Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΦΑΣ Νάουσα – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 1-1

DSCN1103Ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι, αντάξιο της ποιότητας και της μαχητικότητας των δύο αντιπάλων παρακολούθησαν οι 200 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο ΔΑΚ Νάουσας. Η ομάδα του Γιώργου Σγούρδα, παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων, που αποχώρησε από τη Νάουσα με μια πολύτιμη ισοπαλία στις αποσκευές της.

Το Imathia Sports News βρέθηκε σήμερα από νωρίς στο ΔΑΚ Νάουσας, κατέγραψε το ρεπορτάζ αλλά και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης που είναι άκρως θεαματικά, από τη στιγμή μάλιστα που όπως θα δείτε και στο φιλμ του αγώνα στη συνέχεια, σημειώθηκαν πάνω από 15 φάσεις!

Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ΦΑΣ Νάουσα για το πρωτάθλημα, οι φίλαθλοι της ομάδας (περί τους 150-180 καθώς εξέδραμαν και 30 περίπου φίλοι των φιλοξενούμενων) είδαν τους “κυανόλευκους” να αποδίδουν εξαιρετικά για ένα ακόμη παιχνίδι, χωρίς ωστόσο την κατάληξη των δύο προηγούμενων παιχνιδιών για το Κύπελλο (5-0 τον Φίλιππο Μελίκης) και το πρωτάθλημα (1-2 στο Γιαννακοχώρι κόντρα στον Αχιλλέα Νάουσας). Κι αυτό γιατί παρά τις πολλές (κλασικές οι περισσότερες) ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν κατέληξαν στα δίχτυα του Μουσκεφτάρα, οι επεμβάσεις του οποίου τον  χρίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη MVP της αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Γιώργου Ντάμτσιου απέδειξε περίτρανα πως δουλεύει πάνω σε στέρεες και υγιείς βάσεις. Παρά το γεγονός πως δέχτηκαν αφόρητη πίεση από τους αντιπάλους και έμειναν αρχικά με 10 παίκτες (62′) αλλά και με 9 στη συνέχεια (81′), πάλεψαν, δεν κλείστηκαν όπως θα περίμενε κανείς απέναντι σε ένα ποιοτικότατο αντίπαλο και ζήτησαν το γκολ ακόμη και στο 1-1. Ωστόσο…αποδεκατίστηκαν ενόψει της άτυπης ρεβάνς του Κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη καθώς εκτός των Ακρίβου και Παπαδόπουλου που αποβλήθηκαν, αμφίβολος είναι και ο MVP της 1ης αγωνιστικής, Ηρακλής Ελευθεριάδης που πέρασε εκτός λόγω τραυματισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Σούρλας δεν κατέστη δυνατό να αγωνιστεί βασικός καθώς στην προθέρμανση δοκίμασε το πόδι του στο οποίο είχε τραυματιστεί στο προηγούμενο παιχνίδι αλλά ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Ακρίβο.

DSCN1122

Αυτό όμως που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι η πραγματικά εξαιρετική δουλειά που γίνεται στους γηπεδούχους και που φαίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γήπεδο. Οι παίκτες αγωνίζονται σαν να είναι πολύ καιρό μαζί, βρίσκονται ενίοτε με κλειστά μάτια και δημιουργούν φάσεις ακόμη και χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Το δίδυμο της επίθεσης Καφέ και Βλαχοδήμου είναι άκρως επικίνδυνο και οι συνεχείς επελάσεις των Σαρηγιαννίδη και Συμπεθέρη, προκαλούν αφόρητη πίεση στα ακραία μπακ της αντίπαλης άμυνας.

Το φιλμ του αγώνα

1′ Σουτ του Περηφανόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

6′ Σέντρα του Μουρίκι από δεξιά, ο Αδάμ Βλαχοδήμος πιάνει εντυπωσιακό ψαλιδάκι, ο Μουσκεφτάρας όμως πέφτει σωστά στη γωνία και αποκρούει σε κόρνερ.

9′ Ωραίο “ένα-δύο” Καφέ και Αδάμ Βλαχοδήμου, ο τελευταίος σουτάρει με στόχο το “παραθυράκι” αλλά η μπάλα “γλύφει” το οριζόντιο δοκάρι και περνά άουτ.

16′ Κίτρινη κάρτα Καρβούνης

20′ Ο Ιωαννίδης φεύγει ωραία στην πλάτη της άμυνας, απέναντι στον Μουσκεφτάρα πλασάρει όμως η μπάλα περνά παράλληλα από την εστία και ενώ ο Καφές ήταν ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι.

29′ Ο Καφές βρίσκει τον Μουρίκι στη δεξιά γωνία της περιοχής, σουτ του τελευταίου ψηλά άουτ.

31′ Σέντρα του Παπατάνου από δεξιά, ο Καφές επιχειρεί το γυριστό σουτ, η μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μουσκεφτάρα.

36′ ΓΚΟΛ! Πάσα του Παπατάνου στο ύψος της περιοχής, ο Καφές αποδέκτης της μπάλας και με τεχνικό αριστερό σουτ, η μπάλα στο δοκάρι και στο βάθος της εστίας του Μουσκεφτάρα (1-0)

41′ Σουτ του Χαλβατζή εκτός περιοχής, ο Σταματέλος “απογειώνεται” και αποκρούει, ο Καρβούνης παίρνει το ριμπάουντ η παράλληλη πάσα όμως που επιχειρεί ανακόπτει με υπερένταση ο Ζούρκος.

42′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Ντάμτσιου από αριστερά, η άμυνα “σαστίζει” και ο επερχόμενος Χαλβατζής με κεφαλιά νικά τον Σταματέλο (1-1).


298969_292256067453307_1374829657_n

Το ρεπορτάζ της αναμέτρησης είναι μία προσφορά του Κέντρου Δεξιώσεων “Αλεξάνδρειο Μέλαθρον” στο 2ο χλμ της ΠΕΟ Αλεξάνδρειας – Θεσσαλονίκης


 

45′ Κίτρινη κάρτα Σερμπίνης.

47′ Σουτ του Ιωαννίδη από το ύψος της περιοχής, ο Μουσκεφτάρας αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

49′ Κίτρινη κάρτα Παπαδόπουλος.

55′ Σέντρα του Σούρλα από δεξιά, ο Παπαδόπουλος επιχειρεί το σουτ από πλεονεκτική θέση, η μπάλα άουτ.

56′ Κίτρινη κάρτα Ακρίβος.

58′ Εκτέλεση φάουλ του Μουρίκι, μετά από κόντρες η μπάλα καταλήγει στον Αδάμ Βλαχοδήμο, νέα κόντρα σε σουτ του τελευταίου και κόρνερ.

59′ Κίτρινη κάρτα Μουρίκι

62′ Δεύτερη κίτρινη και αποβολή για τον Ακρίβο.

63′ Σέντρα του Συμπεθέρη από δεξιά, προβολή του Αδάμ Βλαχοδήμου μπλοκάρει ο Μουσκεφτάρας.

64′ Σέντρα του Συμπεθέρημ η μπάλα κατευθύνεται στη γωνία της περιοχής, ο Ιωαννίδης σουτάρει με τη μία η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

64′ Κίτρινη κάρτα Σάββας Αθανασιάδης.

66′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΦΑΣ. Ο Ιωαννίδης πασάρει στον Αδάμ Βλαχοδήμο, αυτός από αριστερά “σπάει” το off-side, κάνει τη σέντρα ο Συμπεθέρης όμως προ της εστίας βρίσκει τη μπάλα με το καλάμι και παίρνει πορεία ψηλά πάνω από το δοκάρι.

74′ Πάσα του Καφέ που βγάζει τετ-α-τετ τον Αδάμ Βλαχοδήμο, εντυπωσιακά και πάλι ο Μουσκεφτάρας απομακρύνει με τα πόδια το πλασέ του επιθετικού του ΦΑΣ.

DSCN1124

75′ Πολύ ωραία πάσα του Σαρηγιαννίδη στον άξονα, ο Καφές βγαίνει απέναντι από τον Μουσκεφτάρα, το πλασέ όμως περνά άουτ.

81′ Σουτ του Αδάμ Βλαχοδήμου, ο Δημήτρης Σούρλας κάνει “τσαφ” μέσα στην περιοχή ωστόσο οι αμυντικοί απομακρύνουν

83′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Παπαδόπουλο και αποβολή.

87′ Σέντρα του Παπατάνου, ο Ζούρκος βάζει την κόντρα σε αντίπαλο, η μπάλα παίρνει πορεία παράλληλη προς το τέρμα αλλά ο Αδάμ Βλαχοδήμος δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

90′ Σέντρα του Σαρηγιαννίδη από αριστερά, η άμυνα απομακρύνει προσωρινά, ο Συμπεθέρης γίνεται αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της περιοχής, το σουτ όμως περνά λίγα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι.

90+3′ Κίτρινη κάρτα Μηνούδης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Κωστούλη και Καραϊωσήφ.

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Σταματέλος, Παπατάνος, Βλαχοδήμος Ζ. (46′ Βλαχοδήμος Ζ.), Ζούρκος, Σαρηγιαννίδης, Ιωαννίδης (82′ Κοσμάς), Καφές, Αβραμόπουλος, Μουρίκι (78′ Αδαμίδης), Βλαχοδήμος Α., Περηφανόπουλος.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Καρβούνης, Ελευθεριάδης (50 λ.τ. Σούρλας Δ.), Παντριάς, Αθανασιάδης Η., Σερμπίνης (57′ Μηνούδης), Ντάμτσιος, Ακρίβος, Χαλβατζής (89′ Βελικούδης), Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης Σ.

Δηλώσεις των προπονητών μετά το τέλος του αγώνα

Γιώργος Ντάμτσιος : “Ήταν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για μας, για το οποίοι δουλεύουμε όλοι στην ομάδα πάρα πολύ καιρό. Μάλιστα η επιτυχία μας αυτή παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις τόσο για το γεγονός πως η Νάουσα μας πίεσε αφόρητα και έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά και για το ότι μείναμε με 9 παίκτες για το τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε στα ίσια και όπως θα διαπιστώσατε και σεις, δεν κλειστήκαμε πίσω παίζοντας την άμυνα αρκετά ψηλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι δύο πολύ σημαντικές απουσίες των Μπάμπη Σαλτουρίδη και Δημήτρη Σούρλα άλλαξαν τα πλάνα μας, ωστόσο ανταπεξήλθαμε με τον καλύτερο τρόπο. Από κει και πέρα, ήταν μια παληκαρίσια ισοπαλία και παρά το γεγονός πως ο διαιτητής μας ανάγκασε με τις αποφάσεις του να παίξουμε με αριθμητικό μεινόκτημα για τόσο μεγάλο διάστημα (η τρίτη αποβολή σε δύο ματς), παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις και μάλιστα θα μπορούσαμε στην κόντρα να πάρουμε και κάτι παραπάνω από το σημερινό παιχνίδι. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Νάουσας, η οποία παίζει αυτή τη στιγμή ποδόσφαιρο μεγαλύτερης κατηγορίας, μας πίεσε πάρα πολύ και εύχομαι καλή πορεία και ότι καλύτερο”

Γιώργος Σγούρδας : “Κάθε μέρα που περνά γινόμαστε και σοφότεροι…Παίξαμε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο σήμερα, δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό, ακολουθεί το παιχνίδι με τον ίδιο αντίπαλο για το Κύπελλο και ευελπιστούμε να πάρουμε την πρόκριση”.

Σε ερώτηση μας αν σημαίνει κάτι πως οι ομάδα απώλεσε τόσες πολλές ευκαιρίες, είπε : “Μου αρκεί που δημιουργείται αυτός ο αριθμός φάσεων, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το γκολ θα έρθει και είμαι σίγουρος πως οι παίκτες μου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν γι’ αυτό…”

*Απογοητευμένοι αλλά σίγουροι για τον εαυτό τους εμφανίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΦΑΣ Νάουσα μετά το τέλος του αγώνα. Ένας από τους πιο έμπειρους μάλιστα στην ομάδα ανέφερε χαρακτηριστικά : “Με τέτοιες αποδόσεις, δεν μας φοβάμαι… Δεν μπορεί να ξανασυμβεί αυτός ο αριθμός των χαμένων ευκαιριών…”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected