Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Ατρόμητος Διαβατού 3-2 (photos)

10859310_10203959918501653_54489962_nΑπίστευτο παιχνίδι στο ορεινό Βέρμιο, μια αναμέτρηση που τα είχε όλα! Πέντε τέρματα, διπλάσιες φάσεις στις δύο εστίες, αποβολές, διακοπές, γκρίνια εκατέρωθεν για τις διαιτητικές αποφάσεις, που οδήγησε αφενός μεν στην έκδοση ανακοίνωσης από πλευράς γηπεδούχων αλλά και στις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για υποδείξεις του κ. Λιόλιου αλλά και των βοηθών.

Ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου πήρε μια πολύ σημαντική νίκη που του δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει ακόμη περισσότερο στην παραμονή, προσπερνώντας μάλιστα στον βαθμολογικό πίνακα τους Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου και Εθνικό Κλειδιού. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος υποχώρησε στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Κουλούρας την προσεχή Τετάρτη (17/12).

Παρουσία ελάχιστων θεατών στο Δημοτικό Γήπεδο Ροδοχωρίου, τα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης ήταν κυρίως αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε παιχνίδι κέντρου και χωρίς τις σπουδαίες φάσεις στις δύο εστίες. Στη συνέχεια το παιχνίδι…αγρίεψε για τα καλά και η αφορμή δόθηκε με τη συμπλήρωση των πρώτων 30 λεπτών, όταν σε μια φάση στο χώρο του κέντρου, ο ρέφερι κ. Λιόλιος υπέδειξε φάουλ για τους φιλοξενούμενους, με τους “κυανοκίτρινους” να διαμαρτύρονται έντονα θεωρώντας πως δόθηκε ανάποδα.

Από την εκτέλεση του Μάκη Σπανού και αφού η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, ο Αντώνης Καρατάσιος εκμεταλλεύτηκε το ιδανικό “στρώσιμο” της μπάλας και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τους “καυνόλευκους”.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση για τους γηπεδούχους, όταν ο Παρηγορίδης στο ύψος της μεγάλης περιοχής βρέθηκε στο έδαφος, ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάποια παράβαση και ο Γιάννης Δασκαλίδης που έγινε αποδέκτης της μπάλας, με σουτ νίκησε τον Δημόπουλο που δεν κατάφερε να αντιδράσει. Στη φάση αυτοί οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στην ανατροπή του Παρηγορίδη, θεωρώντας πως υπήρξε παράβαση εντός περιοχής ενώ ζήτησαν και την κόκκινη κάρτα του αμυντικού για προφανή θέση για γκολ.

Ο ΓΑΣ συνέχισε την επιθετικότητα του και στο 33′ ο εξαιρετικός συνδυασμός ΤουμαράΔασκαλίδη και το “σπάσιμο” του πρώτου στον δεύτερου, απέφερε το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους συμπαίκτες του.

10836213_10203959912581505_1549857982_n

Μέχρι την ανάπαυλα δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο, όμως ήταν εκ προοιμίου σίγουρο πως το δεύτερο μέρος θα ήταν εξίσου δραματικό, όπως και τελικά αποδείχτηκε.

Στο 50′ έγινε μία ακόμη φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Μετά την εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μίσκου, ο οποίος πέρασε δύο αμυντικούς, προσπάθησε στη συνέχεια να αποφύγει και τον Δημόπουλο αλλά βρέθηκε στο έδαφος. Άπαντες έπεσαν πάνω στον διαιτητή, ζητώντας πέναλτι και αποβολή του τερματοφύλακα και στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν αποβλήθηκε ο Στέργιος Τσίλκος, που είχε δηλωθεί ως προπονητής των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και η παρουσία του Μπάκανου (πέρασε ως αλλαγή νωρίτερα) αλλά και το ανέβασμα του Παγγούρα στην επίθεση, μετέφεραν την πίεση στα καρέ των γηπεδούχων και το παιχνίδι πλέον έγινε “γκραν-γκινιόλ”. Στο 69′ ο Ατρόμητος έχασε πολύ καλή ευκαιρία με τον Μπάκανο ενώ στο 71′ ο Σπανός από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 73′ υπήρξε νέα διακοπή στο ματς, με τον ρέφερι να αποβάλλει τον Νίκο Κεσίδη από τον πάγκο των γηπεδούχων, αναγράφοντας μάλιστα στο φύλλο αγώνος πως τον έπιασε από το λαιμό.

Στο 77′ ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσιφλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους. Στη φάση αυτή Τσαγκεράς και Μπάκανος διεκδίκησαν τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο επιθετικός του Ατρομήτου βρέθηκε στο έδαφος και ο κ. Λιόλιος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κώστας Παγγούρας, ο οποίος δεν αστόχησε και έφερε το ματς στα ίσια.

Στο 83′ υπήρξε νέα αποβολή παράγοντα καθώς ο ρέφερι απομάκρυνε και τον Κώστα Γιαννακίδη από τους φιλοξενούμενους, ο οποίος είχε δηλωθεί ως προπονητής.

Δύο λεπτά αργότερα έλαβε χώρα η φάση που έμελλε τελικά να κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Τουμαράς εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς την εστία, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης προσπάθησε με προβολή όμως τελευταίος τη βρήκε ο Καμπάς, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Δημόπουλου. Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, που κορυφώθηκαν αμέσως μετά το τέλευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ο κ. Λιόλιος ωστόσο έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών των φιλοξενούμενων, οι οποίοι τον…πολιόρκησαν μέχρι τα αποδυτήρια.

10846762_10203959914061542_533256804_n

Βοηθοί του κ. Λιόλιου, οι κ.κ. Μαργαρίτης και Σωτηριάδης.

Συνθέσεις

ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Κίτσος, Στέφος, Στογιάννος, Τουμαράς, Τσαγκεράς, Δασκαλίδης (59′ λ.τ. Γιαμαλίδης), Δημητρίου, Παρηγορίδης (87′ Τσαχαλίδης), Κακούδης, Θεοδοσιάδης, Μίσκος (80′ Βαϊναλής).

Ατρόμητος Διαβατού : Δημόπουλος, Κωστογλίδης (70′ Ορταντζόγλου), Τσακαλίδης, Τσιφλίδης, Παγγούρας, Φαρμάκης, Καρατάσιος, Σπανός, Ασλάνογλου, Καμπάς, Κλάψης (53′ Μπάκανος).


 

mexx-logo12412

Το ρεπορτάζ του ΓΑΣ Ροδοχωρίου είναι μία προσφορά του Cafe «Mexx» στο Γιαννακοχώρι

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected