Κατηγορίες
Αθλήματα

Αν έχουν τον Θεό τους… Στημένα ματς στο μπάντμπιντον!

e74bbef43146a9385246da3a9618caf0_LΟ Χανς-Κρίστιαν Βίτινγκους και ο Κιμ Άστρουπ κατέθεσαν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον (BWF) ότι τους προσέγγισαν εκπρόσωποι του Μαλαισιανού οργανωμένου εγκλήματος, προκειμένου να «στήσουν» διεθνείς αγώνες.

Οπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Δανίας (DR), η επαφή έγινε ενόψει του Όπεν της Ιαπωνίας που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο και οι δύο παίκτες απέρριψαν την προσφορά και ενημέρωσαν άμεσα την BWF.

«Είναι κάπως τρομακτικό να σε πλησιάζουν αυτοί οι άνθρωποι που προσπαθούν να αμαυρώσουν το άθλημά μας. Το μόνο που μπορούσα να κάνω, ήταν να ενημερώσω την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ομως, από το Faceboook έμαθα ότι ο συγκεκριμένος τύπος είχε διαπίστευση για διεθνείς διοργανώσεις, ενώ δημοσίευε φωτογραφίες με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες της Ασίας. Αυτό με φοβίζει. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τελειώσει αυτή η ιστορία». Παράλληλα, ο Αστρουπ αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος «μεσάζοντας» του είπε πως έχουν στηθεί αγώνες και στη διοργάνωση Τόμας Καπ. «Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά στο άθλημά μας. Αν έχει χειραγωγηθεί κι αυτό, τότε μπορεί να συμβεί παντού». Στο ρεπορτάζ του DR αναφέρεται ότι ο «μεσάζων» προσέφερε 3.000 ευρώ ανά αγώνα στους αθλητές, προτείνοντάς τους μάλιστα να ποντάρουν εναντίον των… εαυτών τους, για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα χρήματα.

Το πρόβλημα για την Παγκόσμια αρχή του Μπάντμιντον είναι σοβαρό, γιατί η έδρα της BWF βρίσκεται στην Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Εκπρόσωποι της ομοσπονδίας ενημέρωσαν πως για την υπόθεση έχουν ήδη πληροφορήσει τις αστυνομικές αρχές της χώρας και έχουν προσκομίσει σχετικά ντοκουμέντα και λοιπά αποδεικτικά στοιχεία.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected