Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άτλας Ζερβοχωρίου – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 1-2 (photos+video)

DSCN3039Πολύ σημαντική νίκη, στη…λασπομαχία του Δημοτικού Γηπέδου Ζερβοχωρίου, πέτυχε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος επί του τοπικού Άτλα και παρέμεινε έναν βαθμό πίσω από τον ΑΣ Ειρηνούπολης, τον οποίο υποδέχεται το ερχόμενο Σάββατο στα Τρίκαλα. Οι “πράσινοι”, με τέρμα του Βασίλη Παπαδόπουλου στο 81ο λεπτό, πήραν το σπουδαίο τρίποντο και έφτασαν τους 29 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Την αναμέτρηση στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής, παρακολούθησαν 80-100 περίπου φίλαθλοι, αρκετοί από τους οποίους ήταν οπαδοί των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, ενώ στο 78′ ο ρέφερι κ. Μαρόπουλος διέκοψε την αναμέτρηση καθώς πετάχτηκε μπουκάλι εντός αγωνιστικού χώρου, κάτι που σημειώθηκε στο φύλλο αγώνος.

Οι δύο ομάδες, εκτός του αντιπάλου είχαν να αντιμετωπίσουν και τον εξαιρετικά δύσκολο αγωνιστικό χώρο, που όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τη φωτογραφία του Imathia Sports News, ήταν πολύ βαρύς, με κύριο χαρακτηριστικό τον βούρκο που σχηματιζόταν σε πολλά σημεία του. Παρόλα αυτά το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, σημειώθηκαν καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά και ένα σπάνιας ομορφιά τέρμα από τον Ανέστη Σπυριδωνίδη, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω.

Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου ξεκίνησε πιο επιθετικά στη σημερινή αναμέτρηση και στο 8′, μετά από κόρνερ του παίκτη – προπονητή των “πρασίνων”, ο Σάββας Αθανασιάδης δεν έκανε την προβολή εξ επαφής ενώ πίσω του περίμενε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν σε πλεονεκτικότερη θέση.

Στο 19′ ο Μέγας Αλέξανδρος άνοιξε το σκορ, όταν ο Σαλτουρίδης έκανε το γέμισμα από το χώρο του κέντρου, ο Πρόιος δεν υπολόγισε σωστά τη πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα ο Ντάμτσιος που ακολούθησε τη φάση, να βρεθεί απέναντι από τον Γαϊτανίδη και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 0-1.

DSCN3047

Τρία λεπτά αργότερα, ο Άτλας έφτασε κοντά στο γκολ, ο Ηλίας Σιδηρόπουλος όμως δεν έκανε σωστά το πλασέ και ενώ η μπάλα του στρώθηκε ιδανικά μετά το λάθος γύρισμα των αντίπαλων αμυντικών.  Οι γηπεδούχοι ανέβασαν σταδιακά την πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ωστόσο το γκολ ήρθε με εκτέλεση φάουλ από το χώρο του…κέντρου! “Δράστης” ο Ανέστης Σπυριδωνίδης, ο οποίος με μια απίστευτη λόμπα (και ενώ ο Μουσκεφτάρας έκανε μερικά βήματα μπροστά και δεν υπολόγισε την πορεία της μπάλας) έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας και έτρεξε αμέσως στον πάγκο της ομάδας, αγκαλιάζοντας τον προπονητή και πατέρα του, Γιώργο Σπυριδωνίδη.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την απαραίτητη αποφόρτιση αλλά και για αλλάξουν…φανέλες που είχαν γεμίσει λάσπες από τα πρώτα 45 λεπτά.

DSCN3062

Η πρώτη φάση της αναμέτρησης (και ενώ ο αγωνιστικός χώρος είχε γίνει πλέον πολύ βαρύς) σημειώθηκε στο 61′, η οποία μάλιστα ήταν “καρμπόν” με το γκολ του Μέγα Αλέξανδρου, αλλά ο Γιώργος Ντάμτσιος σημάδεψε αυτή τη φορά το δοκάρι του Γαϊτανίδη. Στο 74′ ο Άτλας…ισοφάρισε τα δοκάρια στην αναμέτρηση, όταν ο νεαρός Λέκκας σημάδεψε τη δεξί δοκό του Μουσκεφτάρα και στο επόμενο λεπτό, οι “πράσινοι” είχαν πολύ καλή στιγμή για να μπουν και πάλι μπροστά στο σκορ, ο Βασίλης Παπαδόπουλος όμως μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ντάμτσιου και την αναμπουμπούλα που ακολούθησε, δεν κατόρθωσε να πλασάρει σωστά.

Το νικητήριο όπως αποδείχτηκε τέρμα σημειώθηκε στο 81′ όταν ο Ντάμτσιος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των φιλάθλων και των συμπαικτών του.

Στο 90+3′, σε μια προσπάθεια του Ντάμτσιου να ανακόψει αντίπαλο του, δέχτηκε κατά λάθος χτύπημα στο ζυγωματικό και χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο Νάουσας για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραύματος του (σε λίγο το ρεπορτάζ).

DSCN3073

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Παυλίδη.

Συνθέσεις

Άτλας Ζερβοχωρίου : Γαϊτανίδης, Διαμαντίδης, Καραβασίλης, Πρόιος, Κρουσταλάς, Μπάμπος, Σπυριδωνίδης, Ρόκκος, Λέκκας, Σιδηρόπουλος (60΄Δημητρούσης Χ.), Παπαδόπουλος.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Καρβούνης (61′ Σούρλας Δ.), Ακρίβος, Μηνούδης Α., Παντριάς, Σαλτουρίδης, Αθανασιάδης Η., Σερμπίνης, Ντάμτσιος (90′ Βελικούδης), Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης Σ. (78′ Ντόι)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected