Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Φίλιππος Μελίκης 1-1

DSC_0021Ντέρμπι από τα…παλιά στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, με τους διεκδικητές του περσινού τίτλου να κοντράρονται σήμερα στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α1 Ερασιτεχνικής.

Αυτή ήταν η δεύτερη μόλις φορά που ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει εντός έδρας, καθώς μόνο Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας κατόρθωσε να φύγει αλώβητος από την έδρα των πρωταθλητών και μάλιστα με νίκη.

Ο Φίλιππος από την άλλη πλευρά, έδειξε για ένα ακόμη παιχνίδι πως βαδίζει σε λιγότερο…δύσβατα μονοπάτια και σταδιακά βρίσκει τον καλό του εαυτό. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας φαίνεται πως επηρέασε θετικά τους “ερυθρόλευκους” παίκτες, οι οποίοι σήμερα είχαν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και εντυπωσιακή πειθαρχία κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Ο τρόπος αυτός παιχνιδιού ήταν η βασική αιτία που οι πρωταθλητές δεν κατόρθωσαν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και να απειλήσουν ελάχιστες φορές την εστία του Τσιώμου. Ειδικά στο πρώτο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και οι στιγμές που καταγράφηκαν ήταν λιγοστές.

Η καλή ευκαιρία του Θανάση Κίτσα μόλις στο 2ο λεπτό αλλά και ένα μακρινό σουτ με προϋποθέσεις από τον ίδιο παίκτη, ήταν οι δύο καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων, ενώ ο Φίλιππος μπορεί να μην κατέγραψε επιθετική δραστηριότητα στο διάστημα αυτό, ωστόσο πέτυχε να κλείσει καλά τους χώρους και να ελέγξει τον ρυθμό.

Το 0-0 ήταν αυτό που απεικόνισε πλήρως την εικόνα του αγώνα στο πρώτο μέρος, ωστόσο η επανάληψη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους “ασπρόμαυρους”. Συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό, ένα γέμισμα από το χώρο του κέντρου έμελλε να ήταν και η απαρχή του τέρματος για τους γηπεδούχους, με τον Κώστα Τσιώμο να μην κάνει σωστή εκτίμηση, οι αμυντικοί σάστισαν και ο Γιώργος Μαρτζέλος με κεφαλιά σε κενή εστία “έγραψε” το 1-0 για την ομάδα του. Αυτό ήταν το 5ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια ο Φίλιππος ρίσκαρε περισσότερο, ο Γιάννης Κερλίδης έριξε στο παιχνίδι και τον Αντώνη Πιτσάβα, ώστε να γεμίσει την επίθεση με περισσότερους παίκτες. Το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό, με περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, οι Κούκλας για τον ΠΑΟΚ και Λουμάνι είχαν από μια καλή στιγμή στο 68′ και 72′ αντίστοιχα, ωστόσο η φάση που σημάδεψε την τελική του έκβαση, σημειώθηκε στο 87′.

DSC_0616

Ο Τεγούσης εκτέλεσε το φάουλ από το χώρου του κέντρου, ο Μπρέγκου έπιασε την κεφαλιά κοντά στην τελική γραμμή πλάγια αριστερά, ο Ανδρίτσος έπιασε πιο πολύ αέρα και ο Λάζαρος Μουρατίδης (πρωταθλητής με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πέρσι) που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας με σουτ στην απέναντι γωνία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τον ίδιο (ο οποίος δεν πανηγύρισε) στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει στη συνέχεια, ωστόσο οι προσπάθειες που επιχείρησε απέβησαν άκαρπες και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ. Τρέβλα βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

Βοηθοί του κ. Τρέβλα, οι κ.κ. Καραϊωσήφ και Χαλατζιούκας.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου Κων., Θεοδώρου Κυρ., Λαδάς, Μπουκλάς Γ.Α., Μπουκλάς Γ.Ε., Κίτσας Λ.Δ., Κίτσας Λ.Π., Μαρτζέλος, Κίτσας Θ., Τζέπης, Κούκλας.

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Καραγκιζόπουλος, Κακαγιάννης (68′ Πιτσάβας), Μουρατίδης, Τεγούσης, Μπούφι, Μπρέγκου, Λουμάνι, Ανδρίτσος, Σίμος, Ντόβας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected