Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

FIFA – Ετοιμάζει τεράστια καινοτομία στο ποδόσφαιρο!

Untitled+1Το σύστημα “Goal-line technology”, αλλά και το “vanishing spray”, ήταν μόνο η αρχή όπως όλα δείχνουν. Ο Ζεπ Μπλάτερ δεν σκέφτεται να σταματήσει εκεί, αλλά θα κάνει κι άλλες αλλαγές στη μορφή του ποδοσφαίρου, όπως το γνωρίζαμε μέχρι πρότινος.

Στη διεθνή συνδιάσκεψη Soccerex μίλησε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της FIFA, ο οποίος αφού είπε για άλλη μία φορά πως θα διεκδικήσει για πέμπτη φορά την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στο ποδόσφαιρο και μία σκέψη που έχει. Ο Μπλάτερ αποκάλυψε πως σκέφτεται να βάλει στο ποδόσφαιρο το σύστημα που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στο τένις, γνωστό και ως Hawk-Eye.

Τι ακριβώς θα γίνεται δηλαδή; Κάθε προπονητής θα έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει μία ή δύο αποφάσεις του διαιτητή σε κάθε ημίχρονο. Σε περίπτωση, για παράδειγμα, που ο “άρχων της αναμέτρησης” δώσει ένα πέναλτι ή ακυρώσει κάποιο γκολ, τόσο ο ίδιος όσο και ο προπονητής θα μπορούν να δουν σε replay μέσω γιγαντοοθόνης την απόφαση που πάρθηκε.

Είναι αρκετά πιθανό για πρώτη φορά να δοκιμαστεί αυτή η σκέψη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 της Νέας Ζηλανδίας. Εκεί θα φανεί και αν μπορεί να λειτουργήσει, αλλά είναι γεγονός πως σε περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή κάτι αντίστοιχο του Hawk-Eye, τότε αυτομάτως αλλάζει και η μορφή του ποδοσφαίρου.

Από τη μία τα λάθη σαφώς θα περιοριστούν, αλλά από την άλλη η τεχνολογία κυριεύει τον βασιλιά των σπορ. Σκεφτείτε, μάλιστα, ότι και μία φορά σε κάθε ημίχρονο να μπορεί ένας προπονητής να αμφισβητήσει ένα σφύριγμα του διαιτητή, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν έως και τέσσερις διακοπές σε έναν αγώνα.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected