Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Φίλιππος Μελίκης 4-2 (photos)

DSC09705Παρουσία αρκετού κόσμου όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες του alexandreia-news..blogspot.gr και υπό εξαιρετικές συνθήκες για ποδόσφαιρο, ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων συνέχισε τις…υψηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα και επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-2 του Φίλιππου Μελίκης.

Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου ήταν άκρως αποτελεσματική στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε 3-0 και παρά το ότι δέχτηκε πίεση στη συνέχεια, πέτυχε τον στόχο του και έφτασε τους 20 βαθμούς στο πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα ένα παιχνίδι λιγότερο.

Από την άλλη πλευρά, η πρεμιέρα του Γιάννη Κερλίδη στον πάγκο των “ερυθρόλευκων” δεν έφερε γούρι, ωστόσο (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) φάνηκαν κάποιες εκφάνσεις της φιλοσοφίας του νέου προπονητή του Φιλίππου. Οι φιλοξενούμενοι προδόθηκαν από τα αμυντικά λάθη στο πρώτο μέρος και μοιραία βρέθηκαν με μεγάλο ντεσαβατάζ στη συνέχεια, που ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο να καλύψουν.

Στην πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης και ενώ μέχρι τότε το παιχνίδι ήταν κυρίως αναγνωριστικό (με δύναμη και πάθος στα μαρκαρίσματα και ελαφρά αλλά φλύαρη υπεροχή του Μέγα Αλέξανδρου)  οι “πράσινοι” άνοιξαν το σκορ με τον Άρη Μηνούδη (21′), ο οποίος, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου Ντάμτσιου με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής,  “έγραψε” το 1-0.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους και έφτασαν δύο ακόμη φορές κοντά στο γκολ με τον Κώστα Χαλβατζή (27′-29′) ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος έπιασε το δυνατό σουτ από τα 30 περίπου μέτρα, ο Στυλίδης απέκρούσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου (Σάββας Αθανασιάδης) προήλθε το 2-0 και συγκεκριμένα από την δυνατή κεφαλιά του αρχηγού των γηπεδούχων.

DSC09782

Σαν να μην  έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, ο Μέγας Αλέξανδρος πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 37′ με ένα εντυπωσιακό σε εκτέλεση τέρμα του Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος από πολύ μακρινή απόσταση σημάδεψε τη γωνία της εστίας του Στυλίδη. Αυτό ήταν το 7ο τέρμα του “captain” των γηπεδούχων και βρίσκεται πλέον στην 6η θέση του πίνακα των σκόρερς.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φίλιππος είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μπρέγκου (και ενώ ο Μουσκεφτάρας βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάκτυλα) ενώ στο 45′ η εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Λουμάνι δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το πλασέ που επιχείρησε βρήκε για δεύτερη φορά το δοκάρι του πορτιέρο των “πρασίνων”.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε χαρακτηριστικά. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους “ερυθρόλευκους” και κοίταξαν περισσότερο να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Ο Φίλιππος ανέβασε την απόδοση του, πίεσε τα αντίπαλα καρέ ωστόσο παρά τις προσπάθειες το γκολ ήρθε στο 73ο λεπτό όταν ο Λουμάνι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπρέγκου πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Δημήτρης Σίμος που κινήθηκε προς τη πορεία της μπάλας τη δεύτερη, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μουσκεφτάρα που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι παίκτες του Γιάννη Κερλίδη συνέχισαν να πιέζουν στη συνέχεια ωστόσο ο Μέγας Αλέξανδρος βρήκε τον τρόπο να πετύχει και τέταρτο τέρμα. Συγκεκριμένα στο 83′ και σε μια ωραία αντεπίθεση, ο Δημήτρης Σούρλας στην επανεμφάνιση του μετά από 1.5 μήνα, σούταρε με δύναμη, ο Στυλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά αλλά ο Καρβούνης που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας με πλασέ έκανε το 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας τους.

Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Λάζαρος Μουρατίδης στο 87ο λεπτό, με δυνατή κεφαλιά έπειτα από σέντρα ακριβείας του Σίμου.

DSC09840

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Λαζάρου, με βοηθούς τους κ.κ. Καρυπίδη και Λιόλιο.

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Παντριάς (75′ Ακρίβος), Μηνούδης Α., Αθανασιάδης Η., Καρβούνης, Σερμπίνης, Σαλτουρίδης, Παπαδόπουλος, Χαλβατζής, Ντάμτσιος (63′ Σούρλας Δ.), Αθανασιάδης Σ. (87′ Ντόι)

Φίλιππος Μελίκης : Στυλίδης, Καραγκιζόπουλος, Κακαγιάννης, Τεγούσης, Μπούφι, Ανδρίτσος (76′ Μαμουτόπουλος), Λουμάνι, Σίμος, Μπρέγκου, Μουρατίδης, Νεστορόπουλος (54′ Ντόβας)


298969_292256067453307_1374829657_n22211

Το ρεπορτάζ του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων είναι μία προσφορά του Κέντρου Δεξιώσεων «Αλεξάνδρειο Μέλαθρον» στο 2ο χλμ της ΠΕΟ Αλεξάνδρειας – Θεσσαλονίκης.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected