Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – ΑΣ Ειρηνούπολης 2-1

DSCN9378Η χρονιά για τις δύο ομάδες αλλά και για το Imathia Sports News (πρώτη κάλυψη φέτος για αγώνα της νέας σεζόν) άνοιξε σήμερα, με τους Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων και ΑΣ Ειρηνούπολης να παρουσιάζουν τα πρώτα ενδεικτικά στοιχεία της προετοιμασίας τους αλλά και τις πρώτες εντυπώσεις για την καλοκαιρινή περίοδο. Σαφέστερα πιο έτοιμοι και με περισσότερα τρεξίματα οι γηπεδούχοι, οι οποίοι σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάθεση που επέδειξαν μπροστά στο κοινό τους (80-90 θεατές βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Τρικάλων) φανέρωσαν πως φέτος θα παρουσιαστούν ανάλογοι (ίσως και πιο δυνατοί) από το περσινό πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Γιώργου Τυριακίδη, έξι μέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας, παρουσιάστηκαν αρκετά “σφιγμένοι” και σίγουρα η επίπονη προετοιμασία επηρέασε σημαντικά τους νεοφώτιστους. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, μιλώντας στην κάμερα του Imathia Sports News μετά τον αγώνα, επεσήμανε τα θετικά στοιχεία που εντόπισε σήμερα ενώ τόνισε για ακόμη μία φορά πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις.

Ο Γιώργος Ντάμτσιος για τους γηπεδούχους, είδε τους παίκτες του να βγάζουν στο γήπεδο αυτά τα στοιχεία που δουλεύονται καθημερινά στις προπονήσεις και ειδικά από συγκεκριμένους παίκτες, ήταν αρκετά ικανοποιημένος όσον αφορά την ετοιμότητα τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα ειδικά από τη στιγμή που αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Για τους γηπεδούχους απουσίαζαν οι Άρης Μηνούδης και Γιώργος Παντριάς, ενώ για την ομάδα της Ειρηνούπολης εκτός αποστολής ήταν ο Κώστας Τενεκετζή και ο ελαφρά τραυματίας Παναγιώτης Καλφούντζος. Ο Γιώργος Τυριακίδης χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον Γεωργιανής καταγωγής Νικολάι Νικουράντζε, τον οποίο αντικατέστησε στο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος τους Κυριάκο Κυριακού (Κύπριος) και Αντώνη Κουκουράκη (από Βέροια Κ20) που είναι υποψήφιοι για ένταξη στην ομάδα.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία από τη σημερινή αναμέτρηση (είναι άλλωστε άτοπο να αναφερθούμε σε τακτική ανάλυση τόσο νωρίς) είναι τα εξής :

1. Η ομοιογένεια της ομάδας των Τρικάλων : Η παρουσία των ίδιων (ως επί τω πλείστον) παικτών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αλλά και οι συγκεκριμένες προσθήκες σε θέσεις που είχε ανάγκη η ομάδα, φανερώνει πως ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων δημιουργεί ένα σύνολο ικανό να πρωταγωνιστήσει. Εντυπωσιακό το passing game (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) αλλά και η ποιότητα των νεαρών παικτών που έχει η ομάδα στο ρόστερ.

2. Δουλειά, δουλειά, δουλειά : Ξεκάθαρα αυτό που χρειάζεται η “πλούσια” σε έμψυχο υλικό ομάδα της Ειρηνούπολης. Σύμφωνα βέβαια και με τον προπονητή Γιώργο Τυριακίδη χρειάζονται προσθήκες, ωστόσο αν οι παίκτες δουλέψουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και “βρεθούν” μεταξύ τους, η ποιότητα είναι δεδομένη και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για το που είναι ικανοί να φτάσουν…

Φάσεις και γκολ 

5′ Εκτέλεση φάουλ του Σαμψωνίδη από δεξιά, ο Πέτγαζλης πιάνει την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μουσκεφτάρα.

21′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Δημήτρη Σούρλα από δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Σερμπίνη στο ύψος του πέναλτι και ο ανενόχλητος Παπαδόπουλος στο δεύτερο δοκάρι κάνει με κεφαλιά το 1-0.

23′ ΓΚΟΛ! Λάθος του Κορυτσαίου από την άμυνα, ο Δημήτρης Σούρλας βγαίνει στο ένας εναντίον ενός και κερδίζει το πέναλτι από τον αντίπαλο του. Εκτελεστής ο Βασίλης Παπαδόπουλος, δεύτερο προσωπικό τέρμα για τον ίδιο (2-0)

41′ Εκτέλεση κόρνερ του Σαμψωνίδη από δεξιά, ο Κορυτσαίος κάνει την κεφαλιά μόλις άουτ.

72′ Αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, ο Ντάμτσιος πασάρει στον Καραούσογλου αριστερά, προλαβαίνει την τελευταία στιγμή ο Κυριάκου και απομακρύνει

74′ Σέντρα του Καραούσογλου από δεξιά, ο Σεϊτανίδης με τα ακροδάκτυλα προλαβαίνει τον Ελευθεριάδη που ετοιμαζόταν να πλασάρει.

80′ Λάθος πάσα του Χρήστου Μηνούδη από το ύψος της περιοχής, ο Κουκουράκης “ζυγίζει” το σουτ και με το αριστερό μειώνει το σκορ (2-1)

82′ Ατομική ενέργεια του Ντάμτσιου από δεξιά, σουτ με το δεξί η μπάλα παράλληλα από το τέρμα και άουτ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαργαρίτης, με βοηθούς τους κ.κ. Μοσχόπουλο και Σωτηριάδη.

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Καρβούνης, Ελευθεριάδης, Ακρίβος, Αθανασιάδης Η., Σαλτουρίδης, Σερμπίνης, Αθανασιάδης Σ., Χαλβατζής, Παπαδόπουλος, Σούρλας Δ.

Αγωνίστηκαν και οι : Ντάμτσιος, Μηνούδης Χ., Καραούσογλου, Σαράτσι, Σούρλας Σ., Γιάντσης, Βελικούδης, Παλιούρας, Τερζίδης, Δεμπρόπουλος, Σλάμι, Κυτούδης, Ταρπατζής, Ευαγγελόπουλος

ΑΣ Ειρηνούπολης : Ιωακειμίδης, Μανδάλης, Φασίδης, Βαλδήρ, Κορυτσαίος, Τζεϊρανίδης, Παντζαρτζίδης Ν., Λαμπριανίδης, Πέτγαζλης, Σαμψωνίδης, Νικουράτζε.

Αγωνίστηκαν και οι : Σεϊτανίδης, Καρυπίδης, Κυριακού, Σπυρίδης, Κουκουράκης, Συμεωνίδης, Παντζαρτζίδης Β., Σκαρλάτος, Λούρης

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected