Κατηγορίες
Super League 1

SKODA Ξάνθη – Κέρκυρα (0-0) Βασιλακάκης VS Μαραγκός σημειώσατε…Χ!

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÎÁÍÈÇ - ÊÅÑÊÕÑÁ / SUPERLEAGUE / XANTHI - KERKIRAΠολύ καλή εμφάνιση από την Κέρκυρα στο εκτός παιχνίδι με την Ξάνθη και το τελικό αποτέλεσμα (0-0) δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια (52’ Ρόχας, 81’ Κοντός), πολλές καλές ευκαιρίες, ενώ τους ακυρώθηκε λανθασμένα τέρμα στο 22’, όταν ο Χαβίτο υποδείχθηκε σε θέση off-side, ενώ είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από μπαλιά του Καϊκούτ. 

Κατώτερη του αναμενόμενου η ακριτική ομάδα και ο Σάκης Τσιώλης ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 66ο λεπτό. Ωστόσο, παραλίγο να κλέψει το ματς στο φινάλε, έχοντας πολύ καλές ευκαιρίες με τον Σολτάνι και τον Καπετάνο. 

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του πρωταθλήματος 

Το ματς

Η Ξάνθη είχε ξεκινήσει με ανεπιτυχώς τη χρονιά, καθώς έχασε με 3-2 στη Βέροια και παρότι είναι ακόμη αρχή, θεωρητικά «διψούσε» περισσότερο για τη νίκη και αυτό φάνηκε και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην αναμέτρηση με περισσότερη διάθεση από τον αντίπαλο τους για να απειλήσουν. Το κατάφεραν με τον Ολιβέιρα στο 5’ και τον Ράνο στο 13ο λεπτό.

Πάντως, μέχρι εκείνη τη στιγμή το ματς δεν είχε καλό ρυθμό. Η Κέρκυρα μετά το μέτριο πρώτο τέταρτο ανέβασε ταχύτητα και στο 16’ μάλιστα, στην πρώτη της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ έγινε πολύ απειλητική, με τον Χαβίτο να ξεδιπλώνει αυτή την επίθεση, αλλά τον Μπέρτο να σώζει την τελευταία στιγμή. Η Ξάνθη προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να δώσει την απάντηση, αλλά δυσκολευόταν πολύ να φτάσει στην περιοχή της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου.

Η Κέρκυρα γινόταν όλο και καλύτερη όσο κυλούσε ο χρόνος και ουσιαστικά το εκμεταλλεύτηκε στο 22’ όταν ο Χαβίτο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα ο Ισπανός σε θέση off-side. Στο 36’ ήρθε και άλλη μεγάλη ευκαιρία για τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, με τον Καϊκούτ να αστοχεί από πολύ καλή θέση. Στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερη του αναμενομένη η Κέρκυρα και έλεγχε το ματς από το 15’ και μετά. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ο Σάκης Τσιώλης έκανε δύο αλλαγές πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό και ήταν σίγουρα πιο… χορταστικό από το πρώτο. Η Ξάνθη μπήκε δυνατά και με διάθεση να σκοράρει πολύ νωρίς, αλλά αυτό δεν έφτανε και η Κέρκυρα είχε δοκάρι με τον Ρόχας στο 52ο λεπτό και έφτασε κοντά στο 0-1 και στο 61’ με τον Κοντό. Η Ξάνθη βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει και παραλίγο να ανοίξει το σκορ στο 63’, με τη συμβολή ενός αντιπάλου, του Κανακούδη που έκανε παρακινδυνευμένο γύρισμα προς τα πίσω με το στήθος, αλλά ο Σέτκους «μπάλωσε» το λάθος του. Στο φινάλε και τα τρία αποτελέσματα ήταν… μέσα, με την Ξάνθη να ανεβάζει την απόδοση της και τους Σολτάνι, Καπετάνο να έχουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες.

Συνθέσεις

SKODA Ξάνθη (Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Λισγάρας, Μπέρτος, Ομποντό (Βασιλακάκης 66′), Παπαστεριανός (Φλίσκας 46′), Ρενάν, Λουσέρο, Σολτάνι, Ράνος (Καπετάνος 46′).

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σεκτούς, Κανακούδης, Βενέτης, Μαραγκός, Ναγιάρ, Μπόρχα (Κόντος 58′), Καρντόσο, Χαβίτο, Ρόχας (Ντιμιτρόφσκι 90′), Γκόμες, Καϊκούτ (Μαρκόφσκι 81′).

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected