Κατηγορίες
Αθλήματα

Τένις – Αποχώρησε ο Φέντερερ από τον τελικό!

federer

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε κάτι αχαρακτήριστο για την καριέρα του. Αποσύρθηκε για πρώτη φορά από τελικό και αυτό για χάρη της πατρίδας του, της Ελβετίας.

Ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων δεν θα αγωνιστεί  στο το παιχνίδι τίτλου των τελικών της ATP στο Λονδίνο (σ.σ. επρόκειτο να ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στάθηκε περίλυπος μπροστά στο κοινό και ανακοίνωσε την απόφαση του. Αργότερα αποκάλυψε πως ένιωσε ενοχλήσεις στην πλάτη στην επικράτηση του στα ημιτελικά με αντίπαλο τον Σταν Βαβρίνκα το Σάββατο (15/11).

“Το πρόβλημα στην πλάτη δεν μου επιτρέπει να αγωνιστώ τώρα. Ελπίζω πως όλοι οι φίλοι του τένις και όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση του συγκεκριμένου τουρνουά, θα με καταλάβουν”, δήλωσε λίγη ώρα μετά.

Είναι χρόνιο το πρόβλημα στη μέση του 33χρονου Νο2 στον κόσμο. Θέλησε να προστατεύσει την υγεία του, αφού ένας αγώνας με τον Τζόκοβιτς δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση για κανέναν τενίστα ενόψει της συμμετοχής της Ελβετίας στον τελικό του Davis Cup.

Ο Φέντερερ και ο επίσης καταπονημένος Βαβρίνκα θα επιχειρήσουν να οδηγήσουν για πρώτη φορά τους Ελβετούς στην κατάκτηση του τίτλου απέναντι στους Γάλλους. Ο τελικός διεξάγεται από την ερχόμενη Παρασκευή έως την Κυριακή στη Λιλ σε χωμάτινο γήπεδο.

Φυσικά, ο Τζόκοβιτς εξασφάλισε δίχως αγώνα τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στους τελικούς του Λονδίνου. Το κοινό θα αποζημιωθεί με αγώνα επίδειξης ενός σετ με αντίπαλο τον Άντι Μάρεϊ. Πραγματική ψυχρολουσία για τους διοργανωτές και το κοινό που δεν έχει δει καλούς αγώνες όλες αυτές τις μέρες, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι Βρετανοί θα θελήσουν να κρατήσουν το τουρνουά μετά το 2015.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected