Εθνικές Ομάδες

Εθνική Νέων – Κάπνιζαν, έσπαγαν και έπαιζαν μπάλα στο ξενοδοχείο! Φταίνε τα παιδιά ή κάποιοι άλλοι;

pegasus_LARGE_t_1301_106389446Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την αποστολή της Εθνικής ομάδας των Νέων, η οποία γνώρισε την ταπεινωτική συντριβή με 10-0 από την Ελβετία.

Αν ισχύει το ρεπορτάζ, που… ισχύει καθώς η ενημέρωση φαίνεται να προέρχεται μέσα από την ΕΠΟ, Πόζογλου και Δώνης, μάλλον έχουν κακομάθει. Και σίγουρα κάποιος θα πρέπει να τους συνετίσει για να μην επαναλάβουν τα πειθαρχικά παραπτώματα, που έκαναν στην Εθνική Νέων και κυρίως να μην πετάξουν στα σκουπίδια το ταλέντο τους.

Ωστόσο φαίνεται ότι η επικρατούσα λογική είναι “φάτε” τον προπονητή, τιμωρείστε κάποια παιδιά και όλα καλά. Είναι μόνο τα παιδιά ή ο προπονητής που φταίνε;

Αν κάποιος διαβάσει σήμερα (Τρίτη 14/10), το άρθρο του Βαγγέλη Μπραουδάκη στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Goal, θα δει ίσως μια άλλη ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος, στο οποίο καταδεικνύονται αυτοί που πιστεύει ότι το προκάλεσαν. Ο έμπειρος δημοσιογράφος, κάνει αναφορά για «αποδιοπομπαίους τράγους» (προπονητής και παίκτες), προκειμένου η συζήτηση να μην ακουμπήσει το φλέγον ζήτημα, του ποιος επιλέγει και με ποια κριτήρια τα προπονητικά και λοιπά τιμ των μικρών Εθνικών ομάδων. Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται λόγος και για μάνατζερ που φέρεται ότι εμπλέκεται στις Εθνικές, καθώς και για τις κλήσεις στην Παίδων και το πλάνο για το 50-50 στη μοιρασιά, όταν τα «φυντάνια» θα αποδώσουν σε συγκεκριμένο ατζέντη…

Δείτε παρακάτω τα ρεπορτάζ που συγκεντρώσαμε σε ένα:

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ των Gazzzetta.gr, Setnragoal.gr, Goal και Sportdog.gr, έχουμε:

Οι Στέλιος Πόζογλου και Τάσος Δώνης θα… καθίσουν …στο σκαμνί ενώπιον των παραγόντων της ΕΠΟ… Αιτία σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την ΕΠΟ, είναι η συμπεριφορά των δύο παικτών στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή. Αμφότεροι, θα απολογηθούν για πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν, με τον κίνδυνο να μην ξανακληθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Νέων, να είναι ορατός!

Οι Πόζογλου και Δώνης την ώρα που μιλούσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Τζαλακώστας, εντός του ξενοδοχείου το βράδυ της Πέμπτης (9/10), έσπασαν ένα έπιπλο παίζοντας μπάλα και έτσι οι δύο τους αποκλείστηκαν από τον κόουτς, από το πρώτο φιλικό την επόμενη μέρα (έληξε ισόπαλο 2-2, αλλά ήταν «μαγική εικόνα», καθώς κι εκείνο μπορούσε να λήξει 10-2 σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες).

Μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής (10/10), μετά τον πρώτο αυτό φιλικό αγώνα με την Ελβετία, οΠόζογλου, λόγω ότι δεν έπαιξε, φέρεται να έσπασε ένα τζάμι (άθελά του ή ηθελημένα από τα νεύρα του, ποιος ξέρει) στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Όχι μόνο δεν έπαιξε ο Πόζογλου σε αυτό το φιλικό, αλλά αυτόν και τον Δώνη τους τιμώρησαν με αποκλεισμό και δεν τους πήραν στο γήπεδο. Προσοχή δεν τους έστειλαν στην εξέδρα, αλλά ως «λεπρούς», τους απαγόρευσαν να δούνε την ομάδα…

Στον δεύτερο ωστόσο αγώνα που η Εθνική ηττήθηκε με 10-0, ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, ήταν εκ των βασικών παικτών, όπως στην αρχική ενδεκάδα ήταν και ο Τάσος Δώνης.

Πέραν των δύο προαναφερόμενων υπάρχουν τουλάχιστον ακόμα πέντε παίκτες με κακή συμπεριφορά πριν τον αγώνα, που επίσης κινδυνεύουν με τιμωρία.

Ανάμεσά τους είναι και ο Αλμπέρτος Ρούσσος (συμπαίκτης του Δώνη στη Γιουβέντους), ο οποίος στον πρώτο αγώνα έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στον δεύτερο ξεκίνησε βασικός, όπως οι Δώνης και Πόζογλου. Στα ονόματα που ακούστηκαν σύμφωνα με το Goal, ήταν και αυτό του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη του ΠΑΟΚ.

Επιπλέον, υπήρξαν και άλλα περιστατικά απειθαρχίας. Οι πληροφορίες, μιλούν για πρόκληση υλικών ζημιών στο ξενοδοχείοαργοπορία στην συγκέντρωση της ομάδας, καθώς και αντιαθλητική-παραβατική συμπεριφορά πριν τις αναμετρήσεις με τους Ελβετούς.

Στα γεύματα και τα δείπνα οι διεθνείς ήταν ελεύθεροι να τρώνε τηγανιτές πατάτες και να πίνουν όσηcoca cola ήθελαν. Τους έκανε εντύπωση που δεν υπήρχε ο παραμικρός διατροφικός έλεγχος…

Στις προπονήσεις και την τακτική ανάλυση, πέφτει ατέλειωτο γέλιο. Όλοι οι διεθνείς έχουν μπόλικες παραστάσεις από ομάδες της Super League, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας και αδυνατούν να προσαρμοστούν στο «παλαιολιθικό» στιλ…

Επίσης λέγεται ότι συνελήφθησαν σε δωμάτιο 4 νεαροί διεθνείς μας να καπνίζουν, ή ότι καθαρίστριες κατήγγειλαν ότι έξω από δωμάτιο διεθνών βρήκαν πλαστικό ποτήρι γεμάτο αποτσίγαρα (αντικρουόμενες πληροφορίες), με τον κόουτς Τζαλακώστα να αρκείται σε νουθεσίες, του στυλ πως κι αυτός στην ηλικία τους κάπνιζε, αλλά δεν είναι σωστό!

Στην ΕΠΟ φέρονται να είναι έξαλλοι με την εικόνα της ομάδας και με τους παίκτες που δημιούργησαν προβλήματα και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν είναι μόνο η κάκιστη αγωνιστική εικόνα, αλλά και ηκακή νοοτροπία – συμπεριφορά, που υπήρξε από μεριάς κάποιων ποδοσφαιριστών.

Όπως αναγνωρίζουν τώρα στην Ομοσπονδία, ο προπονητής που δεν έχει συμπληρώσει καν 2 μήνες, δεν πέρασε στους παίκτες της Εθνικής την απαιτούμενη  σοβαρότητα και πειθαρχία και μάλλον θα το… πληρώσει! Μάλιστα, μάθαμε πως στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και με το σκορ στο 5-0, ο Τζαλακώστας είπε στους παίκτες να παίξουν όλοι πίσω για να μην φανε 10! Δηλαδή όσα έφαγαν….

Με ενδιαφέρον, αναμένονται οι απαντήσεις του Βασίλη Τζαλακώστα. Ο κόουτς της Εθνικής, που όλα δείχνουν πως θ’ αποτελέσει παρελθόν, θα ρίξει φως στην υπόθεση, κατά τη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη (14/10) με την ΕΠΟ (σ.σ. όλα δείχνουν ότι θα αντικατασταθεί από τον Κώστα Τσάνα).

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected