Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Εθνικός Κλειδιού – ΦΑΣ Νάουσα 1-3

10494771_10152662975207012_656219126471145283_n

Εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι στο Κλειδί, ανάμεσα σε δύο ομάδες με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους. Νικητές οι “κυανόλευκοι” της Νάουσας, που έστω και δύσκολα επικράτησαν του μαχητικού Εθνικού και παρέμειναν στο -1 από την κορυφή.

Η ομάδα του Γιώργου Σγούρδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει την πληθώρα των φάσεων όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Το βαρύ τερέν αλλά και η σωστή ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν από τις αιτίες της αδυναμίας των φιλοξενούμενων να επιβάλουν τον ρυθμό τους, ωστόσο το τέρμα του Νίκου Σαρηγιαννίδη στο 73′ “έλυσε τον Γόρδιο δεσμό”.

Από την άλλη πλευρά ο Εθνικός έπαιξε πειθαρχημένα, ήταν αρκετά διαβασμένος στο παιχνίδι του ΦΑΣ ωστόσο παρά την ισοφάριση στο 68′, δεν κατόρθωσαν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και παραμένουν στη 13η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς.

Στην πρώτη αξιόλογη φάση στην αναμέτρηση προήλθε και το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων και συγκεκριμένα στο 6ο λεπτό, ο Καφές πάσαρε στον Δήμο Συμπεθέρη και αυτός με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Μυλωνά που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το τέρμα αυτό άλλαζε τα δεδομένα στην αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να είναι αναγκασμένοι πλέον να βγουν στην επίθεση. Το γεγονός αυτό έδωσε περισσότερους χώρους στον ΦΑΣ που στο 19′ είχε καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του, όταν ο Κοσμάς έκανε την ωραία πάσα για τον Καφέ, το σουτ όμως του τελευταίου πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια ο Εθνικός ανέβασε στροφές και απείλησε δύο φορές με τον Σωτήρη Παπαδόπουλο, αρχικά στο 33′ με σουτ από τα πλάγια που πέρασε άουτ και στο 42′ μετά από “σπάσιμο” της μπάλας από τον Φιρινίδη, με τον υψηλόσωμο επιθετικό να μην μπορεί να στείλει από καλή θέση τη μπάλα στα δίχτυα του Σταματέλου.

Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ. Μελτζανίδη για το πρώτο ημίχρονο, με το τερέν πλέον να γίνεται ακόμη πιο βαρύ και να δυσκολεύει τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

Ο ΦΑΣ ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο και στο 51′ είχε μια καλή στιγμή με τον Μουρίκι, ο οποίος από καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο ΦΑΣ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, βγήκε με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ ωστόσο ο Εθνικός κατόρθωσε να φέρει το ματς στα ίσια από την άσπρη βούλα. Συγκεκριμένα στο 69′ ο Τσέλα ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο μέσα στην περιοχή και ο Θεοδόσης Περηφανόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση, “έγραψε” το 1-1.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε όμως για πολύ και στο 73′ οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ, χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νίκου Σαρηγιαννίδη και αφού η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο αμυντικό και ξεγέλασε τον Μυλωνά. Το γκολ αυτό έδινε σαφές προβάδισμα στον ΦΑΣ, με τον Εθνικό πλέον να βγαίνει σύσσωμος μπροστά για την ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν περισσότερους χώρους στη συνέχεια και στο 85′ “κλείδωσαν” τη νίκη, με σκόρερ τον Δημήτρη Καφέ, ο οποίος με πλασέ και κόντρα σε αντίπαλο πέτυχε το 1-3 και ταυτόχρονα το 13ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Παζαρτζικλή.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Μυλωνάς, Δημητριάδης, Περηφανόπουλος, Πετικόπουλος, Νικολόπουλος, Κιρκιλιανίδης, Καλυβιώτης, Δούλιας (75′ Χαϊκάλης), Παπαδόπουλος, Φιρινίδης, Πολυζόπουλος (67′ Κακατάτσιος).

ΦΑΣ Νάουσα : Σταματέλος, Παπατάνος, Βλαχοδήμος Ζ., Τσέλα, Περηφανόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Μουρίκι (90′ Βλαχοδήμος Α.), Νίκου (90+2′ Πέιος), Συμπεθέρης, Κοσμάς (46′ Αβραμόπουλος), Καφές

*φωτ. από τη σελίδα του ΦΑΣ στο facebook

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected