμαράς με το μοναδικό ερωτηματικό να αφορά την κορυφή της επίθεσης.

Για τη συγκεκριμένη θέση, προβάδισμα δείχνει να έχει ο Φάνης Γκέκας, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τον Κώστα Μήτρογλου εκεί.

Από την πλευρά της Κολομβίας, τα πράγματα είναι το ίδιο ξεκάθαρα. Εκτός είναι ο Φρέντι Γκουαρίν λόγω τιμωρίας, ωστόσο οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές παραμένουν αρκετά επικίνδυνοι.

Ο Οσπίνα θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους Αρμέρο, Σάντσες, Γιέπες και Ζουνίγκα να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ως αμυντικά χαφ θα χρησιμοποιηθούν οι Αγκιλάρ και Βαλντέζ, ενώ στα άκρα του κέντρου οι Κουαδράδο και Χάμες Ροντρίγκεζ. Στην επίθεση θα χρησιμοποιηθεί ο Γκουτιέρεζ αντί του Μαρτίνες με τον Μπακά να κλείνει την ενδεκάδα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ColombiaEllada

Παράδοση υπέρ των «καφετέρος»(photos)

Μόλις μία φορά έχει αναμετρηθεί η Εθνική μας ομάδα με την Κολομβία στο παρελθόν και αυτή ήταν λίγες ημέρες πριν οι δύο αντίπαλοι γράψουν το πρώτο μουντιαλικό κεφάλαιο της Ιστορίας τους.

Πιο συγκεκριμένα το φιλικό έγινε στις 5 Ιουνίου του 1994 στο Giants Stadium  του Νιού Τζέρσεϊ και το παρακολούθησαν 73.511 θεατές οπαδοί των δύο ομάδων στη συντριπτική τους πλειοψηφία και ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας αμφότερων για την παρθενική τους παρουσία στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στα γήπεδα των ΗΠΑ εκείνη τη χρονιά.

Οι Λατινοαμερικανοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 49’ με κεφαλιά του Ερνάν Γκαβίρια  έπειτα από εκτέλεση φάουλ του μεγάλου Κάρλος Βαλντεράμα ενώ τη νίκη τους σφράγισε ο  Φρέντι Ρινκόν (68′) μετά από προσπάθεια του Φαουστίνο Ασπρίγια.

Η εθνική Ελλάδας  του Αλκέτα Παναγούλιας αγωνίστηκε με τους : Ατματσίδη, Κολιτσιδάκη, Καλιτζάκη, Αποστολάκη, Μανωλά, Κωφίδη, Χαντζίδη (Σαραβάκο 52′), Μαραγκό (Αλεξανδρή 69′), Τσαλουχίδη (Μητρόπουλο 81′), Νιόπλια, Μαχλά (Δημητριάδη 52′)

Για τους νικητές το «παρών» έδωσαν  οι Κόρντομπα, Ορτίζ, Μεντόζα , Περέαμ Πέρεζ , Άλβαρεζ, Γκαβίρια, Λοζάνο (16’ Ρινκόν), Βαλντεράμα , Ντε Άβιλα και Αριστιζάμπαλ ενώ στο β’ μέρος μπήκαν αλλαγή οι Βαλένσια, Ασπρίγια, Σέρνα καθώς και ο Άντρες Εσκομπάρ που λίγες εβδομάδες αργότερα δολοφονήθηκε  από συμπατριώτη του φίλαθλο μετά την επιστροφή της Κολομβίας στα πάτρια εδάφη λόγω αποτυχίας των «καφετέρος» να κάνουν επιτυχημένη πορεία στο Παγκόσμιο των ΗΠΑ.

δείτε εδώ φωτογραφίες

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected