Super League 1

Super League – Το pre game των σημερινών αγώνων

4eade70dc2a0f12127d2bf7716097bbf_L

Πέντε οι σημερινές αναμετρήσεις που ολοκληρώνουν την πρώτη αγωνιστική στη Super League. Όλα τα παιχνίδια διεξάγονται την ίδια ώρα, εκτός του ματς στο ΟΑΚΑ που είναι βραδινό. Αναλυτικά :

Ατρόμητος – Πλατανιάς (19.15 Novasports 3)

Έχοντας από μια απουσία, Περιστεριώτες και Κρητικοί τίθενται αντιμέτωποι με στόχο το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Στο γήπεδο του Περιστερίου ανοίγει η αυλαία της νέας σεζόν της Super League για Ατρόμητο και Πλατανιά. Οι δυο ομάδες έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο (24/8) ματς, η σέντρα του οποίου έχει οριστεί για τις 19.15, έχοντας από μια απουσία.

Εκτός ο Κιβρακίδης

Να αφήσει πίσω του την ήττα από τη Σαράγεβο και τον αποκλεισμό από το Europa League θέλει ο Ατρόμητος έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νικηφόρα πρεμιέρα απέναντι στον Πλατανιά στο Περιστέρι. Ο Γιώργος Παράσχος ανακοίνωσε την 19μελη αποστολή για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την οποία λείπει μόνο ο Κυριάκος Κιβρακίδης με την απουσία του να μην επηρεάζει ιδιαίτερα τα πλάνα του έμπειρου τεχνικού. Αναλυτικά η αποστολή: Τσέναμο, Γκορμπούνοφ, Μπάλλας, Δημούτσος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Κούρος, Γεωργίου, Ναπολεόνι, Καραμάνος, Παπάζογλου, Μπρίτο, Φάμπιο, Τάτος, Γκαρσία και Θεολόγου.

Χωρίς Τζίλβαν στο Περιστέρι

Μόνο στις υπηρεσίες του Τζίλβαν Γκόμεζ δεν μπορεί να υπολογίζει ο Γιάννης Χριστόπουλος για την αναμέτρηση της πρεμιέρας απέναντι στον Ατρόμητο. Να μπει με θετικό τρόπο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Ελλάδας θέλει ο Πλατανιάς που έχει δύσκολο έργο καθώς φιλοξενείται από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Η προσπάθεια των παικτών του Γιάννη Χριστόπουλου, θα γίνει χωρίς τη βοήθεια του νεοαποκτηθέντα, Τζίλβαν Γκόμεζ ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος. Η αποστολή της ομάδας που βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου (23/8) στην Αθήνα αποτελείται από τους εξής 20 παίκτες: Αγκιλέρα, Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης, Δημήτρης, Ζαραδούκας, Ζουμπουλάκης, Ιτούα, Κοκκαλάς, Μαχαμάτ, Μενδρινός, Μπανανά, Μπεριάν, Ναζλίδης, Νέπλιακ, Ολιμπά, Περιστερίδης, Τέτε, Τόρες, Τσουράκης και Τσοντάκης.

Βέροια – SKODA Ξάνθη (19.15 Novasports 7)

c8a5897fc8d1b22764af38943d2933df_L

Με στόχο να αποφύγουν τις «περιπέτειες» της περιόδου 2014-15 η «βασίλισσα του Βορρά» και οι Ακρίτες ξεκινούν στην Ημαθία τον φετινό «μαραθώνιο».

Να ξεκινήσουν με νίκη τη νέα σεζόν στη Super League θέλουν Βέροια και Ξάνθη έχοντας κατά νου φυσικά την αποφυγή των περσινών περιπετειών αναφορικά με την παραμονή στη «μεγάλη» κατηγορία. Η «βασίλισσα του Βορρά» λοιπόν υποδέχεται τους Ακρίτες στην Ημαθία, με τους Γκρανέρο και Τσιώλη να επιζητούν το ιδανικό ξεκίνημα στο επίσημο ντεμπούτο τους στους δυο πάγκους.

Έτοιμη για την πρεμιέρα

Η Βέροια ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την πρεμιέρα της Super League απέναντι στην Ξάνθη στην Ημαθία, με προπόνηση που διεξήχθη το Σάββατο (23/8) το απόγευμα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της προπόνησης τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα σεζόν και στη συνέχεια ο Γκρανέρο με τους παίκτες του… έπιασαν δουλειά.

Ο Ισπανός τεχνικός μετά το τέλος του προγράμματος ανακοίνωσε την αποστολή για το κυριακάτικο (24/8) ματς στην οποία συμπεριλήφθηκαν οι εξής ποδοσφαιριστές: Καντιμοίρης, Τόρες, Καταλά, Καλί, Τσιάμης, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Αραγονές, Βεργώνης, Μπαρντέρα, Παυλίδης, Καρντόσο, Μοχάμεντ, Καλτσάς, Γεωργιάδης, Χάσελμπάϊνκ, Μάνος, Κάμπορα.

Με 20 παίκτες στην Ημαθία

Έτοιμη για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς στη Βέροια είναι η Ξάνθη, που το πρωί του Σαββάτου (23/8) ολοκλήρωσε την προετοιμασία της. Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε 20 παίκτες για την αποστολή, ελπίζοντας να ξεκινήσει με το δεξί της υποχρεώσεις του στον πάγκο της ακριτικής ομάδας.

Στην αποστολή της Ξάνθης συμμετέχουν οι: Κυριακίδης, Ζαρόπουλος, Ουάλας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γούτας, Φλίσκας, Ομπόντο, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Ράνος, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Μπαρέττας, Σόλτάνι και Ρενάν.

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (19.15 Novasports 4)

2f8ee86d897cfdb2df64cce21099673e_L

Σχεδόν πλήρης θα παραταχθεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου», ενώ οι Αρκάδες με απουσίες στη μεταξύ τους αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» για την πρώτη αγωνιστική της Super League.

Με μόνο μια απουσία καλείται ο Γιάννης Πετράκης να παρατάξει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, όπου ο Στάικος Βεργέτης θα στερηθεί τις υπηρεσίες αρκετών παικτών του. Οι Ηπειρώτες θέλουν τη νίκη για καλό ξεκίνημα σε μια σεζόν που προβλέπεται δύσκολη, λόγω και του περιορισμού στις μεταγραφές, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Αστέρας βρίσκεται ένα βήμα πριν τους ομίλους του Europa League και στοχεύει για ακόμη μια χρονιά την πρώτη πεντάδα.

Μόνο ο Μπέριος εκτός

Μετά την επίσημη παρουσίαση της φανέλας και των μεταγραφικών αποκτημάτων του ΠΑΣ Γιάννινα, ακολούθησε η τελευταία προπόνηση των Ηπειρωτών πριν το εντός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για την πρώτη αγωνιστική της Super League. Όπως αναμενόταν, ο Τσουκαλάς συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή από τον Γιάννη Πετράκη, ενώ αντιθέτως ο Μπέριος έμεινε εκτός.

Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» του έμπειρου τεχνικού για την κυριακάτικη αναμέτρηση (24/8) στους Ζωσιμάδες είναι οι εξής: Βελλίδης, Σωτηρίου, Μιχαήλ, Στρούνα, Κοροβέσης, Λίλα, Χαρίσης, Μανιάς, Σαπαλίδης, Αυγενικού, Τσάβες, Ακόστα, Κρητικός, Tζιμόπουλος, Σκόνδρας, Ντάσιος, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Γιάκος.

Αρκετές οι απουσίες

Ο Στάικος Βεργέτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο από πέρυσι Σανκαρέ, αλλά και τον Ντε Μπλάσις, τον οποίο άφησε εκτός αποστολής για να τον ξεκουράσει, ενόψει και του κρίσιμου αγώνα την άλλη Πέμπτη με την Μακάμπι στην Κύπρο. Εκτός πλάνων έμεινε και ο ανέτοιμος Κοσίτσκι.

Στην αποστολή των Αρκάδων, που αναχώρησε για τα Ιωάννινα το πρωί του Σαββάτου, συμμετέχουν οι: Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κιτόκο, Κυριακόπουλος, Παπαχρήστος, Παντελιάδης, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Τσοκάνης, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τιε Μπι, Ουσέρο, Μάσα, Μπαράλες, Νίκο Φερνάντεθ, Ρόλε, Πάρα και Μπακασέτας.

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ Καλλονής (19.15 Novasports 2)

7dfa6233001ce3f129a5800601df1ad3_L

Στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα ο «Δικέφαλος» υποδέχεται τους Λέσβιους – Τελευταία στιγμή ανακοινώνει αποστολή ο Αναστασιάδης, πέντε οι απουσίες για Ματζουράκη.

«Κουβαλώντας» την ποινή από την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ κάνει πρεμιέρα στη Super League απέναντι στην Καλλονή στην Τούμπα χωρίς τη συμπαράσταση του κόσμου του. Οι πόρτες του γηπέδου του «Δικεφάλου» θα παραμείνουν κλειστές με τις δυο ομάδες να έχουν να αντιμετωπίσουν και την συνήθη «κρύα» ατμόσφαιρα ενός ματς κεκλεισμένων των θυρών. Οι Θεσσαλονικείς μετά την ήττα στο Κισινάου στο πρώτο επίσημο ματς, θέλουν τη νίκη στο πρωτάθλημα ώστε να ανέβουν ψυχολογικά κι ενόψει της ρεβάνς με τη Ζίμπρου, ενώ οι Λέσβιοι ταξίδεψαν στη συμπρωτεύουσα έχοντας την απουσία πέντε παικτών του.

Τρεις απουσίες, μέσα ο Κίτσιου

Την προετοιμασία του για την αφετηρία του πρωταθλήματος της Super League ολοκλήρωσε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ που ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Καλλονή στην πρεμιέρα την Κυριακή (24/8). Η προπόνηση του Σαββάτου (23/8), την οποία παρακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης και ο Ζήσης Βρύζας, επικεντρώθηκε στην τακτική με τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» να παίζουν δίτερμα και τον Αναστασιάδη να σταματά το παιχνίδι για να τους δίνει οδηγίες για το πώς θέλει να κινούνται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν βασικοί κόντρα στη Ζίμπρου ακολούθησαν πιο χαλαρό πρόγραμμα  αποφόρτισης. Επίσης, ο Κίτσιου δεν αισθανόταν ενοχλήσεις στο δεξί δικέφαλο, γυμνάστηκε κανονικά και είναι στη διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα της Κυριακής (24/8). Αντιθέτως για την αναμέτρηση με την Καλλονή δεν υπολογίζεται ο Αθανασιάδης καθώς εκκρεμεί μία αγωνιστική τιμωρίας από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ενώ εκτός είναι κι οι τραυματίες Γκολάσα, Κιόσε. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έχουν δώσει ραντεβού στις 10.30 το πρωί στην Τούμπα οπότε και θα τους ανακοινωθεί από τον Αναστασιάδη ποιοι θα είναι στην αποστολή για την πρεμιέρα της SuperLeague.

«Λαβωμένη» στην Τούμπα

Ο Γιάννης Ματζουράκης μετά το τέλος του προγράμματος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας μας η οποία αποτελείται από 19 ποδοσφαιριστές. Σε αυτή δε συμπεριελήφθησαν οι τιμωρημένοι από την περασμένη αγωνιστική σεζόν Χουάνμα και Μίνγκας καθώς και οι Ναβάρο, Πιπίνης και Στεφάνοβιτς που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Στην αποστολή συμμετέχουν οι: Κύπρου, Χογκ, Καλτσάς, Γιορέντε, Μανούσος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Βλαστέλλης, Αγρίτης, Λεοζίνιο, Μπαρέρα, Άλεξιτς, Κειτά, Καμαρά, Αντέτζο, Γιουκαρής, Γιώργου και Μπουρούς.

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός (21:30, Novasports 1)

2f4008f09bd391d88e6f8e4c4ac48fc8_L

Ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με τις δυο ομάδες να θέλουν νικηφόρο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ώρα για δράση έφτασε, σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, για Λεβαδειακό και Παναθηναϊκό. Οι Βοιωτοί δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια για να χρησιμοποιήσουν το Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς κι έτσι ορίστηκε ως έδρα τους το ΟΑΚΑ. Αυτό φυσικά και ήταν θετικό για τον Παναθηναϊκό, αφού δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει η αποστολή εκτός Αθήνας, ενώ παράλληλα θα έχει και τη συμπαράσταση των οπαδών του. Οι «πράσινοι» έχουν πάρει 12500 εισιτήρια, ενώ δεδομένα θα είναι και περισσότεροι οπαδοί του «τριφυλλιού» στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, Σάββας Παντελίδης και Γιάννης Αναστασίου, έχουν ήδη καταστρώσει τα πλάνα τους για το ματς της πρεμιέρας. Ο τεχνικός του Λεβαδειακού στις δηλώσεις του υποστήριξε πως η ομάδα του είναι το αουτσάιντερ, θα προσπαθήσει ωστόσο να… αγχώσει τον Παναθηναϊκό. Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» πάνε στο ματς του ΟΑΚΑ με υψηλό ηθικό, αλλά και απουσίες, με τον Αναστασίου να έχει ζητήσει σοβαρότητα από τους παίκτες του έτσι ώστε να έρθει η νίκη στο πρώτο φετινό ματς για το πρωτάθλημα.

Εκτός ο Μάντζιος και Γεωργίου

Δυο απουσίες μετράει ο Λεβαδειακός ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι Βοιωτοί μετά το πρόβλημα που προέκυψε με το γήπεδο της Λιβαδειάς θα υποδεχτούν τους «πράσινους» ως τυπικά γηπεδούχοι στο «Σπύρος Λούης», με την προετοιμασία τους να ολοκληρώνεται το Σάββατο (23/8) μια ημέρα πριν τον αγώνα.

Ο Σάββας Παντελίδης λοιπόν δεν θα έχει στη διάθεσή του, όπως ήταν ήδη γνωστό, τους Μάντζιο και Γεωργιάδη οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν. Αντιθέτως, κανονικά θα δώσουν το «παρών» οι Πίντερ και Γουόρντεν.

Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» του έμπειρού τεχνικού για το κυριακάτικο (24/8) ματς είναι οι εξής: Στρατηλάτης, Πρζιρόφσκι, Νικολακάκης, Τόμας, Πίντερ, Σκέμπης, Κώτσιος, Πρόγιτς, Μάγκας, Βούκσεβιτς, Μαχαίρας, Γκόμεζ, Κονέ, Ζίτο, Μιλοσάβλιεφ, Ορτέγκα, Γουάορντεν και Γιακουμάκης.

Χωρίς τρεις ΟΑΚΑ

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γιώργου Κουτρουμπή, του Βίκτωρα Κλωναρίδη και του Τάσου Λαγού, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Οι δυο πρώτοι δεν είναι 100% έτοιμοι και δεν αγωνίστηκαν ούτε κόντρα στη Μίντιλαντ την Πέμπτη (21/08), ενώ ο Λαγός τραυματίστηκε κόντρα στους Δανούς κι έτσι χάνει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (24/08, 21:30) με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Άλλα προβλήματα για τον τεχνικό των «πράσινων» δεν υπάρχουν, καθώς οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του προπονήθηκαν κανονικά το Σάββατο (23/08). Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε η αποστολή για τον αγώνα με τους Βοιωτούς που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου βρίσκονται οι: Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Μπούρμπος, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Ζέκα, Πράνιτς, Μέντες, Ντίνας, Δώνης, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Πέτριτς, Καρέλης και Μπούι.

*με στοιχεία από το onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected