Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League – To pre game των ελληνικών “μαχών”

Ημέρα…αποδείξεων για τις ελληνικές ομάδες στο Europa League, καθώς Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ρίχνονται απόψε στη μάχη των play off για την πρόκριση στους ομίλους της διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA. Αναλυτικά το pre game των τριών αναμετρήσεων :

Αστέρας Τρίπολης – Μακάμπι Τελ Αβίβ

fd820ff22c9015ec7f0cf5d8279a817e_L

Στη μάχη για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ρίχνεται ο Αστέρας Τρίπολης, που υποδέχεται στις 21:15 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Οι Αρκάδες, έχοντας ήδη αποκλείσει τις Ροβανιέμι και Μάιντς, βρίσκονται μπροστά στην πιο μεγάλη πρόκληση της ιστορίας τους. Να περάσουν στους ομίλους του Europa League και με την μέχρι τώρα πορεία τους, έχουν αποδείξει ότι μπορούν. Η σύντομη ευρωπαϊκή ιστορία του Αστέρα δεν του επιτρέπει να υποτιμήσει καμία ομάδα και ειδικά μια με τη βαρύτητα της Μακάμπι. Όμως με σαφές αγωνιστικό πλάνο, οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη θα επιχειρήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους και να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να αισιοδοξούν ενόψει της ρεβάνς σε μια εβδομάδα στη Λάρνακα.

Ο Βεργέτης δεν πρόκειται να κάνει πολλές αλλαγές στα πλάνα του, σε σχέση με τα ματς κόντρα στη Μάιντς. Η μόνη διαφορά είναι πως αυτή τη φορά θα μπορεί να παίξει με κανονικό επιθετικό, καθώς ο Μπαράλες είναι διαθέσιμος. Πάντως, δεν αποκλείεται μεσοεπιθετικά να κάνει κάποια έκπληξη, κυρίως για να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θέλει να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συνέχεια, μετά τον αποκλεισμό της από τα προκριματικά του Champions League. Οι Ισραηλινοί έχουν δώσει κάποια παιχνίδια ακόμη για το Λιγκ Καπ, αλλά δεν βρίσκονται ακόμη στην κατάσταση που θα ήθελαν. Ο Όσκαρ Γκαρσία δεν μπορεί να υπολογίζει τον Μπαράκ Μπαντάς, λόγω τιμωρίας από τα παιχνίδια με τη Μάριμπορ.

Παναθηναϊκός – Μίντιλαντ

56e79b0ce38edfe08c62f4eb96a23365_L

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη γεμάτη Λεωφόρο (21.00, Onsports, OTE TV) τη Μίντιλαντ και θέλει μία νίκη με καθαρό σκορ για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Η ώρα για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της δεύτερης κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έφτασε και η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μετά τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ Λιέγης δεν έχει πλέον το περιθώριο λάθους, που θα την αφήσει για δεύτερη διαδοχική σεζόν εκτός Ευρώπης.

Οι «πράσινοι» πρέπει να αφήσουν πίσω τους τη χαμένη ευκαιρία με τους Βέλγους και να κοιτάξουν μπροστά. Δεδομένα είναι πιο ποιοτική ομάδα από τους Δανούς κι εφόσον είναι προσεκτικοί θα εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν ενόψει της ρεβάνς στη χώρα της Σκανδιναβίας σε μία εβδομάδα (28/8).

Η Μίντιλαντ πάντως είναι μία ομάδα που αρέσκεται να παίζει με αντεπιθέσεις κάτι που την καθιστά πιο επικίνδυνη μακριά από την έδρα της, αλλά αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν στο «τριφύλλι» και το ξεκαθάρισε και ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του πρώτου ματς.

Με δύο απουσίες

Χωρίς τον Γιώργο Κουτρουμπή και τον Βίκτωρα Κλωναρίδη θα παραταχτεί ο Παναθηναϊκός στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Αμφότεροι δεν ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα προπόνησης την Τετάρτη (20/8) και τέθηκαν νοκ-άουτ για τον πρώτο κρίσιμο αγώνα. Στον αντίποδα ο Γιάννης Αναστασίου υπολογίζει σε όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του και στον Ουασίμ Μπούι ο οποίος είναι πολύ πιθανό να ντεμπουτάρει σε επίσημο ματς με το «τριφύλλι».

Η 20μελής αποστολή: 

Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Χουχούμης, Μπούρμπος, Ζέκα, Λαγός, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Δώνης, Ρισβάνης, Καρέλης, Πέτριτς, Μπεργκ, Μπούι και Ντίνας.

Αισιοδοξία και πίστη

Με την ψυχολογία στα ύψη καθώς προηγούνται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της χώρας τους μετά από πέντε παιχνίδια έχουν έρθει στην Ελλάδα οι Δανοί. Ο προπονητής της Μίντιλαντ Γκλεν Ρίντερσχολμ τόνισε ότι η ομάδα του δεν φοβάται και θέλει να κοιτάξει στα μάτια τους Κυπελλούχους Ελλάδος.

Αναλυτικά η αποστολή:

Χάιντσε, Σπαρβ, Λάρσεν, Πόουλσεν, Ράσμουσεν, Γιάνσεν, Χάουγκααρντ, Λαουρίντσεν, Σβιατσένκο, Λάρσεν, Ντίκο, Μπάνγκααρντ, Σίστο, Ρέμερ, Ονουάτσου, Μέλερ, Χασάν, Οζοτσούκβουμ, Ιγκμπούν.

Ζίμπρου – ΠΑΟΚ

e0170676191d7910885970aa8d5b790d_L

Θετικό αποτέλεσμα αναζητά στο Κισινάου της Μολδαβίας η ομάδα του Αναστασιάδη ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα για τα play off του Europa League

Μακριά από τη Θεσσαλονίκη καλείται να ξεκινήσει τη νέα σεζόν ο ΠΑΟΚ που δίνει το πρώτο του επίσημο ματς απέναντι στη Ζίμπρου στο Κισινάου της Μολδαβίας για τα play off του Europa League την Πέμπτη (21/8) στις 21.05 (OTE Sport 3/Onsports). Οι Θεσσαλονικείς, μπορεί ο Αναστασιάδης να τονίζει πως δεν είναι φαβορί, αλλά ακόμη και με τις απουσίες των Τζαβέλλα και Βίτορ μπορούν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα και να κάνουν το πρώτο βήμα για την είσοδο στους ομίλους καθώς η ρεβάνς είναι στην Τούμπα που ως είθισται τους δίνει άλλη δυναμική.

Το ευχάριστο λοιπόν για τον έμπειρο τεχνικό του ΠΑΟΚ είναι πως δεν προέκυψε κάτι απρόοπτο από την τελευταία προπόνηση στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το ματς και μπορεί απρόσκοπτα να καταστρώσει τα πλάνα του αναφορικά με τον τομέα της τακτικής. Έτσι, όλα δείχνουν πως, βάσει των όσων έχουν φανεί ως τώρα, θα επιλεγεί το 4-3-3 με τον Γλύκο κάτω από τα γκολπόστ.

Στην τετράδα της άμυνας πιθανότατα θα παραταχθούν οι Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσικάς και Ρατς, ενώ στο χώρο του κέντρου ο Μαντούρο θα βρίσκεται στον άξονα έχοντας μπροστά του τους Κάτσε και Τζιόλη. Τέλος, σχετικά με την γραμμή «κρούσης», ο Αθανασιάδης αναμένεται να πάρει θέση στην κορυφή πλαισιωμένος με τους Μακ κι έναν εκ των Σαλπιγγίδη, Περέιρα.

*με στοιχεία από το onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected