Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άτλας Ζερβοχωρίου – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 1-4

DSC_0623Ένατη νίκη για την ομάδα της Αλεξάνδρειας, που συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία, μειώνοντας μάλιστα τη διαφορά από την πρώτη θέση στους δύο βαθμούς.

Οι πρωταθλητές επικράτησαν με το ευρύ 1-4 στο Ζερβοχώρι και παρά το γεγονός πως την αποστολή της ομάδας απάρτιζαν μόλις 12 ποδοσφαιριστές, φανέρωσαν πτυχές από τα χαρακτηριστικά που τους χρήζουν πρωταγωνιστές για ακόμη μια χρονιά.

Από την άλλη πλευρά, ο Άτλας φάνηκε κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης ενώ έπαιξε για 62′ λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Πέτρου Μπάμπου με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στη φάση που προηγήθηκε της αποβολής, οι γηπεδούχοι ζήτησαν δύο φορές πέναλτι σε ισάριθμα (όπως υποστηρίζουν) χέρια αμυνόμενων στην ίδια φάση και ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες από πλευράς Μπάμπου, με τον ρέφερι κ. Μελτζανίδη να τον αποβάλει για εξύβριση.

Στον ιδιαίτερα βαρύ και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να μεταφέρει την πίεση στα καρέ του Γαϊτανίδη. Και ενώ τα πρώτα 20 λεπτά ήταν περισσότερο αναγνωριστικά, με ελαφρά υπεροχή των φιλοξενούμενων, το διάστημα 21′-30′ ήταν αυτό που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση.

Στο 21′ ο Θανάσης Κίτσας (κορυφαίος της αναμέτρησης), μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, έφτασε απέναντι από τον Γαϊτανίδη και με ωραίο σκαφτό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα ακριβείας από τον Γιώργο Μπουκλά του Ελευθερίου και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για τον ΠΑΟΚ.

Και ενώ στο 28′ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, δεν τα παράτησαν και ανέβασαν σταδιακά στροφές, ρισκάροντας ακόμη περισσότερο. Το παιχνίδι απέκτησε έναν τελείως φρενήρη ρυθμό, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν με αξιώσεις στα καρέ του Θεοδώρου αλλά τους φιλοξενούμενους να είναι πάντα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Παρά τις προσπάθειες εκατέρωθεν, το 0-2 ήταν το αποτέλεσμα με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια και η αντίδραση των “κυανολεύκων” ήρθε με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου.

Στο 51′ η εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Ισλαμίδη από δεξιά δεν στέφθηκε από επιτυχία, ενώ στο 56′ ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε ωραία το φάουλ από καλή θέση με τη μπάλα να…ξυρίζει το δοκάρι του Θεοδώρου. Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 61′ όταν ο Ισλαμίδης σέντραρε από δεξιά, ο Φλάβιος Ρόκκος βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μέσα στην περιοχή και με πλασέ έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

DSC_0030

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το παιχνίδι ρίσκου, οι “ασπρόμαυροι” όμως κατάφεραν στο 75′ να πετύχουν και τρίτο τέρμα που ουσιαστικά έριξε και τους…τίτλους τέλους στην αναμέτρηση. Στη φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, ο Θανάσης Κίτσας ανέλαβε την εκτέλεση χωρίς να αστοχήσει, ο Πατατούκας όμως κατάφερε να…τραυματιστεί στη συνέχεια και μάλιστα κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ βγήκε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο και αύριο θα διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού.

Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε με εξαιρετικό τρόπο ο Γιάννης Τζέπης, ο οποίος με διαδοχικές προσποιήσεις, ξέφυγε από τους αντιπάλους και πλάσαρε ιδανικά από τη γωνία της μικρής περιοχής, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Παπαδάκη.

Συνθέσεις

Άτλας Ζερβοχωρίου : Γαϊτανίδης, Διαμαντίδης, Καραβασίλης, Πρόιος, Κρουσταλάς, Μπάμπος, Ρόκκος, Λέκκας, Δημητρούσης Χ. (60′ Σιδηρόπουλος), Παπαδόπουλος, Ισλαμίδης.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεόδωρου Κων., Μπουκλάς Γ.Ε, Κίτσας Λ.Π. Λαδάς, Κίτσας Λ.Δ., Τζέπης, Θεοδώρου Κυρ., Πατατούκας (76′ Κίτσας Ν.), Κούκλας, Μαρτζέλος, Κίτσας Θ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected