Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Πύρασος – Λευκάδια 2-0

DSCN0978

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι παρακολουθήσαμε σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο του Αγχίαλου Μαγνησίας. Πύρασος και Λευκάδια τέθηκαν αντιμέτωπες στο πρώτο ματς της φετινής σεζόν για τον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής και απέδειξαν πως θα αποτελέσουν δύο πολύ υπολογίσιμες ομάδες στο συγκεκριμένο γκρουπ.

Το Imathia Sports News βρέθηκε σήμερα στη Μαγνησία και κατέγραψε όλο το ρεπορτάζ από την αναμέτρηση, τα παραλειπόμενα αλλά και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε, όπως θα δείτε και στο φωτορεπορτάζ που εξασφαλίσαμε, η τοποθεσία του μικρού σε διαστάσεις γηπέδου της Αγχιάλου, που βρίσκεται λίγα μέτρα μόλις από την παραλία της περιοχής αλλά και από μία ταβέρνα που την ώρα του αγώνα ήταν γεμάτη από κόσμο, οι οποίοι είχαν εξαιρετική θέα για τον αγώνα! Μάλιστα, υπήρχε και ο κίνδυνος να βρεθεί μπάλα και στο…πιάτο τους καθώς τα πλέγματα πίσω από το τέρμα είχαν ένα τεράστιο άνοιγμα!

Πολύ φιλόξενοι από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι του Πύρασου, που μας επέτρεψαν να κάνουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας, ενώ μας τόνισαν σε κάθε περίπτωση (το διαπιστώσαμε και εμείς) πως κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να λειτουργήσουν τον σύλλογο, που αποτελεί καμάρι της περιοχής. Ειδικότερα δε για το αγωνιστικό τμήμα, ο προπονητής της ομάδας Νίκος Χατζηκυριακίδης είναι φανερό πως έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και με μεράκι και ζήλο, σε συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές, προετοιμάστηκαν για τη φετινή παρθενική παρουσία του Πύρασου στη Γ Εθνική.

DSCN0946

Οι επιλογές των δύο προπονητών

Δεδομένης της απουσίας των τριών βασικών παικτών λόγω τιμωρίας (Κυριάκος, Λεωνίδας Γκάγκας και Στεφανής), ο προπονητής των γηπεδούχων ήταν αναγκασμένος να προβεί σε αλλαγές, ειδικά στα μετόπισθεν. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Γιώργος Κοντοβάς και Κοτζαθανάσης, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Μίλτος και Μακανίκας που ήταν τραυματίες.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τόλης Τερζής πήρε μαζί του 22 ποδοσφαιριστές και άφησε εκτός αποστολής τους Λέων Παπαδόπουλο και Τάσο Τσιολάκη.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Δεδομένης της εντός έδρας πρεμιέρας για τον Πύρασο, αυτό από μόνο του έδινε σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους. Οι 400 περίπου θεατές είδαν τους νεοφώτιστους να ξεκινούν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και παρά την…ψυχρολουσία με το δοκάρι του Αντώνη Παρσόπουλου μόλις στο 3ο λεπτό, απάντησαν άμεσα με τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, δοκιμάζοντας τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του Σάκη Βόλτση. Ο νεαρός όμως τερματοφύλακας…δώρισε το πρώτο γκολ στον Σπύρο Γκάγκα, ενώ δεν έκανε καλή έξοδο στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων (άπαντες ζήτησαν επιθετικό φάουλ) με αποτέλεσμα να κλέψει τη μπάλα ο Παναγιώτης Κοντοβάς και να χριστεί με τη σειρά του σκόρερ.

DSCN0992

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους, πίεσαν την αντίπαλη άμυνα ωστόσο δεν δημιουργήθηκε η μεγάλη φάση στα χαρέ του Χαλάτση. Οι “κυανόλευκοι” της Ημαθίας, το ρόστερ των οποίων αποτελείται από παίκτες με μέσο όρο ηλικίας τα 18 έτη, απέδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει και φανέρωσαν πως μέσα από τη δουλειά (μη ξεχνάμε πως η προετοιμασία της ομάδας μετρά μόλις 25 μέρες) θα φανεί το πολυπόθητο αποτέλεσμα και η ομάδα θα παλέψει για την παραμονή της.

Το φιλμ του αγώνα

2′ Σουτ του Νεστορόπουλου από πλάγια αριστερά, η μπάλα άουτ.

3′ Μεγάλη ευκαιρία για τα Λευκάδια. Ο Αντώνης Παρσόπουλος κάνει πολύ ωραία κίνηση στον άξονα, περνά τον Χαλάτση η μπάλα παίρνει τροχιά προς τα δεξιά και το πλασέ του αρχηγού του ΠΑΣ θα βρει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πύρασου.

6′ Εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Κοντοβά, κεφαλιά του Γκάγκα μπλοκάρει ο Βόλτσης.

10′ Εκτέλεση φάουλ και πάλι από τον Κοντοβά, κεφαλιά του Αναστασίου αυτή τη φορά, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βόλτσης.

17′ Και πάλι ο Βόλτσης θα πει όχι στους επιθετικούς του Πύρασου, με εντυπωσιακό μπλονζόν στη γωνία του.

25′ ΓΚΟΛ! Ο Βόλτσης δέχεται τη μπάλα στη γωνία της μεγάλης περιοχής, κάνει όμως λάθος βολέ, η μπάλα παίρνει τροχιά προς το κέντρο και εκεί βρίσκεται ο Σπύρος Γκάγκας που με τη μία κάνει το σουτ και σημαδεύει τη γωνία του γκολκίπερ του ΠΑΣ, που δεν πρόλαβε να την αποκρούσει.

34′ Σέντρα του Μυργιώτη, κεφαλιά του Γκάγκα νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Σάκη Βόλτση.

36′ Εκτέλεση κόρνερ του Μυργιώτη από δεξιά, εξ επαφής ο Πλαβός δεν βρίσκει όπως ήθελε τη κεφαλιά και η μπάλα περνά παράλληλα από το τέρμα

44′ Κίτρινη κάρτα Γιώργος Κοντοβάς

48′ ΓΚΟΛ! Γέμισμα του Σπύρου Γκάγκα από το κέντρο, ο Βόλτσης πηδά να πιάσει τη μπάλα μαζί με τον Παναγιώτη Κοντοβά που κυνηγά τη φάση, ο εξτρέμ του Πύρασου βρίσκει τη μπάλα με το κεφάλι και στη συνέχεια με προβολή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Άπαντες των φιλοξενούμενων έπεσαν πάνω στον ρέφερι της συνάντησης ο οποίος στις διαμαρτυρίες “κιτρίνισε” τον Ίντο.

50′ Κίτρινη κάρτα Δαμάσκος.

52′ Σουτ του Μουρατίδη από το ύψος της περιοχής, μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Χαλάτσης.

66′ Πολύ ωραίο σουτ του Γκίκα, η μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βόλτση.

73′ Κίτρινη κάρτα Πλαβός

75′ Κίτρινη κάρτα Αναστασίου

76′ Κίτρινη κάρτα Τσιουρέλης

82′ Κίτρινη κάρτα Παρσόπουλος Χ.

DSCN0947

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παπαργυρίου, με βοηθούς τους κ.κ. Γιαμουζή και Θεοδώρου από την ΕΠΣ Πιερίας.

Συνθέσεις

Πύρασος : Xαλάτσης, Γκάγκας, Πλαβός, Κοντοβάς Γ., Κοτζαθανάσης (70′ Τσιουρέλης), Δαμάσκος (59′ Γκίκα), Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Μυργιώτης (84′ Μαλακασιώτης), Κοντοβάς Π., Αναστασίου.

Λευκάδια : Βόλτσης, Χουϊλουλίδης (36′ Ίντος), Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Παρσόπουλος Χ., Μουρατίδης, Νεστορόπουλος (66′ Φέιμ), Κατσούλης, Παρσόπουλος Α., Πέτκος, Σαρίδης (79′ Γκελοσάνι)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected