Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 2-0 (photos)

DSCN2301Με το…πόδι στο γκάζι η ΑΕ Χαρίεσσας, συνεχίζει την ξέφρενη πορεία των τελευταίων αγωνιστικών. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και έφτασε αισίως στους 15 βαθμούς και την 8η θέση της κατάταξης. Κόντρα σε έναν ποιοτικό αντίπαλο και μπροστά σε 100 περίπου θεατές και των δύο ομάδων, κατάφερε να πάρει τρεις ακόμη βαθμούς και να βλέπει με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Από την άλλη πλευρά οι πρωταθλητές δεν επανέλαβαν τις εμφανίσεις προηγούμενων αγώνων, ωστόσο πίεσαν και πάλι την αντίπαλη άμυνα (ειδικά στο δεύτερο μέρος) και για πρώτη φορά φέτος δεν “ματώνουν” τα αντίπαλα δίχτυα. H ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά (αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο) κατάφερε και πάλι να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Βαλάντη Τοπαλίδη στα άκρα και για ακόμη ένα παιχνίδι σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο φαίνεται πως βρίσκει πάντα τον τρόπο να απειλεί. Μάλιστα, το “κερασάκι στην τούρτα” έβαλε στο 90+1′ ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος σκόραρε πίσω από το κέντρο(!) και ενώ είδε εκτός εστίας τον Κυριάκο Θεοδώρου, τον οποίο πλάσαρε ιδανικά. Το τέρμα αυτό μάλιστα το αφιέρωσε στον Σάββα Ακριτίδη, που λίγη ώρα πριν είχε αποχωρήσει από το γήπεδο.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΧ επιδόθηκε σε παιχνίδι τακτικής και προσπάθησε με συμπαγή άμυνα να κρατήσει μακριά τα ατού των φιλοξενούμενων. Πίεσε στα 3/4 τους αντιπάλους και όποτε έπαιρνε κατοχή, ήταν πολύ απειλητική με τους γρήγορους Τοπαλίδη και Τσάλμα. Μπορεί να μη σημειώθηκε η μεγάλη φάση σ’ αυτό το διάστημα (εκτός μιας εκπληκτικής απόκρουσης του Λιακόπουλου σε σουτ του Θανάση Κίτσα), ωστόσο το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω.

DSCN2294

Οι “κιτρινόμαυροι” μάλιστα κατάφεραν να πετύχουν τέρμα στο πιο καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα στο 44′ ο Τοπαλίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κατσιγιαννόπουλος που κινήθηκε προς τη μπάλα, βρέθηκε στο έδαφος με τον ρέφερι της συνάντησης κ. Μελτζανίδη να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Θεοδωρόπουλος, ο οποίος όμως σημάδεψε το δοκάρι του Θεοδώρου, όμως η φάση δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο Τσάλμας πήρε το ριμπάουντ, έκανε τη σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Κατσουγιαννόπουλου και αυτός σημάδεψε σωστά ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Το γκολ αυτό άλλαζε τις ισορροπίες για το δεύτερο 45λεπτο και πλέον  ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο για την ισοφάριση. Κι αυτό έγινε, καθώς από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως οι “ασπρόμαυροι” θα τα έδιναν όλα για να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Δημήτρης Χαλκιάς από την άλλη πλευρά γέμισε περισσότερο το κέντρο, πίεσε περισσότερο τις πρώτες πάσες και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα “κλείδωνε” το ματς.

Ο ΠΑΟΚ είχε δυο καλές στιγμές με τους Μαρτζέλο (69′) και Τζέπη (81′) όπως το πολυπόθητο τέρμα δεν ήρθε ποτέ, με τους “κιτρινόμαυρους” μάλιστα να πετυχαίνουν το 2-0 με τον εντυπωσιακό ομολογουμένως τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω και που (για κακή μας τύχη) δεν έπιασε η κάμερα του Imathia Sports News…

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Παζαρτζικλή.

DSCN2298

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Λιακόπουλος, Τσίπης, Σταυρίδης (75′ Παμπουχίδης), Λέσκας, Θεοδωρόπουλος, Χαλκιάς, Κατσουγιαννόπουλος, Κανδηλίδης, Τσάλμας (88′ Σπαθόπουλος), Κατσιγιαννόπουλος (46′ Μπατανάρας), Τοπαλίδης.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου Κυρ., Κίτσας Λ.Δ., Κίτσας Γ.Ε., Κίτσας Λ.Π. (25 λ.τ. Χριστοδούλου), Μπουκλάς Γ.Α., Τζέπης, Κούκλας, Θεοδώρου Κυρ., Κίτσας Θ., Μπουκλάς Ανδ. (70′ Κίτσας Ν.), Πατατούκας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected