Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – ΠΑΟΚ Κουλούρας 1-0

DSC_0023

Δύσκολη νίκη για τον Φίλιππο Μελίκης, που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ Κουλούρας και να φτάσει έτσι τους 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη, στο δεύτερο παιχνίδι του έμπειρου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας, πήρε το πολυπόθητο τρίποντο χάρη σε τέρμα του Γιώργου Τεγούση στο 50ο λεπτό, απέναντι σε μια ομάδα που παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και παρουσιάζει εξαιρετική βελτίωση.

Το πιο σημαντικό για τους “ερυθρόλευκους” (που αγωνίστηκαν χωρίς τον Έρβις Μπούφι, ενώ ο Λάζαρος Μουρατίδης “έσφιξε τα δόντια”) ήταν το τρίποντο και με τον στόχο αυτό παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν ήταν αποδεκτό για τον δευτεραθλητή πέρσι Φίλιππο, που αγχώθηκε αλλά πέτυχε τελικά τον στόχο του. Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Κατσώνης είδε τους παίκτες του να αποδίδουν εξαιρετικά στο 90λεπτο και θα μπορούσαν αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, να πάρουν τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν κάτω του μετρίου ποιοτικά και η μοναδική αξιοσημείωτη φάση ήταν το δοκάρι του Θανάση Ανδρίτσου στο 22′ αλλά και μια ωραία ατομική προσπάθεια του Δημούλτση που ανακόπηκε τελευταία στιγμή από τους αντίπαλους αμυντικούς. Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο ρέφερι κ. Καρυπίδης απέβαλε τον προπονητή των φιλοξενούμενων, με την αιτιολογία πως έδινε οδηγίες και ενώ δεν κατέχει το απαραίτητο δίπλωμα.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μια φάση που επέφερε πολλά παράπονα για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Χαρίσης ανατράπηκε από τον Μουρατίδη στο ύψος της περιοχής, με τον ρέφερι να υποδεικνύει φάουλ και την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Φίλιππου. Οι “ασπρόμαυροι” έπεσαν πάνω στον διαιτητή ζητώντας αρχικά πως η παράβαση έγινε εντός περιοχής αλλά και την αποβολή του Μουρατίδη καθώς όπως υποστήριξαν, ο Χαρίσης ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Το φάουλ πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον ΠΑΟΚ και δύο λεπτά αργότερα, ο Φίλιππος άνοιξε το σκορ με τον Τεγούση, ο οποίος αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, “ζύγισε” το πόδι του και από μακρινή απόσταση “έγραψε” το 1-0.

10174947_1544627299086866_6740462839563270492_n11

Στη συνέχεια το παιχνίδι “άνοιξε” για τα καλά, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τον ΠΑΟΚ να ρισκάρει ακόμη περισσότερο για την ισοφάριση. Ο Φίλιππος είχε τρεις καλές φάσεις σε ισάριθμα σουτ των Μπρέγκου, Πιτσάβα και Μαμουτόπουλου, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν κυρίως από τα πλάγια να απειλήσουν την εστία του Στυλίδη. Παρά το ρίσκο των φιλοξενούμενων, το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και πλέον το βλέμμα στρέφεται στο επόμενο Σάββατο, όπου η ομάδα της Κουλούρας υποδέχεται τον προτελευταίο στην κατάταξη Φίλιππο Μέσης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καρυπίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Καραϊωσήφ.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Στυλίδης, Καραγκιζόπουλος, Νεστορόπουλος (46′ Ντόβας), Μουρατίδης, Σίμος, Τεγούσης, Μπρέγκου, Λουμάνι, Πιτσάβας (60′ Μαμουτόπουλος), Κακαγιάννης, Ανδρίτσος.

ΠΑΟΚ Κουλούρας : Τσιφλίδης, Ιατρόπουλος, Ποζιάδης, Τερζής, Αγγελίνας Γ., (49′ λ.τ. Καρύδας), Παντέλογλου (46′ Κουκλανιώτης), Τζιλόπουλος, Ευθυμίου, Χαρίσης, Δημούλτσης, Λαφτσίδης (82′ Μπακαλίδης)

σάρωση0001Το ρεπορτάζ του Φίλιππου Μελίκης είναι μία προσφορά της Κάβας «Παραπούρας» (Κεντρικής 2 στη Μελίκη)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected